Jakie koła na zimę
Re: Jakie koła na zimę
Witam, ja zamierzam kupić 215/55 R17 i zastanawiam się nad zakupem następujących opon: Dunlop Winter Sport 5, Pirelli SottoZero Serie 3, Continental WinterContact TS 850 P lub Yokohama BluEarth Winter V905. Ktoś z obecnych ma? Jakieś opinie?
Co ewentualnie macie u siebie?
Co ewentualnie macie u siebie?
Mam Yokohamy tyle że 65. Trzymają się dobrze zwłaszcza na błocie śniegowym, ale trochę hałasują. Ale generalnie jestem zadowolony.
Najtańsze firmowe, Dębica frigo hp2
Na razie bardzo pozytywnie, ciche...lepiej tlumia drohowe nierówności niż letnie...
Na razie bardzo pozytywnie, ciche...lepiej tlumia drohowe nierówności niż letnie...
U mnie Toyo S954 215/55R17, dobrze trzymają i ciche, polecam!
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
poprzednia zima... a od poniedziałku znowu Goodyear UG Performance G1 215/55 R17 98 V XL, MFS
W tamtym roku pojechałem do Norauto kupić Continental TS850 ( w poprzednim samochodzie na nich jeździłem, a i obecnie syn i żona jeżdżą i bardzo sobie wszyscy chwalą)... Ale Contintalli brakło ... a były w/w Goodyeary... Bardzo pozytywne odczucia ...gorąco polecam... Na plus też to, że mają rant ochronny na felgę...
W tamtym roku pojechałem do Norauto kupić Continental TS850 ( w poprzednim samochodzie na nich jeździłem, a i obecnie syn i żona jeżdżą i bardzo sobie wszyscy chwalą)... Ale Contintalli brakło ... a były w/w Goodyeary... Bardzo pozytywne odczucia ...gorąco polecam... Na plus też to, że mają rant ochronny na felgę...
1.5 TSI ACT Manual; kolor energetic orange + czarny dach; Advance + pakiety drogowy, komfort, design, zimowy, podgrzewana kierownica, nawigacja.
Jak pisałem, opony 17 cali, Dębica drigo hp2, felgi rial grafitowe...
- Załączniki
-
- IMG_20191101_083932_compress16.jpg (66.49 KiB) Przejrzano 7309 razy
-
- IMG_20191101_082046_compress71.jpg (105.78 KiB) Przejrzano 7309 razy
Witam szanownych posiadaczy T-Roc
Mam następujący dylemat chciałem kupić opony zimowe 16 cali (205/60R16), ale nie mam pewności jakie kupić czy 92H bo takie w ofertach również występują, czy muszę kupić jakieś wzmacniane XL (96H), sprawdziłem na stronie VW i oferują opony wzmocnione, ale nie wiem czy to konieczne i co w razie czego powie serwis jak założę 92H (tańsze i bardziej dostępne). Auto jest na gwarancji. Jakie są Wasze opinie ewentualnie doświadczenie w tej sprawie. Mój T-Roc ma silnik 1,5 150KM, jazda najczęściej jedna osoba czasami dwie. Dziękuje za wszelkie sugestie.
Mam następujący dylemat chciałem kupić opony zimowe 16 cali (205/60R16), ale nie mam pewności jakie kupić czy 92H bo takie w ofertach również występują, czy muszę kupić jakieś wzmacniane XL (96H), sprawdziłem na stronie VW i oferują opony wzmocnione, ale nie wiem czy to konieczne i co w razie czego powie serwis jak założę 92H (tańsze i bardziej dostępne). Auto jest na gwarancji. Jakie są Wasze opinie ewentualnie doświadczenie w tej sprawie. Mój T-Roc ma silnik 1,5 150KM, jazda najczęściej jedna osoba czasami dwie. Dziękuje za wszelkie sugestie.
Jeździsz offroad, wozisz dużo towaru, względnie ciągniesz przyczepki?
Jeśli nie to XL są zbędne
Jeśli nie to XL są zbędne
Hejka, trochę się podepnę pod temat kół.
Czy ktoś z posiadaczy 18" mógłby zerknąć jakie felgi mają ET?
Będę mega wdzięczny :]
Czy ktoś z posiadaczy 18" mógłby zerknąć jakie felgi mają ET?
Będę mega wdzięczny :]
VW Troć
Fabryczne obręcze Sebring 18" mają ET 45, natomiast na zimówki kupiłem 17" o ET 33 i one wyglądają dużo fajniej.
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB