Jakie opony fabrycznie?
Re: Jakie opony fabrycznie?
ile można jeździć jednym samochodem:)
A wracając do tematu opon to w moim fabrycznie były
Bridgestone Turanza
A wracając do tematu opon to w moim fabrycznie były
Bridgestone Turanza
Na hiszpańskim forum (https://www.clubvwtroc.es/threads/que-n ... -t-roc.36/) piszą, że nawet na samych 17 występują trzy różne modele opon Falken, Hankook i Bridgestone przy czym nie zauwążyli żadnej prawidłowości.
Ci którzy mają już T-Roca wypowiedzcie się jakie macie dokładnie wersje wyposażenia i jakie opony.
Może jednak istnieje jakaś relacja między oponami a konkretnym wyposażeniem samochodu.
Ci którzy mają już T-Roca wypowiedzcie się jakie macie dokładnie wersje wyposażenia i jakie opony.
Może jednak istnieje jakaś relacja między oponami a konkretnym wyposażeniem samochodu.
To ma jakieś istotne znaczenie?
U mnie:
Premium, 18 cali, felga Montego Bay, opona Bridgestone Turanza
Na zimowe dostałem Pirelli, nie pamiętam modelu
U mnie:
Premium, 18 cali, felga Montego Bay, opona Bridgestone Turanza
Na zimowe dostałem Pirelli, nie pamiętam modelu
Z tym akurat nie polemizuję. Bardziej zastanawiam się jaki jest sens rozkminiania jeśli i tak nie mamy na to wpływu.
Ponadto nie spodziewam się, żeby stosowane opony jakoś bardzo odbiegały od siebie parametrami.
Podejrzewam, że w słabszych wersjach silnikowych mogą mieć gorsze indeksy niż w mocniejszych i to raczej tyle.
a jak jest ze śrubami... jak mam felgi aluminiowe i kupie stalówki to będą pasować czy mają inną długość?
Stalowe... ale w jakimś samochodzie miałem inne śruby, ale już nie pamiętam jak to było, ale przy przekładce jedne były za długie tylko nie wiem czy z aluminiowych na stalowe czy odwrotnie.
Ja w Citroenie mam dwa komplety śrub do stalowych i alu (jak kupowałem nowe alu to był zestaw śrub dołączony).
Opony oczywiście letnie. To zasada ogólna
215/55/R17 Bridgestone (ale w Golfie były Michelinki)
Kiedy się jeszcze zastanawiałem przed zakupem czy tych zniżek nie jest za mało, dostałem zimowe od sprzedawcy. I tu mnie pięknie pozyskali hahaha.
Niby tylko Fulda. Ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda.
215/55/R17 Bridgestone (ale w Golfie były Michelinki)
Kiedy się jeszcze zastanawiałem przed zakupem czy tych zniżek nie jest za mało, dostałem zimowe od sprzedawcy. I tu mnie pięknie pozyskali hahaha.
Niby tylko Fulda. Ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda.
T-Roc 1.5 TSI ACT 150KM Advance Manual 17" Czarna Perła XII_2020