Odblokowanie/kodowanie funkcji

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
maciej.plock

Odblokowanie/kodowanie funkcji

Post autor: maciej.plock »

Orientuje się ktoś co można odblokować w Trocu po FL lub co można dokodowac?
Act i startstop już wyłączyłem a teraz chodzi mi o „bajery” typu oświetlenie, virtual itp.
Czesław

Re: Odblokowanie/kodowanie funkcji

Post autor: Czesław »

ACT, jak to wyłączyłeś?
T-Roc 2024 Life Plus 1,5 150 KM DSG
Dig Dug

Post autor: Dig Dug »

Czesław pisze: 10 lut 2025, 11:28 ACT, jak to wyłączyłeś?
Tylko tuner w sterowniku silnika. Ja tez wylaczylem. 350 zl w Vtechu w Krakowie. 30 minut, musial demontowac sterownik i na stol.
Czesław

Post autor: Czesław »

No to chyba jeszcze muszę poczekać coby mi gwarancji nie podważyli.
T-Roc 2024 Life Plus 1,5 150 KM DSG
Piaer

Post autor: Piaer »

Jak masz led plus to matrixy. Szczerze mówiąc nic innego nie znalazłem ciekawego...
Endriu

Post autor: Endriu »

A wie ktoś czy można tak zakodować by lusterka boczne rozkładały się dopiero po odpaleniu silnika a nie zaraz po otwarciu drzwi, czasami potrzeba tylko otworzyć by coś zabrać/włożyć do auta i nie potrzebnie lusterka latają tam i z powrotem ?
T-Roc 2.0 TSI 4Motion, R-line, Sport, DSG mod.
Dig Dug

Post autor: Dig Dug »

Endriu pisze: 11 lut 2025, 17:02 A wie ktoś czy można tak zakodować by lusterka boczne rozkładały się dopiero po odpaleniu silnika a nie zaraz po otwarciu drzwi, czasami potrzeba tylko otworzyć by coś zabrać/włożyć do auta i nie potrzebnie lusterka latają tam i z powrotem ?
Mi tuner probowal to zakodowac z dlugiego kodowania (nie wiem jak) ale nie poszlo. Wiec to moze nie jest tak latwo wchodzaca funkacja.
Seba666

Post autor: Seba666 »

Ja przerobiłem wachlowanie na manual. Jak chce by były złożone to klikam gałe od lusterek. Nie lubię gdy coś decyduje za mnie :-). I dobrze ze jest taka opcja w konfiguracji.
Ps. Jak ktoś opracuje kodowanie na zmianę by ATC załączało się tylko na 5 i 6 biegu to go ozłocę :-). Poruszanie się po mieście ty mułem strasznie denerwuje. Lepiej po mieście jeździ mi się rapidem 1.2 tsi. Nie warczy leciutko przyśpiesza sama błogość. Ale autostrada to już mi ATC pasuje :-). Wcale go nie czuję. Wiem nie każdy tak ma, co człowiek to inne odczucia.
T-ROC LIFE Plus 1.5 Manual.
Odbiór 10 stycznia 2025 ;-)
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

Seba666 pisze: 11 lut 2025, 18:45 Ja przerobiłem wachlowanie na manual. Jak chce by były złożone to klikam gałe od lusterek. Nie lubię gdy coś decyduje za mnie :-). I dobrze ze jest taka opcja w konfiguracji.
Zaletą automatycznie składanych lusterek jest to, że odchodząc od samochodu, szczególnie przy dostępie bezkluczykowym czyli gdy zamykamy dotykając klamki a nie klikając pilota, wystarczy rzut oka za siebie i wiemy, że jest zamknięty

A z tym decydowaniem to nie myślaeś o wyłączeniu ABS, ESP i poduszek? :lol:
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Radio

Post autor: Radio »

JacK666 pisze: 11 lut 2025, 18:55
Seba666 pisze: 11 lut 2025, 18:45 Nie lubię gdy coś decyduje za mnie :-).
A z tym decydowaniem to nie myślałeś o wyłączeniu ABS, ESP i poduszek? :lol:
Dobre :lol:
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
ODPOWIEDZ