Wymiana opon ASO
-
Wymiana opon ASO
Cześć, jak z cenami za wymianę opon w serwisie? Chodzi o przerzutkę opon na felgach, czego można się spodziewać, ile wy płaciliście?
Re: Wymiana opon ASO
Nie wiem ile to kosztuje w ASO, bo nigdy nie wpadłbym na taką ekstrawagancję, ale wiem, że 1 roboczogodzina w ASO w zeszłym roku to było 650 zł. Obecnie chyba więcej.Volley5257 pisze: ↑02 mar 2025, 11:48 Cześć, jak z cenami za wymianę opon w serwisie? Chodzi o przerzutkę opon na felgach, czego można się spodziewać, ile wy płaciliście?
2.0 tsi, dsg, 4motion
-
W którym miejscu Twój komentarz odpowiada na pytanie zawarte w temacie?Spinner pisze: ↑02 mar 2025, 11:57Nie wiem ile to kosztuje w ASO, bo nigdy nie wpadłbym na taką ekstrawagancję, ale wiem, że 1 roboczogodzina w ASO w zeszłym roku to było 650 zł. Obecnie chyba więcej.Volley5257 pisze: ↑02 mar 2025, 11:48 Cześć, jak z cenami za wymianę opon w serwisie? Chodzi o przerzutkę opon na felgach, czego można się spodziewać, ile wy płaciliście?
W żadnym. Więc skoro nie znasz odpowiedzi na zawarte pytanie to po co odpowiadasz?
Już na koniec dla Twojej informacji - w wielu miejscach można trafic po pierwsze fajne okazję na wymiany, a po drugie taka wymiana jest inaczej liczona niż naprawy mechaniczne.
Wyjaśniam i tłumaczę: Koszt usługi = Nakłady czasowe x stawka za r-g + praca sprzętu + materiały dodatkowe. Proste? Chyba, że nie wiesz co to sarkazm.Volley5257 pisze: ↑02 mar 2025, 14:38W którym miejscu Twój komentarz odpowiada na pytanie zawarte w temacie?Spinner pisze: ↑02 mar 2025, 11:57Nie wiem ile to kosztuje w ASO, bo nigdy nie wpadłbym na taką ekstrawagancję, ale wiem, że 1 roboczogodzina w ASO w zeszłym roku to było 650 zł. Obecnie chyba więcej.Volley5257 pisze: ↑02 mar 2025, 11:48 Cześć, jak z cenami za wymianę opon w serwisie? Chodzi o przerzutkę opon na felgach, czego można się spodziewać, ile wy płaciliście?
W żadnym. Więc skoro nie znasz odpowiedzi na zawarte pytanie to po co odpowiadasz?
Już na koniec dla Twojej informacji - w wielu miejscach można trafic po pierwsze fajne okazję na wymiany, a po drugie taka wymiana jest inaczej liczona niż naprawy mechaniczne.
2.0 tsi, dsg, 4motion
W łódzkiem 200 za zmianę opon na felgach. Ale samych felg nie pytałem. Dużo mniej pracy więc stówka to pewnie max
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
-
Schowaj się razem z tymi beznadziejnymi komentarzamiSpinner pisze: ↑02 mar 2025, 14:48Wyjaśniam i tłumaczę: Koszt usługi = Nakłady czasowe x stawka za r-g + praca sprzętu + materiały dodatkowe. Proste? Chyba, że nie wiesz co to sarkazm.Volley5257 pisze: ↑02 mar 2025, 14:38W którym miejscu Twój komentarz odpowiada na pytanie zawarte w temacie?

Pytałem o złożenie opon w serwisie VW, w odpowiedzi dostałem 309 zł brutto
T-ROC Life Plus 2025, 1.5 TSI (110 kW), manual, IQ Light LED Plus, Tech, Comfort, Digital Cockipit PRO 10,25"
Po cenach ASO można się wszystkiego spodziewać ale 650 zł za 1 roboczogodzinę to aż niewiarygodnie dużo ??? Wiem że roboczogodzina w Porsche lub Ferrari to 1500 zł !!! ostatnio podawali w TVN Turbo ?.Spinner pisze: ↑02 mar 2025, 11:57Nie wiem ile to kosztuje w ASO, bo nigdy nie wpadłbym na taką ekstrawagancję, ale wiem, że 1 roboczogodzina w ASO w zeszłym roku to było 650 zł. Obecnie chyba więcej.Volley5257 pisze: ↑02 mar 2025, 11:48 Cześć, jak z cenami za wymianę opon w serwisie? Chodzi o przerzutkę opon na felgach, czego można się spodziewać, ile wy płaciliście?
Ostatnio zmieniony 03 mar 2025, 16:33 przez Wachacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Przekładanie kół 2 komplety 17" płaciłem 120 zł.wiadomo że w ASO ceny z "kosmosu" np.wymiana filtra kabinowego 256 zł !!! gdzie filtr to ok.50 zł i 5 min.pracy !.
Ja przy okazji przeglądu (mam pakiet) poprosiłem żeby, jak już będą mieli auto na podnośniku, odkręcili dwa blachowkręty, odchylili nadkole i wygarnęli to błoto z niedostępnej przestrzeni w przednim zderzaku (nazbierałem już chyba ze 2kg). Odpowiedź: OK ale za 500 zł! Roboty na niecałe 5 minut.Wachacz pisze: ↑03 mar 2025, 16:24Po cenach ASO można się wszystkiego spodziewać ale 650 zł za 1 roboczogodzinę to aż niewiarygodnie dużo ??? Wiem że roboczogodzina w Porsche lub Ferrari to 1500 zł !!! ostatnio podawali w TVN Turbo ?.Spinner pisze: ↑02 mar 2025, 11:57Nie wiem ile to kosztuje w ASO, bo nigdy nie wpadłbym na taką ekstrawagancję, ale wiem, że 1 roboczogodzina w ASO w zeszłym roku to było 650 zł. Obecnie chyba więcej.Volley5257 pisze: ↑02 mar 2025, 11:48 Cześć, jak z cenami za wymianę opon w serwisie? Chodzi o przerzutkę opon na felgach, czego można się spodziewać, ile wy płaciliście?
2.0 tsi, dsg, 4motion