Jak to można włączyć? Raz mi się udało a później już nie. Co należy zrobić żeby w zegarach były wyświetlane strzałki?
Nawigacja
Re: Nawigacja
Samochód mam zaledwie od kilku dni, dlatego nie miałem okazji tego dokładnie sprawdzić, ale jak miałem na wyświetlaczu między zegarami ustawioną mapę fabryczną i odpaliłem Apple CarPlay i włączyłem nawigację Apple, to na dole i u góry mapy fabrycznej wyświetliły się jakieś informacje o dystansie i godzinie przyjazdu do celu, więc coś tam da się wyświetlić oprócz mapy fabrycznej. Jutro postaram się obadać temat nieco dogłębniej. Może uda mi się włączyć wskazówki jazdy z kierunkami, bo czytałem w necie, że się ponoć da.
Nie wiem, jak jest w przypadku, kiedy auto nie ma fabrycznej nawigacji i zegary Digital Cockpit, ale w przypadku samochodu z nawigacją fabryczną i Digital Cockpit Pro strzałki ze wskazówkami z nawigacji Apple podłączonej przez Apple CarPlay pojawiają się w środku zegarów po uruchomieniu prowadzenia do celu w mapie Apple. Oczywiście widok na zegarach w Digital Cockpit Pro musi być ustawiony na informacje z nawigacji (domyślnie tej fabrycznej - nie wiem, czy w przypadku braku fabrycznej jest możliwe włączenie tego widoku).
BTW, czy u Was wprowadzanie adresu w fabrycznej nawigacji też jest takie ułomne? Kiedy przełączę wprowadzanie adresu na widok, w którym wpisuje się w osobne rubryki miasto, ulicę itd., to w ogóle nie znajduje mi ulicy, jeśli nie wpiszę przed jej nazwą słowa "ulica", a ponadto nawigacja nie potrafiła mi dziś znaleźć adresu wpisanego w ww. widoku, a kiedy wpisałem w tym drugim widoku po prostu miasto i nazwę ulicy z numerem, to znalazła bez problemu.
I jeszcze jedno. Strasznie mnie wkurza, że w układzie klawiatury litery "y" i "z" są zamienione miejscami. Można to jakoś przełączyć?
BTW, czy u Was wprowadzanie adresu w fabrycznej nawigacji też jest takie ułomne? Kiedy przełączę wprowadzanie adresu na widok, w którym wpisuje się w osobne rubryki miasto, ulicę itd., to w ogóle nie znajduje mi ulicy, jeśli nie wpiszę przed jej nazwą słowa "ulica", a ponadto nawigacja nie potrafiła mi dziś znaleźć adresu wpisanego w ww. widoku, a kiedy wpisałem w tym drugim widoku po prostu miasto i nazwę ulicy z numerem, to znalazła bez problemu.
I jeszcze jedno. Strasznie mnie wkurza, że w układzie klawiatury litery "y" i "z" są zamienione miejscami. Można to jakoś przełączyć?
Ja żałuję, że w ogóle navi wziąłem, skorzystałem może ze 2 razy na przełomie 2 lat. Korzystam tylko z AA i Yanosika, czasem map Google.
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Ja tam na razie nie żałuję, bo dzięki temu są jeszcze informacje dotyczące znaków drogowych, większy ekran środkowy (akurat w przypadku navi, którą wybrałem), komendy głosowe (czasem działają normalnie), no i pani z fabrycznej navi ma milszy głos od pani z Apple Map