Ładowarka indukcyjna telefonu

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Pado

Re: Ładowarka indukcyjna telefonu

Post autor: Pado »

Pytanie czy taka ladowarka ma podawane tylko zasilanie +12v czy jest jeszcze jakoś kontrolowana przez samochód... Pewnie tak, wiec na razie, bez schematów gra nie warta swieczki
ARCZI

Post autor: ARCZI »

Witam wszystkich znalazłem na Ali
https://s.click.aliexpress.com/e/bZodFnDe
Piaer

Post autor: Piaer »

Czy ktoś próbował dodać ładowarkę indukcyjną do polifta? Z jakiegoś powodu wszelkie łądowarki aliexpress piszą o kompatybilności do modeli max z 2021.
MatiG

Post autor: MatiG »

Czy jest ktoś kto posiada fabrycznie zamontowaną ładowarkę indukcyjną i iPhone?
Pytam, ponieważ mam ładowarkę indukcyjną fabrycznie zamontowaną (musiała być w jakimś pakiecie, osobno nie zamawiałem) i iPhone. Niestety jest problem z ładowaniem, po każdym umieszczeniu telefonu w miejscu ładowarki telefon zaczyna się ładować i po chwili wyskakuje cała litania dlaczego ładowanie zostało przerwane. Dostałem odpowiedź z ASO, że temat znają, od iphone 12 jest problem z ładowaniem iphone indukcyjnie. Wszystkie androidy działają normalnie. Czy ktoś posiada iphone i ma podobny problem, może udało się komuś rozwiązać ten problem?
Gucio13

Post autor: Gucio13 »

Grubość gumowej podstawki plus case iPhona nie pozwalają na ładowanie indukcyjne. Jedyna obecnie skuteczna metoda, to zdjęcie tej gumowej nakładki (jest luzem) i położenie iPhona. Wszystko działa ale ładowanie jest bardzo powolne i bardzo nagrzewa iPhona. Gadka o ogarnianiu tematu przez ASO to "słodkie pierdzenie", szczególnie, że od debiutu iPhona 12 minęło kilka ładnych latek.
MatiG

Gucio13 pisze: 09 gru 2024, 12:48 Grubość gumowej podstawki plus case iPhona nie pozwalają na ładowanie indukcyjne. Jedyna obecnie skuteczna metoda, to zdjęcie tej gumowej nakładki (jest luzem) i położenie iPhona. Wszystko działa ale ładowanie jest bardzo powolne i bardzo nagrzewa iPhona. Gadka o ogarnianiu tematu przez ASO to "słodkie pierdzenie", szczególnie, że od debiutu iPhona 12 minęło kilka ładnych latek.
Odpowiedź ASO jest śmieszna, iphone 12 debiutował w 2020 roku więc minęły 4 lata i dalej nic z tym nie zrobili. Nie mam zamiaru nawet tam ładować, ładowarki indukcyjne w samochodach przez brak wentylacji bardzo mocno nagrzewają telefon. Pojechałem z tym pytaniem z czystej ciekawości dlaczego montują coś co nie działa. VW problem zna ale nic z tym nie robi.
Dzięki za odpowiedź.
kefas198

Post autor: kefas198 »

Odebrałem tydzień temu T-Roca.
Mam iPhone 13 Pro. Nawet po zdjęciu case telefonu nie ładuję. Po kilkunastu sekundach pojawia się komunikat, że nie ładuje bo... i ileś sugestii: coś metalowego, obudowa, itp....
strzelec

Post autor: strzelec »

Ja mam Samsunga S23 i grzeje się ostro. Aż strach ładować na dłuższej trasie.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
MatiG

kefas198 pisze: 22 gru 2024, 21:30 Odebrałem tydzień temu T-Roca.
Mam iPhone 13 Pro. Nawet po zdjęciu case telefonu nie ładuję. Po kilkunastu sekundach pojawia się komunikat, że nie ładuje bo... i ileś sugestii: coś metalowego, obudowa, itp....
Zdjęcia case nic nie zmieni, ładowarka indukcyjna z iphonem nie współpracuje. Lepiej ładować po kablu, ładowarki indukcyjne w samochodach bardzo mocno grzeją telefon.
Gucio13

Post autor: Gucio13 »

Jedyna obecnie skuteczna metoda, to dodatkowo obok zdjęcia case to zdjęcie tej gumowej nakładki (jest luzem) i położenie iPhona. Wszystko działa ale ładowanie jest bardzo powolne i bardzo nagrzewa iPhona.
ODPOWIEDZ