Dziwne działanie ogrzewania 🙄

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Kris

Dziwne działanie ogrzewania 🙄

Post autor: Kris »

Witam wszystkich,mam t-roca 2020 1,0tsi, w zimę zauważyłem dziwne zachowanie ogrzewania,na początku grzeje elegancko a po pewnym czasie z wewnętrznych kratek i tylnich zaczyna lecieć zimne powietrze, nie ważne ile się nastawi temperatury to leci zimne a zewnętrznych kratek ciepłe, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Czy ktoś coś takiego zauważył w waszych autkach? Pozdrawiam Krzysiek
marcin255

Re: Dziwne działanie ogrzewania 🙄

Post autor: marcin255 »

Automatyczne odparowanie szyb ?
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
artekk.it

Post autor: artekk.it »

Jest już taki temat na forum odnośnie słabego ogrzewania. Zgłoszony problem w ASO przeze mnie i innego użytkownika do niczego nie doprowadził. Doradca stwierdził, że jest zimno przy 21 stopniach, ale nie ma błędów w komputerze, więc dla Nich wszystko jest ok. Temat przeze mnie drążony od ponad roku, składane reklamacje w VW Pollska doprowadziło do trgo, ze robili nastawy fabryczne, sprawdzali klapy, itp. , ale średnio to pomogło. Takie same problemy mają ludzie w Golfach i Tiguanach. Dziwne jest tylko, że częsść odczuwa zimno, a inni piszą, że jest ok nawet przy 20 stopniach. Spróbuj zgłosić problem w ASO, noże będą mieli dobrego technika, który będzie chciał dalej „podrążyc”temat bo ja już nie mam siły do tych ludzi z ASO.
Kris

Post autor: Kris »

Dzięki
ODPOWIEDZ