Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
pbs

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: pbs »

Ziomekatomek pisze: 13 wrz 2021, 21:21 W Portugalii piszą, że znów będzie przerwa produkcyjna od 18 do 21 września.
Może już niech walnie meteoryt w tą zasr**ą fabrykę to nie będę czekał tylko kupie coś innego :evil:
Kate74@

Post autor: Kate74@ »

Jak wygląda taka produkcja cała dobę schodzą auta czy są określone zmiany.... ?hmmm już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć w umowie 30wrzesien i wygląda że będzie już połowa pazdziernika lub Mikolaj
Kumeika

Post autor: Kumeika »

Spock82 pisze: 13 wrz 2021, 18:45 Zamówiłem, sprawdziłem teraz dokładnie, 07.06.2021.
07.06 - Dealer VW informuje, że produkcja się rozpocznie ostatni tydzień lipca, dostawa początek sierpnia
25.06 - Dealer VW informuje, że produkcja 38 tydzień dostawa 18.10 -24.10. Robię eskalację! Dealer nadaje priorytet.
27.07 - Dealer VW informuje, że produkcja potwierdzona 35 tydzień.
Wejście do produkcji planowo 35 tydzień, realnie 36.
07.09 - Dealer VW informuje, że produkcja rozpoczęta. Numer komisji działa i zaciąga model na volkswagen.pl (de)
09.09 - Dealer VW informuje, że jest VIN.
10.09 - Volkswage.de zaciąga VIN pokazuje zdjęcia i instrukcję obsługi WeConnect wywala błędy
13.09 - Dealer VW informuje, że samochód odebrany z miejsca wysyłki z portu. WeConnect nie wywala błędu jest oferta na kupno usługi.
CDN...
Zazdroszczę tak ogarniętego dealera :)
Spock82

Post autor: Spock82 »

Zeby bylo jasne, dealer sam z siebie daje tylko mala czesc informacji. O wszytko sie pytam. Ustalam harmonogram wysyłania informacji itd. Taki Project Managment ;) Dealer chyba ma juz mnie dosyc :lol:
t-roc 1.5 DSG Premium + Pakiety
pbs

Post autor: pbs »

W zasadzie o tej porze roku w "normalnych" latach zaczynały się bonusy z tytułu wyprzedaży rocznika. Bo po co mi auto z produkcji 2021 nawet przy roku modelowym 2022 jak otrzymam go w listopadzie czy grudniu. Na starcie jestem w plecy 20% plus 10% za "nowy". Przy zakupie używki każdy patrzy na rok nie na miesiąc.
PS. ciekawe jaka będzie data produkcji? lipiec czy październik ;)
extreme84

Post autor: extreme84 »

W tym roku na obniżki niestety bym nie liczył, chyba, że symboliczne, dla zachowania dobrej tradycji.. Każde auto i tak się sprzeda...
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

pbs pisze: 14 wrz 2021, 8:12 PS. ciekawe jaka będzie data produkcji? lipiec czy październik ;)
Po VINie...
Joystick

Post autor: Joystick »

Jest to mój pierwszy post dlatego witam wszystkich.

Zamówiłem auto w Lipcu, od sprzedawcy mam informację że ma wejść do produkcji w 38 tygodniu.
Można gdzieś sprawdzić status zamówienia auta samemu czy robicie to również jak ja, dzwoniąc i pytacie się za każdym razem dealera?

Z góry dziękuje za odpowiedź
Spock82

Post autor: Spock82 »

Joystick pisze: 14 wrz 2021, 10:53 Jest to mój pierwszy post dlatego witam wszystkich.

Zamówiłem auto w Lipcu, od sprzedawcy mam informację że ma wejść do produkcji w 38 tygodniu.
Można gdzieś sprawdzić status zamówienia auta samemu czy robicie to również jak ja, dzwoniąc i pytacie się za każdym razem dealera?

Z góry dziękuje za odpowiedź

Niestety trzeba wszytko wyciągać od dealera VW. Musisz wiedzieć o co pytać i co gdzie sprawdzać.

1. Poproś o numer "komisji"
2. Wejdź na polską stronę https://www.volkswagen.pl/pl.html załóż sobie konto tam.
3. Jak już będziesz miał konto, wpisz numer komisji zobacz co się stanie, jak zaciągnie Tobie dane o samochodzie będzie ok jak nie sprawdzaj co jakiś czas
4. 38 tydzień ( jak wejdzie do produkcji, status się zmieni) pytaj się o numer VIN jak będziesz miał, wejdź na niemiecką stronę https://www.volkswagen.de/de.html zaloguj się jak na polskiej, sprawdź samochód jak będziesz miał VIN to jest ok, jak będziesz miał obrazek ale taki już dopasowany pod Ciebie to jest super, jak zobaczysz instrukcje obsługi to już jest naprawdę nieźle, ale jeszcze się nie ciesz. Twój samochód może być już gotowy do wysyłki.
5. Kontakt z VW, jak status się zmieni na odstawiony do portu, to jest już duża szansa, że jest w drodze.

Narazie dotarłem do tego miejsca :)
t-roc 1.5 DSG Premium + Pakiety
wujek_ziutek

Post autor: wujek_ziutek »

W tej chwili strona Mój VW wyświetla komunikat "Coś poszło nie tak", a jeszcze wczoraj widziałem VIN i szkic samochodu. Coraz lepiej :)
T-Roc 2021 Premium 1.5 DSG Indium Gray, Sport, Klapa, Kokpit, Kamera
ODPOWIEDZ