Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
joand

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: joand »

Dzwoniłam do salonu, produkcja przesunęła się o kolejne 6 tygodni, czyli z szóstego tygodnia produkcji zrobił się dwunasty. Już zapowiedziałam się dealerowi, że co dwa tygodnie będę go nękać telefonami 🤣
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. :arrow: 10 tydz. :arrow: 12 tydz. :arrow: 13 tydz. :arrow: 15 tydz. :shock: :shock:
naila

Post autor: naila »

Mi tez termin sie przesunal o kolejne 4 tygodnie.. czekam od maja.. :( na te chwile odbior wychodzi na kwiecien..
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Odbior rzeczywisty 03.18 moze
aciu

Post autor: aciu »

Marysia_Mol pisze: 01 sty 2019, 11:53 Witam,

Zamówiony w marcu 2018 czeka na odbiór w salonie. Rabatów za opóźnienia brak, dealer tłumaczy się podwyżkami cen T-Rocow.
Życzę Państwu cierpliwości w Nowym Roku.

Pozdrawiam
Potwierdzam. U mnie dokładnie taka sama sytuacja. Zamówiony marzec 2018, odbiór styczeń 2019, czeka na mnie. Brak rabatów bo auto podrożało podobno 2%. Ale my mamy gwarancję ceny.
Dario

Post autor: Dario »

aciu i Marysia_Mol dzieki za informacje. Dobrze ze nareszcie cos sie w tym temacie ruszylo tzn. T-Roc-i na indywidualne zamowienie zaczynają w koncu przyjezdzac do Polski. Jak odbierzecie to potwierdzcie czy warto bylo czekac...
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
pawel

Post autor: pawel »

Podziwiam was za wytrwałość i jednocześnie jej nie rozumiem. Ja rok temu też chciałem zamówić T-Roca, ale jak dowiedziałem się tu na forum co potwierdziło się potem u dealera, że terminy to nie jest coś, czego firma VW zamierza się trzymać, to sobie odpuściłem.
Sorry sorry ale to tylko samochód, nie będę dawał sobie pluć w twarz i udawał, że deszcz pada. Od ok pół roku jeżdżę już innym autem i zanim niektórzy z was odbiorą tego T-roca to ja zacznę już powoli rozglądać się za innym. :mrgreen: Szkoda życia na taką żenadę, a tak przy okazji to cały koncern VW niezależnie od marki skutecznie mnie do siebie zraził tą całą sytuacją i przy następnym aucie będę patrzył na ich ofertę dopiero jak nie znajdę nic innego ciekawego. Jednak trochę warto się szanować - rok czasu czekać na samochód to jeszcze rozumiem, że to planowana z góry sytuacja, a nie że ktoś cię w trąbę robi. :evil:
Awatar użytkownika
rogiipad1

Post autor: rogiipad1 »

W sumie ma rację. Ja mam 4 samochody, więc mogę poczekać. Lecz jeśli ktoś ma ciśnienie to faktycznie można nie wytrzymać ;)
Nie wytrzymałem czekania bez końca, MB Cla 180
spinka009

Post autor: spinka009 »

No u mnie na czerwiec sie przesuneło a zamawiałem w sierpniu :) a wstepnie miało byc na styczen haha
ekonoM

Post autor: ekonoM »

gregor36 pisze: 27 gru 2018, 12:53
gregor36 pisze: 22 gru 2018, 12:09 Z tego co mi przekazał sprzedawca to cena raczej wzrośnie w stosunku do ceny przy zamówieniu
Dziś dostałem informację że samochody zamawiane do 19 Grudnia mają gwarancję ceny
A jest to jakaś oficjalna informacja? Gdzieś jest dostępna?
Bo ja jak zamawiałem T-Roca na początku października to sprzedawca wspominał że jeśli zostanie wyprodukowany w 2019 roku to trzeba się liczyć z 1-2% podwyżką ceny.

A tak na marginesie to zamówiłem auto 9 października w Szczecinie, na zamówieniu termin był do 31 grudnia 2018. Póki co nic nie wiadomo.
T-Roc 1,5 TSI, DSG, R-Line, czerwono-czarny, felgi 18" Sebring + kilka dodatków
gregor36

Post autor: gregor36 »

ekonoM pisze: 04 sty 2019, 14:45
gregor36 pisze: 22 gru 2018, 12:09 Z tego co mi przekazał sprzedawca to cena raczej wzrośnie w stosunku do ceny przy zamówieniu
Dziś dostałem informację że samochody zamawiane do 19 Grudnia mają gwarancję ceny
Bo ja jak zamawiałem T-Roca na początku października to sprzedawca wspominał że jeśli zostanie wyprodukowany w 2019 roku to trzeba się liczyć z 1-2% podwyżką ceny.

A tak na marginesie to zamówiłem auto 9 października w Szczecinie, na zamówieniu termin był do 31 grudnia 2018. Póki co nic nie wiadomo.
takie info uzyskałem od sprzedawcy wiec chyba wie co mów
1.5 TSI Premium,manual
ekonoM

Post autor: ekonoM »

gregor36 pisze: 04 sty 2019, 16:49
ekonoM pisze: 04 sty 2019, 14:45

takie info uzyskałem od sprzedawcy wiec chyba wie co mów
A mi sprzedawca nic takiego nie mówił, pytanie tylko skąd Twój wziął takie info. Bo mówić można wszystko, a jeśli nie ma tego "na papierze" to zawsze można się wyprzeć, albo zmieni się sprzedawca (bo ten np. odejdzie) i nie udowodnisz.
T-Roc 1,5 TSI, DSG, R-Line, czerwono-czarny, felgi 18" Sebring + kilka dodatków
ODPOWIEDZ