Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Sylik

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Sylik »

Ziomekatomek pisze: 06 paź 2021, 8:40
Sylik pisze: 06 paź 2021, 8:09 Ja własnie ze względu na kierownice i czarną podsufitkę dobrałem pakiet sport i bardzo liczyłem na czerwone zaciski hamulców (ale gdzies uslyszałem, że mój tych zacisków nie bedzie miał malowanych bo VW chce w R-line zrobić [chyba niebieskie zaciski] dlatego pozostałe wersje bedą mieć standardowe). Szkoda bo rocznik 19/20 mega wygląda z tymi czerwonym zaciskami...
Te zaciski mieli czerwone, i mieli to w starych katalogach. W konfiguratorze na 2021 już nie było tej informacji, więc chyba usunęli.
Pakiet sport w przypadku mojej żony odpadł, bo była informacja, że kierownica sportowa jest niedostępna z funkcją podgrzewania :o i czarna podsufitka była przytłaczająca, a dopłata za R-line to jakieś nieporozumienie...

Pytanie brzmi, czy coś się ruszy od dzisiaj czy dalej będą tak kapać tymi samochodami...
Zgodzę sie ze pakiet R-line to przesada :D a podgrzewana kiera fajny bajer ale w moim przypadku kilka razy bylby użyty wiec zaakceptowałem to a dla kobity to pewnie jedna z ważniejszych cech ;)
szyna

Post autor: szyna »

Najlepsze jest to, że mój dealer zapewnia mnie (trochę z przymróżeniem oka, fakt), że to auto nie traci na wartości tylko zyskuje i będzie więcej warte w momencie odbioru, niż składania zamówienia :lol:
Zapomniałem dodać, że w takim razie poczekajmy jeszcze pare lat i z chęcią się nim tym zyskiem podzielę :mrgreen:
Tyle wygrać!
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia :roll: 47 u dealera, odbiór 8.12 ;-)
Maciej87

Post autor: Maciej87 »

Ziomekatomek pisze: 06 paź 2021, 14:58 Polska z tym myvolkswagen to jest jakiś trzeci świat.

Ktoś jest w stanie wytłumaczyć dlaczego w innych krajach można sobie poczytać o wyposażeniu, a w Polsce nie?
Ziomekatomek a udało Ci się zobaczyć to wyposażenie? Pytam, bo mój VW ma nadany nr VIN i został odstawiony na plac i gdy próbuję wejść w szczegóły wyposażenia to pojawia mi się poniższy komunikat. Jaki numer komisyjny mam podać żeby się zweryfikować? :?

Obrazek
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

Nie mam pojęcia.
Nie mam jeszcze nawet nadanego VINu, choć samochód wszedł do produkcji zaraz po "przerwie wakacyjnej".

Niemieckiego nie znam, a od tłumaczenia z Googla pękały mi oczy. U pepików wyposażenie jest w języku angielskim.

Może jest jakiś system blokad, żeby nie można było dodawać/podglądać samochodów innych ludzi. Spróbuj wziąć randomowy VIN z OtoMoto i zobaczyć co się stanie.
Spock82

Post autor: Spock82 »

Tlumaczenie:

Z powodów bezpieczeństwa tylko zweryfikowani użytkownicy moga zobaczyc szczegóły wyposażenia.
Zweryfikuj sie poprzez podanie numeru komisji samochodu, lub poprzez aktywacje We Connect/Car Net jeśli jest dostępna.
t-roc 1.5 DSG Premium + Pakiety
Ziomekatomek

Coś się w fabryce ruszyło.
Pojawił mi się VIN. Na VW DE jest link do instrukcji, na VW PL i CZ obrazek.
Pozor92

Post autor: Pozor92 »

Jaki miałes tydzien produkcji?
28 tydzień produkcji - Emdem 01.11.2021
Ziomekatomek

36 tydzień
Ktomasz222

Post autor: Ktomasz222 »

Zamówiony 6 czerwca. Miałem zatwierdzony tydzień 37, wszedł do produkcji wg dealera 24 września. Dzisiaj (7 października) pojawił się VIN. Nie mam jeszcze na myVolkswagen linku do instrukcji, strona z instrukcjami (userguide.volkswagen.de) nie rozpoznaje VINu. Czyli to chyba znaczy, że stoi na placu i czeka na części.
marcin255

Post autor: marcin255 »

To może i dla mnie jest nadzieja , choć Vin brak
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
ODPOWIEDZ