Polecam Thule Wingbar. Używam od lat w kilku samochodach zarówno z relingami zintegrowanymi i takimi jak są w T-rocu. Zresztą w T-rocu jest ten sam reling (kształt) co w skodzie octavia II combi.
Systemy thule są niezawodne, warte swoich pieniędzy. Nawet jak się zmienia samochód to wystarczy dokupić jakiś zestaw dostosowujący i dobrze to działa.
Jakie belki i box dachowy
Re: Jakie belki i box dachowy
Jak oceniacie używanie relingów dachowych w t-roc? Wiem, że samochód ten to nie jest land rover range rover, jednak mimo wszystko dach jest nieco wyżej od "zwykłych" osobówek - czy macie jakieś problemy z montowaniem rowerów? A może jakiś sprawdzony patent?
Inna sprawa - czy ktoś używał belek dachowych z dachem panoramicznym na wyposażeniu?
Inna sprawa - czy ktoś używał belek dachowych z dachem panoramicznym na wyposażeniu?
-
Mam 191cm i nie mam problemu z montowaniem roweru. Przy boxie czasem musiałem stanąć na progu aby sięgnąć głębiej.
Jak jesteś niski możesz kupić taki bajer:
https://allegro.pl/oferta/stopien-podes ... 8kQAvD_BwE
Jak masz dach panoramiczny to proponuje kupic wyższe belki, ponieważ te niskie płaskie przy zamontowaniu boxu mogą uszkodzić dach panoramiczny. Uchwyty boxu są wtedy zbyt blisko szyby i na dziurach jak box pracuje, uchwyty dotykają szyby, a wtedy to wiesz co dalej
Kolega tak stracił szybę w A6
Pytanie który Wingbar? Bo widziałem na stronie thule pasując do teroka to Edge i Evo ale też chyba inne modele pasują pod warunkiem dobrania kita 4097 zatem i takie modele z numerem 9591, 9585, 9595. A te ostatnie bez wystających elementów zdecydowania bardziej bym mi się widziały.
Mam podobny problem z boxem z poprzedniego auta. Po otwarciu klapa bagażnika po otwarciu opiera się o box. Czy jest coś na rynku co nie stwarza takiego problemu?
Czy ktoś może orientuje się jak wygląda sprawa z oryginalnymi belkami do T-roca, a otwieranym dachem panoramicznym. Czy te belki nie będą przeszkadzały przy otwieraniu dachu?
JACK