Drgające światła
Drgające światła
Witam,
Kiedyś na jakimś forum (tutaj nie mogę znaleźć chyba że źle szukam) widziałem już problem drgających świateł na nierównościach. Szczególnie to widać jadąc w nocy po brukowanej drodze, światła strasznie wpadają w drgania i 'skaczą' jak głupie. Czy zauważyliście też to u siebie?
Właśnie jak kiedyś gdzieś czytałem to niby zderzak wpada w rezonans i przenosi się to na lampy led.
Czy ktoś próbował coś z tym walczyć w serwisie? jak to u was wygląda?
Kiedyś na jakimś forum (tutaj nie mogę znaleźć chyba że źle szukam) widziałem już problem drgających świateł na nierównościach. Szczególnie to widać jadąc w nocy po brukowanej drodze, światła strasznie wpadają w drgania i 'skaczą' jak głupie. Czy zauważyliście też to u siebie?
Właśnie jak kiedyś gdzieś czytałem to niby zderzak wpada w rezonans i przenosi się to na lampy led.
Czy ktoś próbował coś z tym walczyć w serwisie? jak to u was wygląda?
-
Re: Drgające światła
Właśnie miałem o to pytać. Też mam ten efekt.
Jeśli mówicie o ledach to tak, mam to samo, na poprzecznych przełomach, nierównościach.
To nie wina zderzaka a budowy lampy i mechanizmu podnoszenia lampy... Niestety nic z tym nie zrobimy, na forum niemieckim jeden gościu tak z tym walczył, że doczekał sie technika z vw... I niestety skwitowali to stwierdzeniem TTTM (ten typ tak ma)
Niestety ledami jestem lekko rozczarowany w t rocu - widać, że zrobione po taniości..
Ciekawe jest tez to, że użytkownicy w de tego problemu raczej nie widzą, a w my w pl tak... Wynika to pewnie z tego, ze mamy więcej gorszych dróg... Bo na równej nic nie drga.
To nie wina zderzaka a budowy lampy i mechanizmu podnoszenia lampy... Niestety nic z tym nie zrobimy, na forum niemieckim jeden gościu tak z tym walczył, że doczekał sie technika z vw... I niestety skwitowali to stwierdzeniem TTTM (ten typ tak ma)
Niestety ledami jestem lekko rozczarowany w t rocu - widać, że zrobione po taniości..
Ciekawe jest tez to, że użytkownicy w de tego problemu raczej nie widzą, a w my w pl tak... Wynika to pewnie z tego, ze mamy więcej gorszych dróg... Bo na równej nic nie drga.
To, że drgają to nie problem, byle by się nie rozregulowały. Najgorsze jest to, że nie roztapiają szronu i błota pośniegowego, które je dokładnie obkleja w zimę.
Co do zimy to nie miałem okazji tego przeżyć, ale to chyba w kazdej marce będzie podobnie z ledami w zimie?
Ja sie zastanawiam czy nie kupić za stówę na allegro uszkodzonej lampy led (urwane zaczepy) i poznać jej budowe, może wystarczy cos dokręcić albo coś...
Ja sie zastanawiam czy nie kupić za stówę na allegro uszkodzonej lampy led (urwane zaczepy) i poznać jej budowe, może wystarczy cos dokręcić albo coś...
-
Wysoka temperatura zmniejszyła by żywotność źródła LED diametralnie.
Ale fakt drżenie jest niezauważalne na normalnej drodze jedynie bruk i gruntowe drogi. Akurat taka mam do garażu więc mam dyskotekę
Też tak mam , jak drga to patrzę w inną stronę albo zwalniam. Prawy wg mnie bardziej niż lewy
2.0 Tsi premium
tak, zgadza się, prawy bardziej...
uffff- czuję ulgę bo myślałem, że tylko mnie się trafił felerny egzemplarz, a tu widzę taki standard...
sprawdzałem na szybko katalog części VW i nie widzę zmian w nr lamp LED co sugeruje brak zmian konstrukcyjnych od początku
Obejrzałem wczoraj od środka te ledy, mechanizm podnoszenia jest dość prosty, tani i kiczowaty... Chyba za mocno chcieli przyoszczędzić. Obawiam sie, że nie da się z tym nic zrobić.
Można sobie otworzyć klapkę rewizyjna i zajrzeć do środka, poruszać - nie dziwie się, ze to lata jak łopata...
Można sobie otworzyć klapkę rewizyjna i zajrzeć do środka, poruszać - nie dziwie się, ze to lata jak łopata...