Aplikacja t rock przestała działać

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Stefannnn

Aplikacja t rock przestała działać

Post autor: Stefannnn »

Witam,
Ostatnio dostałem @ od volkswagena aby ponownie aktywować usługi w we connect. Od tej pory nie chcą mi się synchronizować dane z pojazdu na telefonie do tego przestało działać sterowanie telefonem auta. Nie mogę znaleść w komputerze samochodu opcji aby ponownie aktywować wszystkie usługi (auto skończyło właśnie rok i chciałbym zaznaczyć, że aplikacji mobilnej wszystkie usługi są aktywne).
Ktoś pomoże?
marekm

Re: Aplikacja t rock przestała działać

Post autor: marekm »

Czy aktywowales po roku We Connect Plus ?
Stefannnn

Post autor: Stefannnn »

Nie, ale też nie wiem jak to zrobić
Ufek

Post autor: Ufek »

Stefannnn pisze: 23 sty 2022, 12:25 Witam,
Ostatnio dostałem @ od volkswagena aby ponownie aktywować usługi w we connect. Od tej pory nie chcą mi się synchronizować dane z pojazdu na telefonie do tego przestało działać sterowanie telefonem auta. ...
Ech, czasy .... No i proszę jaki złom teraz produkują :lol:

Kiedyś to człek sobie spokojnie kluczykiem drzwi otworzył, obojętnie jakim bo już dawno zapadki w zamku się rozpadły, odpalił na ssaniu, niedopalonej benzyny powąchał po solidnej przegazówce i normalnie uchylając trójkątne okienko, żeby popiół strzepywać na zewnątrz jechał np. do pracy.

Teraz?! Dobrze, jak cię auto wpuści do środka! Check listę trzeba opanować zanim się ruszy: Przywita, cześć główny użytkowniku, kluczyk pyk, kontrolki zgasły, odpalamy, zapyta czy android? No dobra teraz nie bo po bułki tylko. Pas zapiąć bo nie da spokoju, sprzągło delikatnie najpierw by się hamulec zwolnił (mam manuala), ruszamy. Start- Stop wyłącz, asystent linii wyłącz bo nie mam linii, a w instrukcji napisali, że używać tylko na autostradach i dobrze oznakowanych pozostałych drogach. No i jedziemy! Ale spokojnie, bo turbina nie lubi zimna, patrzę na temperaturę oleju - brak wskazań znaczy zimny. Wiec spokojnie mija 2 kilometry i już sklep. Odczekaj, turbina jest. Znajomy zapukał w szybę otwieram drzwi i alarm jak bym Luwr rabował! Silnik pracuje, drzwi otwarte, HALO!!!! Gaszę, kluczyk pyk i bzzzz... ręczy zadziałał. Telefon wziąłeś, wszyscy wysiedli .... Kuźwa sam byłem! Wychodzę, zamykam drzwi uff... Ale jednak on żyje! Coś tam buczy, coś tam robi zzzzzzzzzz........ Ja pier.... pewnie mi pegasusem skanują furę!
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
marcin255

Post autor: marcin255 »

Dobre 😂
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
NowyX

Post autor: NowyX »

Ufek pisze: 23 sty 2022, 15:28 Kiedyś to człek sobie spokojnie kluczykiem drzwi otworzył, obojętnie jakim bo już dawno zapadki w zamku się rozpadły, odpalił na ssaniu, niedopalonej benzyny powąchał po solidnej przegazówce i normalnie uchylając trójkątne okienko, żeby popiół strzepywać na zewnątrz jechał np. do pracy.
Ufek! Cześć! Super tekst! No ale takie czasy. Chcesz się cieszyć tym co dawniej zdobądź sobie autko już nieco bardziej zabytkowe. Też za tą prostotą tęsknię! Ja na stare lata trochę olewam te elektroniczne cuda (bo część wyłączam) , niektórych uczę się , cieszę się i je sobie oswajam by w myśl obecnej ery z nich na trasie korzystać i ani innym ani sobie krzywdy na drodze nie uczynić. :)
A t-rocek i tak jest całkiem fajny! Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