Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Tak się czeka nawet do sześciu m-cy. Mój pierwszy termin zamówionego 17.05 to do 07.10 teraz już dealer mówi ,że do końca października. Zobaczę, ceakam cierpliwie.
W czasie, kiedy składałem zamówienie uparcie twierdzili, że trzy miesiące - czerwiec, max. początek lipca miał być do odbioru. Potwierdzony czas produkcji (nie ten co wygenerował się przy zamówieniu) nie został dotrzymany a nawet miesiac po "wyprodukowaniu" auta stoi na placu niekompletne i nikt nic nie wie co dalej. Teraz obawiam się, że może być jeszcze gorzej. Jak dla mnie najgorsze, że praktycznie nie można się doprosić żadnych konkretnych informacji - chyba nie ma żadnego przepływu informacji na linii dealer-VW.
Totalnie tam nie ogarniają własnej kuwety, chyba pozostaje się uzbroić w cierpliwość. Dla mnie lekki szok, że aż taki tam panuje nieogar.
Totalnie tam nie ogarniają własnej kuwety, chyba pozostaje się uzbroić w cierpliwość. Dla mnie lekki szok, że aż taki tam panuje nieogar.
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
-
Od 21 tygodnia fabryka zaczęła produkować samochody z brakującymi częściami z nadzieją uzupełnienia. To trwało do 30 tygodnia, potem przedłużona przerwa wakacyjna.szyna pisze: ↑26 sie 2021, 13:45 W ogóle ktoś ma jakieś doświadczenia, żeby dealer albo jakaś jednostka vw była w stanie podać jakąś konkretną informację a nie tylko sprawdzić obecny status z informacją, że dadzą znać niezwłocznie jak trafi do transportu? Stoi od miesiąca (własciwie wtedy VIN się pojawił) i totalnie nie znane są żadne prognozy realnej dostawy a te wyliczanie tygodnia produkcji podczas zamówienia ma się nijak do rzeczywistości.
Uwaga plotki:
Podobno mieli zacząć uzupełnianie braków w samochodach wyprodukowanych w tygodniu 34, a wrócić do linii produkcyjnej w tygodniu 36, ale któż to może potwierdzić.
-
Sorry, 25 nie 21 tygodnia.
-
Tak piszą też na angielskim forum, że do 4 września (czyli do końca 35 tyg.) będą wyłącznie dokańczać samochody wyprodukowane bez części, czyżby części przyszły? To może i do mojego
T-Roc 2021 Premium 1.5 DSG Indium Gray, Sport, Klapa, Kokpit, Kamera
Witam, mój zamówiony początek kwietnia miał być wyprodukowany 26/27 tydzień (umowa do 31.08.2021r). Jak pokazał się VIN to rok modelowy był 2022. Nic więcej od salonu sprzedaży, . 3 lata temu podobna sytuacja przy zamawianiu Golfa. Już miał być (wtedy nie rejestrowałem się w MyVolkswagen) ale zadzwonili 2 tygodnie przed planowanym odbiorem że autka nie będzie z tym silnikiem (150KM) tylko można odebrać podobną konfigurację ale z silnikiem 130KM. Wziąłem taki jaki był. Dziś nawet takiej propozycji nie maszyna pisze: ↑26 sie 2021, 13:45 Czy ktoś już odebrał samochód który miał podany rocznik modelowy RM2022? @Booncol wrzucil screena ze strony VW to rzuciło mi się, że tam 2021.
W ogóle ktoś ma jakieś doświadczenia, żeby dealer albo jakaś jednostka vw była w stanie podać jakąś konkretną informację a nie tylko sprawdzić obecny status z informacją, że dadzą znać niezwłocznie jak trafi do transportu? Stoi od miesiąca (własciwie wtedy VIN się pojawił) i totalnie nie znane są żadne prognozy realnej dostawy a te wyliczanie tygodnia produkcji podczas zamówienia ma się nijak do rzeczywistości.
