Android Auto.

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
jaskie

Re: Android Auto.

Post autor: jaskie »

Czy rejestrowaliście swoje TRocki w aplikacji we connect?
Nie, boję się tego podpiąć. WV będzie (za) dużo wiedział, na dodatek nie wątpię, że - jeśli będzie miał w tym interes - z tej wiedzy skorzysta (np. żeby wykpić się z gwarancji).
paulr

Post autor: paulr »

jaskie pisze: 11 maja 2020, 13:45
Czy rejestrowaliście swoje TRocki w aplikacji we connect?
Nie, boję się tego podpiąć. WV będzie (za) dużo wiedział, na dodatek nie wątpię, że - jeśli będzie miał w tym interes - z tej wiedzy skorzysta (np. żeby wykpić się z gwarancji).
Naprawde????????? Przeciez to auto zbiera te dane. Mam abonament z ... w aucie. Dziwne dla mnie jest to ze miesiecznie auto wysyla 2-3 razy wiecej danych niz odbiera. To dziala na zasadzie ze w telefonie wyłączysz gps z nadzieja ze smartfon nagle nie wie gdzie jestes;-) auto nadal ma te dane, tylko nie przekazuje ich Tobie vw to co ma wiedziec i chce i tak wie;-(
Pado

Post autor: Pado »

Na forum niemieckim czytalem, że ktoś miał komunikat, żeby uzupełnić olej i... Za jakiś czas dzownili z aso, aby podjechać na dolewkę...wynikało, że auto wysłało dane do vw...
Galux20

Post autor: Galux20 »

Android auto działa po kablu, mam telefon realme c31 i bezprzewodowo nie działa.
Sprawdzałem innym telefonem i działa bezprzewodowo
.
Na wyświetlaczu w samochodzie cały czas szuka urządzenia.
Prawdopodobnie kłopot jest w telefonie.
Android wersja 12 na tel
1.5 DSG 6,2 spalanie zima
5,8 wiosna
rob

Post autor: rob »

U mnie po aktualizacji na Android 13 i Miui 14 w Xiaomi 11T Pro przestał współpracować z AA, tzn. zrywa, zawiesza się, miga - nie da się używać a wcześniej było ok. (po kablu). W innym telefonie, z poprzednim androidem 11 i Miui 13 działa prawidłowo. W internecie znalazłem informacje na temat tych problemów z niektórymi Xiaomi, szkoda że po czasie... ech... chińszczyzna :x
;) Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
Seba666

Post autor: Seba666 »

AA ale z innej beczki. Czy też tak macie że w google maps lub Janosiku 70% ekranu mapy przykrywają nic nie wnoszące "dla mnie" informacje wielką czcionką dokąd jadę czy ile pozostało czasu... irytujące bo przykrywa najistotniejsze czyli mapę.
T-ROC LIFE Plus 1.5 Manual.
Odbiór 10 stycznia 2025 ;-)
Spinner

Post autor: Spinner »

Tylko Samsung. Współpracuje ze wszystkim i to bez zarzutu.
2.0 tsi, dsg, 4motion
Seba666

Spinner pisze: 11 mar 2025, 21:46 Tylko Samsung. Współpracuje ze wszystkim i to bez zarzutu.
Mam galaxy S24+. Słowo współpracuje to prawda, ale to co pokazuje na ekranie woła o pomstę do nieba ;-). To co oznaczyłem --------- pozostaje na mapę a reszta to badziew ;-). "przynajmniej dla mnie ofc.". Ma ktoś pomysł jakiś by to wywalić i pozostawić mapę lub zmniejszyć rozmiar tych powiadomień. Znalazłem właśnie opis że ktoś zmieniał rozdzielczość w trybie develop na androidzie do android auto. Jutro sprawdzę. (sorki za kod poniżej nie wiem czy u wszystkich będzie tak samo wyglądał)

Kod: Zaznacz cały

------------------------------------------
|xxxxxxxxxxxxxxxxx-----------------------|
|----------------------------------------|
|XXXXXXXXXXXX----------------------------|
|XXXXXXXXXXXX----------------------------|
|________________________________________|
Awatar użytkownika
Norville

Post autor: Norville »

To nie wina telefonu a tego jak AA wykorzystuje rozdzielczość ekranu do rysowania elementów. Na waze nie jest lepiej. Daj znać jak coś pokombinujesz z trybem developera w AA.
Seba666

No i kicha, cokolwiek na telefonie bym nie wybrał to i tak nic się nie zmienia. Pewnie mój wyświetlacz w aucie jest 800x600. WIęc nic to nie da. Trzeba by poszukać ustawień czcionki. Do tych widgetów janosika i google maps'a. Jak zmienię w telefonie wielkość czcionki to tylko zmienia się czcionka z ulicami ;-). Masakra, chyba przesiądę się na telefon na nim widać wszystko poprawnie. Może za mało dopłaciłem i jest opcja z ekranem z większą rozdzielczością ;-). Nie razi mnie to bardzo tam gdzie się stale poruszam ale w nowej trasie w Gdańsku się przez to zgubiłem ;-).
ODPOWIEDZ