Klej do plastików
Klej do plastików
Czy zna ktoś dobry klej do plastików? Próbowałem przykleić taśmą 3m, klejem silikonowym, polimerowym, kropelką uniwersalnym Pattex, Dragon uchwyty kabla do dodatkowego gniazda zapalniczki do dolnych plastików konsoli środkowej i nic............... Wszystko odpada. Nie chcę wiercić dziur na śruby jak też innych interwencji mechanicznych. Co to w ogóle za tworzywo?
Re: Klej do plastików
Klej cyjanoakrylowy (np. Kropelka) plus soda kuchenna lub sproszkowany grafit z ołówka. Kleisz i na mokry klej posypujesz odrobinę sody (lub grafitu - jest twardszy po wyschnięciu). Na youtubie jest sporo filmików. Żyję już trochę na tym świecie, a tej metody nie znałem - jest rewelacyjna, sprawdziłem właśnie do plastyku.
Re: Klej do plastików
Tworzywo sztuczne ABS (z tego robi się "plastiki" samochodowe) należy kleić klejem do tworzyw ABS . Oczywiście, z zachowaniem procedury.Tadeusz pisze: ↑24 lut 2022, 16:14 Czy zna ktoś dobry klej do plastików? Próbowałem przykleić taśmą 3m, klejem silikonowym, polimerowym, kropelką uniwersalnym Pattex, Dragon uchwyty kabla do dodatkowego gniazda zapalniczki do dolnych plastików konsoli środkowej i nic............... Wszystko odpada. Nie chcę wiercić dziur na śruby jak też innych interwencji mechanicznych. Co to w ogóle za tworzywo?