Koło dojazdowe VW T-roc
-
Koło dojazdowe VW T-roc
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie koło dojazdowego do VW T-roca. Chciałbym kupić koło dojazdowe ale nie wiem jaki rozmiar. Wszędzie piszą inaczej oraz w salonach też podają różne wymiary. Oryginale koła jakie posiadam to 215/55/R17. Czy ktoś z użytkowników wie jakie koło dojazdowe powinienem kupić ?? Albo ktoś ma identyczne koła i ma wymiar koła dojazdowego? Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie koło dojazdowego do VW T-roca. Chciałbym kupić koło dojazdowe ale nie wiem jaki rozmiar. Wszędzie piszą inaczej oraz w salonach też podają różne wymiary. Oryginale koła jakie posiadam to 215/55/R17. Czy ktoś z użytkowników wie jakie koło dojazdowe powinienem kupić ?? Albo ktoś ma identyczne koła i ma wymiar koła dojazdowego? Pozdrawiam
Re: Koło dojazdowe VW T-roc
Ja mam 18 i takie ma byc
https://allegro.pl/oferta/kolo-dojazdow ... 4682195267
https://allegro.pl/oferta/kolo-dojazdow ... 4682195267
Teoretycznie to koło dojazdowe powinno być średnicą zbliżone jak najbardziej do koło oryginalnego.
Aż z ciekawości popatrzyłem co mam i dojazdówka jest w rozmiarze 125/70R18 a koła oryginalne to 215/50R18
Czyli średnica dojazdówki: 632.2mm a oryginału: 672.2mm prawie 6% różnicy.
Dla opony 215/55R17 w stosunku do takiej dojazdówki to też jest 5,5% różnicy. Czyli teoretycznie też za dużo bo zalecane jest max 2%.
Czyli trzeba o tym pamietać.
Aż z ciekawości popatrzyłem co mam i dojazdówka jest w rozmiarze 125/70R18 a koła oryginalne to 215/50R18
Czyli średnica dojazdówki: 632.2mm a oryginału: 672.2mm prawie 6% różnicy.
Dla opony 215/55R17 w stosunku do takiej dojazdówki to też jest 5,5% różnicy. Czyli teoretycznie też za dużo bo zalecane jest max 2%.
Czyli trzeba o tym pamietać.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Dlatego masz ograniczenie prędkości
Jeszcze w 2020 r. była opcja, która zwała się jakoś "pełnowymiarowe koło zapasowe na alufeldze". Zajmowało może troszkę więcej miejsca ale było to bardzo dobre rozwiązanie zwłaszcza jak ma się 4motion, bo jak wiadomo, 4-motion wymaga jednakowych kół, bo w przeciwnym wypadku może ulec uszkodzeniu.
Mam okazję kupić w dobrej cenie nowego VW t roc ale nie ma koła zapasowego.
Czy jest możliwość dokupić cały komplet koła zapasowego razem z lewarkiem i kluczem do odkręcania śrub.
Dobrze jakby była styropianowa wytłoczka w której montuje się koło zapasowe pod bagażnikiem.
Czy jest możliwość dokupić cały komplet koła zapasowego razem z lewarkiem i kluczem do odkręcania śrub.
Dobrze jakby była styropianowa wytłoczka w której montuje się koło zapasowe pod bagażnikiem.
T- ROC 2024, Special Edition, LED+, DSG 150 KM, cockpit pro, comfort seats, koło zapasowe
Szukaj na allegropiotr2802 pisze: ↑08 sie 2024, 20:02 Mam okazję kupić w dobrej cenie nowego VW t roc ale nie ma koła zapasowego.
Tak wiem , ale nie widzę kół na Allegro z tą styropianową formą.stlag pisze: ↑08 sie 2024, 20:30Szukaj na allegropiotr2802 pisze: ↑08 sie 2024, 20:02 Mam okazję kupić w dobrej cenie nowego VW t roc ale nie ma koła zapasowego.
T- ROC 2024, Special Edition, LED+, DSG 150 KM, cockpit pro, comfort seats, koło zapasowe
Ale o jakiej formie myślisz? 2GA012115?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.