Czy silnik 1.0 tsi nie będzie za słaby do TRoca?
Re: Czy silnik 1.0 tsi nie będzie za słaby do TRoca?
To bardzo mondra opinia,post ja też jeżdżę ponad 40 lat jestem człowiekiem racjonalnym bardzo lubię to słowo uważam że przed decyzją o zakupie auta musimy zadać sobie pytania:czy taka moc jest mi potrzebna,czy napęd na 4 koła,automat czy manual,benzyna czy inne paliwo,musimy sobie odpowiedzieć ilę robię kilometrów rocznie itd,itp.Czesto oglądam "zawodowych chandlarzy"widzę ludzi podnieconych i napalonych na auta o ogromnych mocach np.400,500 kM chętnie bym zapytał po co komuś takie auto w Polsce gdzie max.predkość i tylko na kilku odcinkach autostrady wynosi max.140km/godz. ???.A przy obecnych nowych przepisach jesteś momentalnie beż prawka i z wielkimi kwotowo mandatami.Jeżdżąc przepisowo autem z silnikiem 400 konnym to powolna "śmierć "dla jednostki napędowej i totalny bezsens,ja wiem że są maniacy i napaleńcy mają forsą i taki kaprys I tak nam odpowiedzą ale na pytanie gdzie tym jeździć już nie bardzo wiadomo co powiedzieć tutaj nie stosujemy słowa racjonalność i tak bywa.
Oczywiście "mądra"człowiek chce szybko przelać myśli i tak bywa....
Przy obecnych stawkach mandatów, o recydywie nie wspomnę, to całkiem spoko silnik![😃](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f603.svg)
Piszemy tu przestrzegając ortografii i zasad j. polskiego, o stosowaniu znaków interpunkcyjnych ze spacją lub bez nie wspomnę nawet. Wachacz szanuj swój ojczysty język![😃](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f603.svg)
![😉](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f609.svg)
Piszemy tu przestrzegając ortografii i zasad j. polskiego, o stosowaniu znaków interpunkcyjnych ze spacją lub bez nie wspomnę nawet. Wachacz szanuj swój ojczysty język
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami![😉](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f609.svg)
Maj 2021
Maj 2021
Już widać efekty na drogach przy nowych "grubych" mandatach jazda jak na niemieckich drogach nauczą i naszych "szaleńców"drogowych, ale już zaczyna to być trochę denerwujące taka jazda asekuracyjna chyba masz rację że silnik 1,0 będzie spoko da radę i śmiało wystarczy.Pamietam jak w 70 tych lata jeździliśmy z rodzicami fiatem 126p 4 osoby + bagaż do rodziny 670 km autko miało chyba 23 kM i dawało radę przezkilka lat nigdy nie zawiodło a co dopiero nowoczesny T roc 1,0.spoko.
Fakt, widać to na drogach lokalnych i gdzie tu rozbujać te nasze 1.5 ![😂](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f602.svg)
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami![😉](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f609.svg)
Maj 2021
Maj 2021
To prawda. Od 1 stycznia jezdze tak jak przepisy nakazują bo jestem ratownikiem medycznym i kierowcą karetki i nie potrzebne mi atrakcje typu zabranie prawka. Kilka dni temu zatrzymali mnie za 62/50. Nie było żadnej gadki. Nie pomógł nawet fakt, że pracowałem w psiarni 10 lat
Takie czasy
Takie czasy
VW T-roc Premium, 1.5 tsi DSG + trochę dodatków z listy
Nie ma co wprost przekładać przyspieszenie i moc na mandaty. Ja w ciągu ostatnich 20 lat (jeżdżę 39) zapłaciłem za prędkość trzy. 7 lat temu autobusem turystycznym i 2 lata temu dwa mandaty maleństwem z 3 cylindrowymi 60 KM.
Czy 1.0 TSi wystarczy do T-roca? Każdy wystarczy, ale jest coś poza danymi katalogowymi. To poczucie komfortu. A ono w/g mnie zaczyna się dla tego auta od 1.5 TSi. 190KM to już pewnie jest frajda, o wersji R nie wspomnę.
Czy 1.0 TSi wystarczy do T-roca? Każdy wystarczy, ale jest coś poza danymi katalogowymi. To poczucie komfortu. A ono w/g mnie zaczyna się dla tego auta od 1.5 TSi. 190KM to już pewnie jest frajda, o wersji R nie wspomnę.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2022, 22:47 przez Ufek, łącznie zmieniany 1 raz.
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Teraz to już nie psiarnia tylko ponura hodowla i tresura psów. Mierny ale wierny.
Ja po tych dwóch mandatach w jednym roku odpaliłem "tego z ciupagą" i nawet jak po bułki w sobotę jadę to mnie pilnuje. Mam zawodowe i nie w smak by mi było stracić.
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Najlepsze, że zaczynają się desperackie łapanki bo ludzie zaczęli przepisowo jezdzic. I kasa w budżecie nie będzie się zgadzać ![🤦](//twemoji.maxcdn.com/2/svg/1f926.svg)
VW T-roc Premium, 1.5 tsi DSG + trochę dodatków z listy
Panowie jeździć normalnie zgodnie z przepisami a wówczas żadne mandaty niestraszne.Jeżdzę ponad 40 lat zapłaciłem 2 mandaty za prędkość ostatnie w 2012r. Jeden 50 zł drugi 300 zł i tyle u mnie z mandatami "robię" ok.18/20 tys/km rocznie.Jestem często na drogach czeskich tam płacisz za przekroczenia nawet o 3,5,11 km I nie ma żadnej dyskusji i Polacy potrafią tam jeździć przepisowo,podobnie jest w Niemczech też jeżdżę tak jak Niemcy jak 40 km/godz,tak się jedzie poza tym mnóstwo fotoradarów w miasteczkach na wioskach można można zgodnie z przepisami.