Videorejestrator
Re: Videorejestrator
Dzisiaj zamontowałem w dwutygodniowym T-ROC-u dwie kamerki Mio 826 i A30 i smartbox III. Trochę było gimnastyki ale się udało. Kable są widoczne tylko przy kamerze przedniej około 5 cm i trochę więcej przy tylnej, bo wychodziłem z podsufitki a nie w osłonę przewodów pomiędzy kabiną a klapą tylną. Wyszło dobrze także polecam i do odważnych świat należy. W nowym aucie wszystko ładnie odchodzi i się nie urywa. Odwagi.
Witam Panowie i Pnie, postanowiłem odświeżyć temat bo od ostatniego wpisu minęło już sporo czasu i pewnie sporo nas tu przybyło. Jeszcze nie mam auta, nadal stoi w porcie ale żeby sobie osłodzić postanowiłem zakupić sobie jakieś budżetowe urządzenie. Czy możecie Państwo się pochwalić i polecieć coś o dobrych parametrach? nie jeżdżę w nocy, no czasami się zdarzy ale rzadko. Fajnie jak by była na przód i tył, wifi mile widziane i komendy głosowe po polsku.
T-Roc R-Line 1.5 DSG Kolor: Ascot Gray, Kamera Cofania, Elektryczna klapa, Pakiet Black Style, IQ. LIGHT Reflektory LED Matrix, System Easy Open & Close z alarmem, Pakiet Komfort, Digital Cockpit Pro,
-
Nie wiem czy jest to budżetowy zestaw ponieważ przetestowałem parę tanich kamer i wróciłem do Mio, w podobnym temacie pisałem to....
Tiguan i T-Roc - kamery przód + tył firmy MiVue model 848 + tylna kamera M-50 Starvis + Smartbox III, zestawy używane cały czas, i wręcz niezastąpione podczas postoju, dzięki Smartboxowi mam ustawione minimalne napięcie 12V i czas działania 24 godziny, jak do tej pory przydały się kilkukrotnie, zwłaszcza ja postoju.
Miałem dwa starsze podobne zestawy Mio ale nie pamiętam już modeli, i tamte również z czystym sumieniem mogę polecić.
Tiguan i T-Roc - kamery przód + tył firmy MiVue model 848 + tylna kamera M-50 Starvis + Smartbox III, zestawy używane cały czas, i wręcz niezastąpione podczas postoju, dzięki Smartboxowi mam ustawione minimalne napięcie 12V i czas działania 24 godziny, jak do tej pory przydały się kilkukrotnie, zwłaszcza ja postoju.
Miałem dwa starsze podobne zestawy Mio ale nie pamiętam już modeli, i tamte również z czystym sumieniem mogę polecić.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Nikt więcej nie używa rejestratorów?
T-Roc R-Line 1.5 DSG Kolor: Ascot Gray, Kamera Cofania, Elektryczna klapa, Pakiet Black Style, IQ. LIGHT Reflektory LED Matrix, System Easy Open & Close z alarmem, Pakiet Komfort, Digital Cockpit Pro,
Witam, ja mam i używam od niedawna Viofo A139 PRO w wersji 3CH. Na razie bez tyłu, bo nie mam ciepłego miejsca, żeby bawić się w upychanie kabla. Obawiałem się montażu głównej, bo w naszych T-Rockach mamy dużą, szeroką obudowę luterka/kamerki asystentów, ale w proponowanym miejscu przez producenta, tj. po stronie pasażera jest ok. Testy jakości już są na YT. Ja jestem zadowolony, zwłaszcza z nocnych nagrań. Faktycznie w nocy daje radę. Posiada tryb auto dla HDR (dla głównej) i IR (dla wewnętrznej), ale trzeba zrobić upgrade firmware jeśli nie ma ostatniego, bo były problemy z softem dla właśnie tych trybów. Czekam jeszcze na tryb geofence, gdzie można będzie zdefiniować miejsce, gdzie tryb parkingowy nie będzie uruchamiany, np. w zamkniętym garażu. Co chciałbyś jeszcze wiedzieć?
Kamera ok. ale trochę za droga. Myślałem coś do 500 ale wpadła mi teraz ta kamera i bardzo mocno się zastanawiam nad nią, w sumie nie zależy mi za bardzo nad HDR bo nie jeżdżę po nocach ale jak już jest to tylko na plus.
https://www.mio.pl/produkty/kamery-samo ... mivue-848/
https://www.mio.pl/produkty/kamery-samo ... mivue-848/
-
Jak poczekasz do świąt wielkanocnych to będziesz miał jeszcze taniej, Mio na święta wprowadza casback, ja za kamerkę 848 i tylną A50 dostałem jak dobrze pamiętam 250 zł zwrotu, a ogólnie kamera jest super.
Nie śpieszy mi się z zakupem, mogę poczekać, a jak ogólnie wrażenia odnośnie tej kamerki? Masz cały komplet? Łącznie z tym co się podłącza pod instalacje?
-
Pisałem już o tym powyżej, mam dwa takie pełne zestawy....
https://www.mio.pl/produkty/kamery-samo ... ll-pakiet/
Jestem z nich mega zadowolony, tym bardziej że to już moje następne kamerki tej firmy na moich samochodach, nie mam zastrzeżeń, nooo.... może oprócz jednej jaką jest cena ale widzę że ten zestaw staniał o 100 zł od czasu gdy ja kupowałem więc nie jest źle
https://www.mio.pl/produkty/kamery-samo ... ll-pakiet/
Jestem z nich mega zadowolony, tym bardziej że to już moje następne kamerki tej firmy na moich samochodach, nie mam zastrzeżeń, nooo.... może oprócz jednej jaką jest cena ale widzę że ten zestaw staniał o 100 zł od czasu gdy ja kupowałem więc nie jest źle
Mam do was pytanie. Mam już kamerkę od 5 lat od kiedy mam t rock. Kupiłem sobie teraz nowa 70mai omni 360 którą podłączyłem po prostu zamiast starej i do gniazda zapalniczki. Jednak do tej kamery można dokupić hardware kit 4g. Gdzie można sterować kamera zdalnie przez internet a dodatkowo jest dużo lepszy tryb parkingowy. Jednak trzeba się podłączyć po 2 bezpieczniki i masę. Zasilanie po stacyjce, stałe zasilanie z akumulatora. A jako że jak mi ktoś powie który bezpiecznik to podłącze ale samemu to trochę gorzej ogarnąć by poszukać:-) podłączał już ktoś coś w takiej konfiguracji i pomoże ogarnąć pod który bezpiecznik się podłączyć? Teoretycznie mogę dać auto do elektryka i pewnie za kilka zł ogarnie ale na instrukcji jest pokazane by te 2 kabelki po prostu owinąć o nogę bezpiecznika i będzie działać tylko o ktore;-)