Mam problem z T-roc zakupionym w lipcu tego roku w salonie. System multimedialny restartuje się bardzo często, szczególnie kiedy auto nagrzeje się w gorące dni. Rano jak jadę do pracy to po uruchomieniu auta system multimedialny włącza się przez około 2 minut, zazwyczaj z restartem, później przez drogę do pracy jest w porządku. Podczas powrotu z pracy zazwyczaj jest tak że na chwilę się połączy z telefonem (zaznaczam że testowałem różne telefony, łącznie z tym że zainwestowałem w nowego iphone, bo stwierdziłem że to może przez androida) po czym następuję rozłączenie telefonu i zaczynają się ciągłe restarty, po chwili pojawia się komunikat że nie działa system rozpoznawania znaków i co jakiś czas włącza się tryb engineering. Byłem na serwisie , zrobił aktualizację sterownika i stwierdzili że serwisant przez 15 minut jeździł na swoim telefonie i nic się nie działo i żeby spróbować zmienić telefon i testować. Tak jak wcześniej zaznaczyłem, zmiany telefonów nie pomagają. Czasami się zdarza że wszystko działa przez parę dni i kiedy wydaje się że już będzie w porządku, problem wraca. Szczególnie tak jak pisałem chyba największy problem jest kiedy auto jest nagrzane w upalne dni.
Proszę o informację czy ktoś miał podobne problemy i czy udało się komuś to rozwiązać ?
problem z restartami multimediów
Re: problem z restartami multimediów
sorry za off, ale nie wiem jak oni to robią, że u nich nigdy serwisant nie powie, że coś mu nie działało podczas jazdy? Serwis vw to jest największe dziadostwo z jakim miałem do czynienia, musisz być tak jak oni, czyli upierdliwy, namolny, chamski i bezczelny, wtedy zaczyna się inna rozmowa, albo od razu do szefa serwisu, uwierz ale niestety to działa.
Zgadzam sięzmorka99 pisze: ↑21 sie 2024, 10:15 sorry za off, ale nie wiem jak oni to robią, że u nich nigdy serwisant nie powie, że coś mu nie działało podczas jazdy? Serwis vw to jest największe dziadostwo z jakim miałem do czynienia, musisz być tak jak oni, czyli upierdliwy, namolny, chamski i bezczelny, wtedy zaczyna się inna rozmowa, albo od razu do szefa serwisu, uwierz ale niestety to działa.
-
Wystarczy zaznaczyć że chcesz uczestniczyć podczas próbnej jazdy, mi nie odmówili.zmorka99 pisze: ↑21 sie 2024, 10:15 sorry za off, ale nie wiem jak oni to robią, że u nich nigdy serwisant nie powie, że coś mu nie działało podczas jazdy? Serwis vw to jest największe dziadostwo z jakim miałem do czynienia, musisz być tak jak oni, czyli upierdliwy, namolny, chamski i bezczelny, wtedy zaczyna się inna rozmowa, albo od razu do szefa serwisu, uwierz ale niestety to działa.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport