drgania w ECO
drgania w ECO
Jak że głownię jeżdżę po mieście a dalszy wyjazd miałem zaraz po zakupie jakoś tego nigdy nie czułem, ale jadąc A4 za Wrocławiem w kierunku Legnicy z prędkością około 100km/h gdy auto przechodziło w tryb 2 cylindrowy dawało się wyczuć drgania kierownicy, które ustępowały wraz z dołączeniem 2 kolejnych cylindrów. Każde ponowne przejście w tryb 2 cylindrowy to drgania, Jadąc tak praktycznie 300-400km nauczyłem się tego tak że nie muszę patrzeć na ekran by wiedzieć w jakim trybie jakę (2/4 cylindry) zauważył to też może ktoś u siebie? dodam tylko że przy prędkościach miejskich 50-60 nic takiego nie występuje (albo na tyle małe że nie odczuwalne) w jakiś dzień muszę sprawdzić czy jakaś aplikacja korzystająca z akcelerometru w telefonie przypiętym do kierownicy była by to w stanie zarejestrować.
Re: drgania w ECO
Nie zaobserwowałem u siebie takiego zachowania - dziś kilka razy w okolicach 90-100 robiłem przejścia 2/4 cylindry.
Jeżdżę jeszcze na zimówkach, więc może tego nie czuję - jak przełożę na letnie ponowię próbę i dam znać.
Jeżdżę jeszcze na zimówkach, więc może tego nie czuję - jak przełożę na letnie ponowię próbę i dam znać.
"Świąteczny" wyjazd do rodziny 500 km -opony letnie, tryb mieszany - trochę autostrady, trochę rożnych dróg.... z racji dużego natężania ruchu raczej nie za szybko, i nie zbyt dynamicznie więc często na " dwóch cylindrach " (nie na dwóch gazach) - z racji postu paulr szczególnie zwracałem uwagę na drgania kierownicy czy inne objawy... ale poza sygnalizacją na wyświetlaczu nic nie zaobserwowałem..
1.5 TSI ACT Manual; kolor energetic orange + czarny dach; Advance + pakiety drogowy, komfort, design, zimowy, podgrzewana kierownica, nawigacja.
czyżby tylko u mnie:) sprawdzę czy telefon coś wykaże...