Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
dsg15

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: dsg15 »

To jest kierownica sportowa. Występuje jako opcja dodatkowa. A raczej występowała, bo obecnie nie można już chyba składać zamówień do czasu dostosowania konfiguratora do wersji poliftowej.
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

Tak, to jest kierownica sportowa, taka kierownica była do pakietu sport i R-line.

Takie różnice można było obgadać z dealerem, chyba, że się brało "gotową" konfigurację.
Spock82

Post autor: Spock82 »

Ziomekatomek pisze: 06 paź 2021, 7:32 Tak, to jest kierownica sportowa, taka kierownica była do pakietu sport i R-line.

Takie różnice można było obgadać z dealerem, chyba, że się brało "gotową" konfigurację.
Czyli mamy tak:

kierownica standart RM2021
kierownica standart RM2022
kierownica sport/R RM2022
kierownica sport/R ??? RM2021??
t-roc 1.5 DSG Premium + Pakiety
Sylik

Post autor: Sylik »

Ja własnie ze względu na kierownice i czarną podsufitkę dobrałem pakiet sport i bardzo liczyłem na czerwone zaciski hamulców (ale gdzies uslyszałem, że mój tych zacisków nie bedzie miał malowanych bo VW chce w R-line zrobić [chyba niebieskie zaciski] dlatego pozostałe wersje bedą mieć standardowe). Szkoda bo rocznik 19/20 mega wygląda z tymi czerwonym zaciskami...
Pozor92

Post autor: Pozor92 »

Dzisiaj ruszyła fabryka wiec miejmy nadzieje ze wyprodukowane w Lipcu w końcu ruszą do uzupełnienia...
28 tydzień produkcji - Emdem 01.11.2021
Ziomekatomek

Sylik pisze: 06 paź 2021, 8:09 Ja własnie ze względu na kierownice i czarną podsufitkę dobrałem pakiet sport i bardzo liczyłem na czerwone zaciski hamulców (ale gdzies uslyszałem, że mój tych zacisków nie bedzie miał malowanych bo VW chce w R-line zrobić [chyba niebieskie zaciski] dlatego pozostałe wersje bedą mieć standardowe). Szkoda bo rocznik 19/20 mega wygląda z tymi czerwonym zaciskami...
Te zaciski mieli czerwone, i mieli to w starych katalogach. W konfiguratorze na 2021 już nie było tej informacji, więc chyba usunęli.
Pakiet sport w przypadku mojej żony odpadł, bo była informacja, że kierownica sportowa jest niedostępna z funkcją podgrzewania :o i czarna podsufitka była przytłaczająca, a dopłata za R-line to jakieś nieporozumienie...

Pytanie brzmi, czy coś się ruszy od dzisiaj czy dalej będą tak kapać tymi samochodami...
Ziomekatomek

no i klima po staremu z pokrętłami :D
Kate74@

Post autor: Kate74@ »

szyna pisze: 05 paź 2021, 23:48 Chodziło chyba o to, że produkcja zatwierdzona była na wrzesień i auto już w drodze a wyprodukowane w lipcu stoją i czekają na to, aż się ktoś nad nimi zlituje (albo sobie o nich przypomni).
Dokładnie tak... dlatego nie rozumiem jak to robią
Kate74@

Post autor: Kate74@ »

Pozor92 pisze: 06 paź 2021, 8:28 Dzisiaj ruszyła fabryka wiec miejmy nadzieje ze wyprodukowane w Lipcu w końcu ruszą do uzupełnienia...
Ciekawe kiedy się dowiemy .....
Ziomekatomek

Polska z tym myvolkswagen to jest jakiś trzeci świat.

Ktoś jest w stanie wytłumaczyć dlaczego w innych krajach można sobie poczytać o wyposażeniu, a w Polsce nie?
Załączniki
opis po czesku :)
opis po czesku :)
opis.PNG (33.79 KiB) Przejrzano 3216 razy
ODPOWIEDZ