Rozumiem, że kryzys ale rozwala mnie, jak tak wielka firma jak VW totalnie nie ogarnia produkcji i zamówień. Nie mam doswiadczeń z konkurencją ale wygląda to dość amatorsko
Tak w ogóle to czy ktoś czeka dłużej niż ja (zamówienie 30.03.2021) czy mam wyjątkowego pecha idę na rekord?
Dzisiaj info. od dealera że samochód zmontowany, kompletny i skierowany do transportu.wujek_ziutek pisze: ↑26 sie 2021, 15:23 Tak piszą też na angielskim forum, że do 4 września (czyli do końca 35 tyg.) będą wyłącznie dokańczać samochody wyprodukowane bez części, czyżby części przyszły? To może i do mojego
CZEKAM
T-Roc 1.0 Advance z Digital Cockpit , kolor Ravenna +elektryczny system zamykania pokrywy bagaznika +kamera + pakiet komfort,zimowy + jeszcze kilka dodatków - zamówiony 13.05.21, produkcja na 27 tydzień
szyna pisze: ↑26 sie 2021, 13:45 Czy ktoś już odebrał samochóod który miał podany rocznik modelowy RM2022? @Booncol wrzucil screena ze strony VW to rzuciło mi się, że tam 2021.
W ogóle ktoś ma jakieś doświadczenia, żeby dealer albo jakaś jednostka vw była w stanie podać jakąś konkretną informację a nie tylko sprawdzić obecny status z informacją, że dadzą znać niezwłocznie jak trafi do transportu? Stoi od miesiąca (własciwie wtedy VIN się pojawił) i totalnie nie znane są żadne prognozy realnej dostawy a te wyliczanie tygodnia produkcji podczas zamówienia ma się nijak do rzeczywistości.
Rozumiem, że kryzys ale rozwala mnie, jak tak wielka firma jak VW totalnie nie ogarnia produkcji i zamówień. Nie mam doswiadczeń z konkurencją ale wygląda to dość amatorsko
Tak w ogóle to czy ktoś czeka dłużej niż ja (zamówienie 30.03.2021) czy mam wyjątkowego pecha idę na rekord?
Również zamawaiełm koniec marca i mój już jest w salonie. Peszek jest, pewnie 27 i 28 tydzień razem stał na placu i ile półprzewodników wystarczyło tyle samochodów wysłali przed przerwą w fabryce. Kwestia 3 tygodni żeby samochod znalazł się w salonie. Pozostaje życzyć cierpliwości
-
Dajecie Panowie nadzieję niektórymi wpisami, dzięki wam za to
U mnie zmowiony takze 30.03, przed przerwa w fabryce mialem info ze samochod gotowy do transportu ale 3 dni później dealer dostal wiadomosc ze dalej stoi i dalej nic nie wiadomo, stwierdził też ze "Z tego co widzę Vw podaje nam nie precyzyjne dane "
Z tego co czytam to niektórzy z was otrzymuja juz powoli swoje pojazdy (nawet zamowione pozniej niz u mnie). Aktualnie nie mam siły juz sie tym denerwować.
U mnie zmowiony takze 30.03, przed przerwa w fabryce mialem info ze samochod gotowy do transportu ale 3 dni później dealer dostal wiadomosc ze dalej stoi i dalej nic nie wiadomo, stwierdził też ze "Z tego co widzę Vw podaje nam nie precyzyjne dane "
Z tego co czytam to niektórzy z was otrzymuja juz powoli swoje pojazdy (nawet zamowione pozniej niz u mnie). Aktualnie nie mam siły juz sie tym denerwować.
Badz cierpliwy we wrzesniu odbierzemy razem
T-Roc 1.0 Advance z Digital Cockpit , kolor Ravenna +elektryczny system zamykania pokrywy bagaznika +kamera + pakiet komfort,zimowy + jeszcze kilka dodatków - zamówiony 13.05.21, produkcja na 27 tydzień