Wgranie nawigacji
Wgranie nawigacji
Witam,
Czy istnieje możliwość wgrania nawigacja do radia, które ma przycisk navi ale po naciśnięciu zachęcają do zakupu nawigacji za 3200zł ? Czy da się to jakoś obejść ?
Pozdrawiam
Czy istnieje możliwość wgrania nawigacja do radia, które ma przycisk navi ale po naciśnięciu zachęcają do zakupu nawigacji za 3200zł ? Czy da się to jakoś obejść ?
Pozdrawiam
Re: Wgranie nawigacji
Nawigację mogłeś zamówić przy konfiguracji auta. Ja tak zrobiłem, ale z biegiem czasu stwierdziłem, że to niepotrzebny wydatek w dobie yanosików, auto map itp. W ogóle z tej nawigacji nie korzystam. Korzystam z yanosika, wcześniej z auto mapy, bo yanosik dopiero od niedawna dostępny w android auto.
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Polecam nawigacje Waze. To produkt od Googla, ale wg. mnie lepszy niż mapy google i również bezplatny. Ma dokładne wskazówki głosowe, podpowiada na którym pasie się ustawić, działa przesuwanie i skalowanie map na wyświetlaczu auta w trakcie aktywnej trasy (z tym bywa różnie w yanosikach itp). Jedyny minus, to czasem wyszukiwarka głosową nie znajduje dokładnie tej pozycji która chce i trzeba wpisać z klawiatury.
Oczywiście działa na android Auto.
Oczywiście działa na android Auto.
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Jak można wgrać tę nawigację do radia?
Alibaba pisze: ↑20 wrz 2018, 12:10 Witam.
Przedstawiam sprawdzony sposób na:
PROCEDURA UAKTUALNIENIA KARTY SD Z MAPAMI
DO DISCOWER MEDIA PQ GEN. 2
INFO - Aby rozpocząć procedurę na dysku musisz mieć około 35 GB wolnej przestrzeni.
1. Wejdź na stronę : https://www.volkswagen.pl/pl/serwis-i-a ... gacji.html
2. Pobierz bezpłatnie najnowszą aktualizacji mapy
3. Wybierz model Volkswagena ( w moim przypadku T-ROC )
4. Wybierz system nawigacji
5. Wybierz System Windows lub Mac
6. Nie pobieraj „DOWNLOAD MANAGER”
7. Wybierz wariant mapy ( w moim przypadku wariat 1 ) i naduś „Herunterladen”
8. Rozpocznie się pobieranie mapy spakowanej 7-zip, jeżeli nie masz 7-zipa poszukaj programu w internecie
9. Na komputerze utwórz katalog „NOWA MAPA”
10. Rozpakuj pobraną mapę 7-zipem do tego katalogu
11. Po rozpakowaniu będzie jeden główny katalog „maps”
12. Usuń kartę SD Oryginalną VW z nawigacja z gniazda w samochodzie
13. Włóż kartę SD Oryginalną VW do slotu w komputerze lub czytnika kart USB
14. Utwórz katalog „MAPA ORYGINALNA”
15. Eksploruj kartę SD Oryginalną VW z nawigacją – jeden katalog główny „maps”
16. Wykonaj kopię oryginalnej mapy do katalogu „MAPA ORYGINALNA”
17. Wyciągnij kartę SD Oryginalną VW z komputera
18. Odblokuj kartę SD Oryginalną VW z nawigacją
19. Włóż do slotu w komputerze lub do czytnika kart USB
20. Eksploruj kartę SD Oryginalną VW z nawigacją – jeden katalog główny „maps”
21. Usuń ten katalog. W żadnym wypadku nie wolno formatować karty SD.
22. Wgraj uprzednio rozpakowaną nową wersję mapy.
23. Wybierz bezpieczne usuwanie sprzętu – slot karty lub czytnik kart USB
24. Wyciągnij kartę SD Oryginalną VW ze slotu lub czytnika USB i zabezpiecz przesuwając w pozycję „LOOK”
25. Włóż z powrotem do slotu w komputerze lub czytnika kart USB kartę SD Oryginalną VW SD i sprawdź czy jest tylko jeden katalog „maps”.
26. Jeżeli są inne katalogi i pliki należy je usunąć, pamiętaj o odbezpieczeniu karty SD do usunięcia zbędnych plików i katalogów
27. Ma pozostać tylko katalog „maps”
28. Wybierz bezpieczne usuwanie sprzętu – slot karty lub czytnik kart USB
29. Wyciągnij kartę SD Oryginalną VW ze slotu lub czytnika USB i zabezpiecz przesuwając w pozycję „LOOK”
30. Włóż kartę do slotu w samochodzie i ciesz się nową wersją
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. )
Raksu,
świetna instrukcja krok po kroku, well done. Jeszcze czekam na swojego T-roca, ale zapisuję i na pewno się przyda. Dzięki!!!
świetna instrukcja krok po kroku, well done. Jeszcze czekam na swojego T-roca, ale zapisuję i na pewno się przyda. Dzięki!!!
T-ROC 1.5 TSI DSG, wersja Premium + bajery, kolor Niebieski "Ravenna" metalik Czarny, zamówiony 30.06, odebrany 24.11.21.
Ale jesteście pewni, że to sposób na wgranie nawigacji mimo, że jej nie ma? Mnie się wydaje, że jednak nie Podstawowy problem jaki widzę, czytając ten opis, to że od RM21 nie mamy czytników kart SD, tylko zaślepkę w schowku...
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Raksu czy znasz może inny sposób ? Ponieważ ten wymaga karty SD z mapami a to radio ma tylko 2 gniazda usb i zero wgranej fabrycznej instalacji. Tak po zdjęciach to moje radio to Discover Media najnowsze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jak nie jest wykupiona to nie mozna jej po prostu "wgrać" - instrukcje podawane powyżej to tylko instrukcje aktualizacji posiadanej już nawigacji (dla modeli z roku 2020 i wcześniejszych, ze slotem na kartę SD)
Mi zależy na tym by "uzbroić" radio w mapę ponieważ nie została kupiona, czyli mamy przycisk navi a po jego kliknięciu opcję kup.