Tylne światło przeciwmgielne. Obie strony ?
Tylne światło przeciwmgielne. Obie strony ?
Witam. Nigdzie nie mogę się doszukać. Czy tylne światła przeciwmgielne w T-Roc z tego roku są po obu stronach ? I czy to jest LED czy żarówka ?
U mnie świeci się tylko lewa strona. Proszę posiadaczy wersji z tylnymi lampami LED o sprawdzenie.
U mnie świeci się tylko lewa strona. Proszę posiadaczy wersji z tylnymi lampami LED o sprawdzenie.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
-
Re: Tylne światło przeciwmgielne. Obie strony ?
Hej
U mnie 2024r z tyłu tylko lewa strona świeci. Taki mały prostokąt. Z tyłu mam pełne lampy led. Jak samochód jest wyposażony w matrixy, to te lampy z tyłu trochę inaczej świecą. Nie wiem natomiast jak jest w innych (zwykłych).
Pozdrawiam
U mnie 2024r z tyłu tylko lewa strona świeci. Taki mały prostokąt. Z tyłu mam pełne lampy led. Jak samochód jest wyposażony w matrixy, to te lampy z tyłu trochę inaczej świecą. Nie wiem natomiast jak jest w innych (zwykłych).
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź. Czyli przeciwmgielny z tyłu jest tylko po lewej stronie. Już się bałem że to u mnie prawa lampa wadliwa.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
W VW T-roc 2024 z Led Plus już nie ma klasycznych świateł przeciwmgielnych z przodu. Zamiast tego są "“poor weather lights” włączane w pozycji przednie światła przeciwmgielne. Czy ktoś może rozjaśnić zachowanie tych świateł przy włączonym "auto light assist". Wydaje mi się że w zależności od prędkości i świateł mijania lub drogowych te "poor weather light" są włączane/wyłaczane
Jedyny efekt jaki zaobserwowałem to doświetlanie zakrętów - jak staniesz z włączonymi światłami i skręcisz kierownicę, to zapala się dodatkowy segment LED z jednej strony i trochę szerzej świecą - podejrzewam, że te przeciwmgielne z tego samego elementu korzystają.
Light Assist w Plusach to nie jest po prostu High Beam Assist czyli wyłączanie długich?
Light Assist w Plusach to nie jest po prostu High Beam Assist czyli wyłączanie długich?
Głowa boli od zamętu. W led plus jest jeszcze dynamic light assist który. automatycznie zwiększa lub zmniejsza długość i intensywność światła.
Mam IQ LIGHT czyli MATRIX bez Dynamic Light Assist w moim T ROC i faktycznie zakręty są doświetlane i wg mnie dodatkowo przy pojedynczym wyciagnięciu wyłącznika świateł włączają się światła przeciwmgielne - doświetlenie drogi .
LEd plus z dodatkowymi swiatłami na złą pogodę to te dodatkowe swiatła można włączyć na stałe wyciągając przełącznik świateł, wtedy świecą cały czas bez wzgłędu na prędkość (uzywam dosyć często po zmroku na słabo oświetlonych drogach z racji dużo lepszego kąta świecenia na pobocze) lub działają automatycznie jak światła doświetlające zakręty przy skręcaniu lub gdy włączony jest kierunkowskaz ale przy małej prędkości.pshemus pisze: ↑16 gru 2024, 12:16 Jedyny efekt jaki zaobserwowałem to doświetlanie zakrętów - jak staniesz z włączonymi światłami i skręcisz kierownicę, to zapala się dodatkowy segment LED z jednej strony i trochę szerzej świecą - podejrzewam, że te przeciwmgielne z tego samego elementu korzystają.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
"LEd plus z dodatkowymi swiatłami na złą pogodę to te dodatkowe swiatła można włączyć na stałe wyciągając przełącznik świateł, wtedy świecą cały czas bez wzgłędu na prędkość (uzywam dosyć często po zmroku na słabo oświetlonych drogach z racji dużo lepszego kąta świecenia na pobocze) lub działają automatycznie jak światła doświetlające zakręty przy skręcaniu lub gdy włączony jest kierunkowskaz ale przy małej prędkości"
Czy włączenie tych świateł na złą pogodę nie powoduje oślepiania innych jak w przypadku przeciwmgielnych ? Czy wtedy zapala się ta lampka z chmurką ? Jak te światła zachowują się przy automatycznej zmianie świateł w light assist czy też dynamic light assist ?
Czy włączenie tych świateł na złą pogodę nie powoduje oślepiania innych jak w przypadku przeciwmgielnych ? Czy wtedy zapala się ta lampka z chmurką ? Jak te światła zachowują się przy automatycznej zmianie świateł w light assist czy też dynamic light assist ?