T-roc vs Karoq
Re: T-roc vs Karoq
wszystko jest sztuką kompromisu:) miałem Orlando 7 osobowe teraz mam T-roc i na wakacje w 3 osoby i w chevrolecie ładowaliśmy się na maxa jak i w vw. po prostu wiedząc że ma się nie wiem 3x wiecej miejsca to bierze się 3x więcej niepotrzebnych rzeczy. Zeszłego roku w 3 osoby mieliśmy 3 hulajnogi w tym jedna elektryczna, która mała nie jest, i się zmieściliśmy:) tego roku jedziemy w 4 osoby do Chorwacji i skoro na wakacje samolotem zmieściliśmy się do bagażnika w 5 osób to w 4 powinno jeszcze sporo miejsca pozostać:D
Nie bardzo wiem do czego zmierzamy - Karoq jest większy, dłuższy, ma większy rozstaw osi, więcej miejsca w środku i większy bagażnik - to są obiektywne dane.
Oczywiście nie każdy potrzebuje większego samochodu, więc może sobie kupić mniejszy. Jaki sens przekonywać, że do T-Roca wejdzie tyle samo, kiedy nie wejdzie? Nie bądźmy skodziarzami*.
* - skodziarz to taka osoba, która chciałaby wszystkich przekonać, że skoda jest the best. Zjawisko dotyczy nie tylko wyznawców skody
Jest jeszcze Seat Ateca - choć mi jakoś się nie podoba to jest jakaś alternatywa i 5 lat gwary
Nie przekonuje ze vw jest wiekszy. Bo nie jest. Tylko jak dla mnie w srodku oba maja tyle samo miejsca. Skoda ma wiekszy bagaznik. Ale nie na tyle ( jak dla mnie) vy mialo to przesadzic ze wolalbym jednak skode. Mimo iz t roc jest naszym " glownym" samochodem to (jak dla mnie) wyglad skody a wyglad vw z niewielka przewaga na korzysc wielkosci skody spowodowal ze u mnie skoda odpadła. Owszem dla kogos te kilka cm bagaznika wiecej moze byc bardzo wazne. Wtedy wybor bedzie latwiejszy. najprosciej porownac te auta. Mysle ze jest wiele salonow co maja na miejscu jedno i 2. Mozna poprosic o ustawienie gdzies na placu ich obok siebie i tak zobaczyc co komu bardziej pasuje.
Pełna zgodapaulr pisze: ↑22 sie 2019, 7:10 Nie przekonuje ze vw jest wiekszy. Bo nie jest. Tylko jak dla mnie w srodku oba maja tyle samo miejsca. Skoda ma wiekszy bagaznik. Ale nie na tyle ( jak dla mnie) vy mialo to przesadzic ze wolalbym jednak skode. Mimo iz t roc jest naszym " glownym" samochodem to (jak dla mnie) wyglad skody a wyglad vw z niewielka przewaga na korzysc wielkosci skody spowodowal ze u mnie skoda odpadła. Owszem dla kogos te kilka cm bagaznika wiecej moze byc bardzo wazne. Wtedy wybor bedzie latwiejszy. najprosciej porownac te auta. Mysle ze jest wiele salonow co maja na miejscu jedno i 2. Mozna poprosic o ustawienie gdzies na placu ich obok siebie i tak zobaczyc co komu bardziej pasuje.
- darekrezmer
A Kolega dwa dni temu odebrał Škodę Kamiq w ładnej wersji 1.5 TSI z wyprzedaży 2019 . Nie powiem : zgrabne auto i wewnątrz chyba tyle samo miejsca co u nas , a na tylnej kanapie subiektywnie patrząc to nawet przestrzenniej
T-roc 2.0 TSI DSG 4motion