Reflektory LED Plus -> LED Matrix

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
anduel

Re: Reflektory LED Plus -> LED Matrix

Post autor: anduel »

Też mam IQ i w światłach krótkich jest jakaś dwurzędowa macierz ledów które inaczej są zapalane dla świateł krótkich, inaczej przy skrętach i jeszcze inaczej jako przeciwmkgielne. W tym ostatnim wypadku świecą segmenty doświetlania zakrętów. Długie walą całą mocą i to są osobne projektory. Nie przeżywam tego że nie jest to w pełni sterowalne bo w porównaniu do LED Basic jest zdecydowanie lepiej, jest autopoziomowanie i ogólnie lepszy strumień światła.
turzol

Post autor: turzol »

Krystek pisze: 28 gru 2024, 18:08 Cześć,
możliwa jest wymiana reflektorów z led Basic na IQ wraz z dołożeniem świateł do jazdy dziennej w zderzaku?
Np. używanych
Masz kamerę asystentów szybie czołowej?
VAG Studio - Diagnostyka & Retrofit | Doposażenia premium | VAS Odis Online Autoryzacja | tel.607196811
Krystek

Post autor: Krystek »

Tak mam z kompletem asystentów drogowych.
Zastanawiam się czy w aucie nie są potrzebne jeszcze jakieś czujniki do poziomowania reflektorów.
Jest jakaś różnica w jasności oświetlenia Basic a Plus? dla wersji
FL2022
turzol

Post autor: turzol »

Krystek pisze: 25 sty 2025, 14:34 Tak mam z kompletem asystentów drogowych.
Zastanawiam się czy w aucie nie są potrzebne jeszcze jakieś czujniki do poziomowania reflektorów.
Jest jakaś różnica w jasności oświetlenia Basic a Plus? dla wersji
FL2022
Dodatkowo potrzebne :Czujnik samopoziomu na belkę, moduł wielofunkcyjny 4B - to tak po krótce + nowa instalacja pod lampy.
VAG Studio - Diagnostyka & Retrofit | Doposażenia premium | VAS Odis Online Autoryzacja | tel.607196811
cuve

Post autor: cuve »

turzol pisze: 27 wrz 2024, 9:41
Clash pisze: 27 wrz 2024, 6:41
Zidi pisze: 19 sie 2024, 21:31 Oczekuję pomocy jaką ścieżką iść aby mieć Matrix a mam LED Plus, auto odebrane 04.2024 . Studio WAG niestety poddało się, chyba WV zmienił kody.
Czyli jest możliwa zmiana czy nie?
Roczniki 2024 zależnie od zainstalowanych modułów, jeżeli są zabezpieczone już blokadą SFD2 to na chwile obecną nie pomogę. Trzeba wyslac VIN w celu weryfikacji.
Czy coś się zmieniło w tej kwestii? Od czego zależy "na chwilę obecną", czy jest to kwestia udostępnienia przez VW oficjalnie takiej możliwości po jakimś czasie, czy kwestia znalezienia obejścia? Rozumiem, że jeśli byłby dostęp to można podnieść "komputerem" światła z LED PLUS do LED MATRIX, bo z poprzednich wpisów wynikało, że hardware już jest. Auto jest z 12.2024.
Mun

Post autor: Mun »

cuve pisze: 31 sty 2025, 9:45
Clash pisze: 27 wrz 2024, 6:41 Czyli jest możliwa zmiana czy nie?
Roczniki 2024 zależnie od zainstalowanych modułów, jeżeli są zabezpieczone już blokadą SFD2 to na chwile obecną nie pomogę. Trzeba wyslac VIN w celu weryfikacji.
Czy coś się zmieniło w tej kwestii? Od czego zależy "na chwilę obecną", czy jest to kwestia udostępnienia przez VW oficjalnie takiej możliwości po jakimś czasie, czy kwestia znalezienia obejścia? Rozumiem, że jeśli byłby dostęp to można podnieść "komputerem" światła z LED PLUS do LED MATRIX, bo z poprzednich wpisów wynikało, że hardware już jest. Auto jest z 12.2024.
Czego tu nie można zrozumieć ? Ostatni cytat jasny jak Matrix . Trzeba wysłać VIN w celu weryfikacji. Kropka.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023 :lol:
cuve

Post autor: cuve »

Mun pisze: 31 sty 2025, 9:55
cuve pisze: 31 sty 2025, 9:45

Czego tu nie można zrozumieć ? Ostatni cytat jasny jak Matrix . Trzeba wysłać VIN w celu weryfikacji. Kropka.
Zadane pytanie wynika z tego, że turzol w innym temacie (dotyczącym montażu haka) odpisał, że moga już obchodzić blokadę SFD2, więc wolę się upewnić, a wysyłka VIN jeśli jednak nie mogą dla aut wyprodukowanych po pewnej dacie w 2024 nic mi nie da.
KERAM

Post autor: KERAM »

Główny producent haków holowniczych dla VAG to Westfalia od której dostałem taka odpowiedź:

W dniu 10.12.2024 o 11:24, EA-Westfalia_CEE_Support pisze:
> Dzień dobry,
>
> Dziękujemy za przesłane zapytanie oraz zainteresowanie naszymi produktami.
>
> Niestety jeżeli Pana pojazd wyposażony jest w zabezpieczenie SFD2 to na chwilę obecną kodowanie pojazdu z zainstalowaną naszą wiązką elektryczną nie będzie możliwe. Wciąż na tzw. aftermarkecie (rynku wtórnym doposażeń) dla takich pojazdów nie pojawiło się jeszcze rozwiązanie z zakresu poprawnej konfiguracji pod kątem trybu holowania.
>
> Może się Pan upewnić u dealera, czy na pewno Pana pojazd został faktycznie wyposażony we wspomniane zabezpieczenie poprzez weryfikację numeru PR w specyfikacji auta. Jeżeli w specyfikacji występuje którykolwiek z następujących numerów PR (kod elementu wyposażenia):
>
> NI1
> NI7
> NI8
> NI9
>
> pojazd zabezpieczenie SFD2 posiada i kodowanie nie będzie możliwe. W przeciwnym wypadku kodowanie nie powinno w żadnym stopniu przysporzyć montażyście trudności.
>
> W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości oczywiście pozostajemy do Pana dyspozycji.
Dodam że u dealera jeszcze nie maja haków holowniczych do T-ROC dla pojazdów od kwietnia 2024
marcin255

Post autor: marcin255 »

Ale burdel w tych wątkach robocie,tak ciężko pytać w już istniejących tematach...
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
Radio

Post autor: Radio »

marcin255 pisze: 31 sty 2025, 12:59 Ale burdel w tych wątkach robocie,tak ciężko pytać w już istniejących tematach...
Nie znasz zasady nowo przybyłych? przecież łatwiej dostać coś na tacy niż zmęczyć te trzy biedne komórki pod kopułą, po co się wysilać? ja chcę a wy macie robić tak jak ja chcę :D
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
ODPOWIEDZ