Felgi na zimę - alu czy stalowe?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Wahacz

Re: Felgi na zimę - alu czy stalowe?

Post autor: Wahacz »

Napisz jaka cena tego "cacka" ? Ja mam też 1,5 premium beż DSG,fajnie że dają takie dodatki,fajna super sprawa elektryczna klapa bagażnika tego mi brakuje auto miałem już skonfigurowane czekałem tylko miesiąc.Kupiłem gwarancję dodatkową na 3 lata za ok.1900 zł pewnie warto I śmigam.
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

extreme84 pisze: 26 sie 2021, 13:09 Dzięki za konkretne dyskusje. No chyba jednak od kupna stalowek odejdę. Najchętniej w takim razie upolowalbym 4 alufelgi 16' Chester. Nie ma ktoś na sprzedaż? :-)
Jak chcesz na zimę alusy, to pomyśl o czymś prostym np. 16" Corvara.

16" Chester będą zapchane śniegiem i będziesz miał zabawę na myjni.
extreme84

Post autor: extreme84 »

Wahacz pisze: 26 sie 2021, 13:31 Nie ma takiego pojęcia "wielosezonowe" czyli jakie ?, kup normalne zimowe opony b.dobre Nokian niedrogie super spisują się w zimie
Kiedyś tak rzeczywiście było, ale teraz z każdym rokiem wielosezonowki są coraz lepsze, na co wskazują chociażby ostatnie testy AutoBild w rozmiarze 215/50/R16 z 2020 roku. Sam 4 lata temu jak kupowalem żonie Fiestę, od razu zmieniłem opony na wielosezonowki Nokian Weatherproof i muszę przyznać, że przy jeździe dookoła komina, a żona tylko tak auto użytkuje, czy to zima, czy lato te opony w pełni dają radę. Owszem, są trochę bardziej miękkie i głośniejsze od letnich, ale zimą bez problemu wyjeżdżają z zaśnieżonych parkingów. I gdybym T-roca planował wykorzystywać tylko do takiej jazdy, w ogóle bym się nie zastanawiał tylko też brał wielosezonowe opony. Ale ponieważ poza jazda miejska do pracy i sklepu, jeździmy nim też na dalsze wycieczki (zima wybierzemy się w góry) - stąd decyzja jest ciut trudniejsza :-)
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
extreme84

Post autor: extreme84 »

Ziomekatomek pisze: 26 sie 2021, 14:04 Jak chcesz na zimę alusy, to pomyśl o czymś prostym np. 16" Corvara.
Jeśli ta Corvara pasuje bez problemów, a wygląda że tak, to też dobra opcja. Dzięki!
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Andrea52

Post autor: Andrea52 »

do Wahacza. Za wszystko zapłaciłem 120500 zł. Wydaje mi się chyba, że niewygórowana cena.
Wahacz

To bardzo "ciekawa"cena z tym co piszesz ? Z DSG ? napisz jaki masz upust ? Ja za takie samo auto w manualu bez elektrycznej klapy i tych dodatków miałem cenę 121 550 zł czyli więcej do zapłaty od Ciebie ? przy upuście dla grup zawodowych zapłaciłem na "czysto" 101 400 zł.
Andrea52

Ja uzyskałem upust dla grup zawodowych oraz lojalnościówkę, bo to jest w tym salonie VW zakupione drugie auto a faktycznie z żony up-em to czwarte. Classica Polo 1.4 i Up-pa też w salonie ale u innego dealera. Może dlatego mnie potraktowali troszkę łagodniej chociaż musiałem przypomnieć że to będzie czwarte auto m-ki VW. Jeżdżąc Polo i VII przekonałem się do marki nie miałem nigdy awarii ale auto było i jest serwisowane. Trochę się przeraziłem wcześniejszymi opiniami na temat awaryjności, niedogodności w eksploatacji T-roca bo wizyty w ASO poza przeglądami były mi obce. Życzę wszystkim posiadaczom aut przyjemności z eksploatacji i bez awaryjnej jazdy zresztą sobie też. Pozdrawiam
Wahacz

Podałeś cenę 120 500 zł to cena po upuście czy brutto przed upustem ???. Napisz ile realnie zapłaciłeś ? Ja zapłaciłem 101 400 zł.
Andrea52

Tyle zapłacę to jest 12 500 zł, wpłaciłem zaliczkę 10% wartości resztę dopłacę po pojawieniu się auta u dealera
Andrea52

120 500 zł tyle zapłacę brutto po upustach, przepraszam wyżej wkradł się błąd.
ODPOWIEDZ