Wyciszenie

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
macieks

Re: Wyciszenie

Post autor: macieks »

Generalnie z wyciszeniem bardzo słabo. Można śmiało porównać z Civic-iem.
Zielony1

Post autor: Zielony1 »

Miałem Hondę Civic 1,8 tkz. "UFO". Obecnie mam T ROC 1,5 TSI DSG i jest dużo, dużo cichszy.
macieks

Post autor: macieks »

Miałem na myśli generację po ufo, poza tym mam wrażenie że coś mi wieje na poziomie górna krawędź szyby uszczelka
Lukaszp125

Post autor: Lukaszp125 »

U mnie wyciszenie super cicha praca silnika przy predkosci 120 super nie jest głośno a mam silnik zwykły silnik 1.5 tsi manual
paulr

Post autor: paulr »

Z wyciszeniem to zalezy do czego sie porownuje. Tak jak pisałem chevrilet orlando był duzo głośniejszy. Ale miałem megana 3 kombi z silnikiem 1.2 turbo i tam nawet na autostradzie było duzo ciszej niż teraz. Natomias sam poziom głośności jest na akceptowanym poziomie.
Ufek

Post autor: Ufek »

Proponuję przejechać się Kia Xceed. Standardowe kola od drugiej wersji 18" 235 i to jest głośne auto! Chciałem kupić, ale wziąłem na weekend i pojechałem na wycieczkę. Wszystkie możliwe rodzaje dróg przejechałem od autostrady A4 przez S8, krajówki do krętych, lokalnych z dziurami. Zauroczenie minęło zacząłem szukać i czekam na zamówionego T-roca.
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Pado

Post autor: Pado »

Odnośnie wyciszenia jestem po wyciszeniu:

- bagażnik - mata butylowa
- nadkola tylne wewnątrz mata butylowa
- nadkola zewnątrz - te plastikowe > mata butylowa + 3mm pianki,
- nadkola zewnątrz tj blacha/karoseria ukryta za nadkolami plastikowymi > - mata butylowa 3mm plus na to masa uszczelniająca, aby uniemożliwić dostawanie się wody
- zdejmowałem boczki drzwi i na nie naklejałem 3mm pianki kauczukowej (można jeszcze na blachę drzwi mate butylowa, ale sobie darowałem )

efekt jest, jest ciszej, szczególnie w deszczu, jak woda uderzała w nadkola , teraz nawet bardziej słychać silnik i wiatr niż opony...
DareckiF

Post autor: DareckiF »

Czy ktoś próbował zdjąć podsufitkę i wyciszyć dach?Założyłem poprzeczne belki pod bagażnik narciarski i strasznie szumią od prędkości 50 km/h. Belki firmy Aguri dedykowane do T-rocka. Owalne nie kwadratowe.
ODPOWIEDZ