DSG numer aktualnego biegu w trybie D
-
Re: DSG numer aktualnego biegu w trybie D
Life 1.5 z kwietnia 2024, też nie wyświetla w trybie D
U mnie Life Plus (11.2024) nie wyświetla, Tiptronic jest.
Ciekawe dlaczego to zmienili, komu to przeszkadzało. Dobrze mieć informację na jakim biegu jedzie automat.
Cały rocznik 2023 miał tę informację. Ciekawe czy jest to wyłączone komputerowo?
Cały rocznik 2023 miał tę informację. Ciekawe czy jest to wyłączone komputerowo?
W moim T-Roc Style numery biegów wyświetlane są normalnie, natomiast w trybie biegu jałowego jest samo wskazanie "D" - i jest to logiczne.
Tiptronic . . .
to rodzaj zautomatyzowanej ( półautomatycznej ) skrzyni biegów, kierowca ma również do dyspozycji tryb manualny (z google). A jest to opcja w ofercie VW T-ROC: "Kierownica multifunkcyjna, obszyta skórą z funkcją Tiptronic, podgrzewana". Rzeczywiscie, można to nazwać "na indywidualne zamówienie".
to rodzaj zautomatyzowanej ( półautomatycznej ) skrzyni biegów, kierowca ma również do dyspozycji tryb manualny (z google). A jest to opcja w ofercie VW T-ROC: "Kierownica multifunkcyjna, obszyta skórą z funkcją Tiptronic, podgrzewana". Rzeczywiscie, można to nazwać "na indywidualne zamówienie".
Ty masz taką skrzynie czy tylko przepisałeś co piszą w Google ja mam DSG teraz podgrzewana kierownice łapanki do ręcznej zmiany biegów.
Dzwoniłem do aso nie spotkali w Troc-u takiej skrzyni .
Dzwoniłem do aso nie spotkali w Troc-u takiej skrzyni .
Na rynek europejski nie było skrzyni tiptronic w TRocu. Pisałem w innym temacie, że 8 biegowa hydrokinetyczna była na USA.
Dziękuję za odpowiedź ludzie co przeczytają tak musi być
Nie spieram się ,czy były takie skrzynie na europę, bo niewiem. Zacytowałem wójka googla, a nastepnie wkleiłem opis ze strony VW " ... z funkcją Tiptronic ...". Kluczowe jest tu słowo "z funkcją". Tu powstał skrót myślowy. A i tak pewnie wiekszość użytkowników będzie mówić, że ma skrzynię Tiptronic
A tak z inej beczki, znalazłem w necie dokument podający datę wprowadzenia SFD2 w T-ROC: "VW T-Roc D11, AC8 ab 24.03.2024".