Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
vatixxx

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: vatixxx »

Ile czasu czekaliście na transport? Planowo w przyszłym tygodniu mają wyprodukować moje auto zamówione w lipcu :D Myślicie że grudzień realny, jeśli nie będzie brakowało komponentów?
T-ROC 1.5 TSI DSG Advance Flash RED+Pakiet komfort+Pakiet drogowy+Kamera cofania+Kierownica tiptronic
22.12.2021
T-ROC R 2.0 TSI DSG Pure White+Pakiet Komfort+DCC+ Kamera Cofania+Hak+IQ.Light Matrix+Pakiet IQ. DriveTravel Assist High
Grudzień 2024
Sport fan

Post autor: Sport fan »

vatixxx pisze: 02 lis 2021, 14:33 Ile czasu czekaliście na transport? Planowo w przyszłym tygodniu mają wyprodukować moje auto zamówione w lipcu :D Myślicie że grudzień realny, jeśli nie będzie brakowało komponentów?
Ja dostałem informację od dealera że moje auto zamówione 08.07.2021, będzie do odbioru w połowie stycznia 2021.
tmakler

Post autor: tmakler »

Sport fan pisze: 02 lis 2021, 17:05
vatixxx pisze: 02 lis 2021, 14:33 Ile czasu czekaliście na transport? Planowo w przyszłym tygodniu mają wyprodukować moje auto zamówione w lipcu :D Myślicie że grudzień realny, jeśli nie będzie brakowało komponentów?
Ja dostałem informację od dealera że moje auto zamówione 08.07.2021, będzie do odbioru w połowie stycznia 2021.
Chyba ocena dealera trochę na wyrost, chociaż to możliwe, jednak ja bym był większym optymistą na podstawie mojego przykładu, zamawiałem 9 dni przed Tobą i T-roc jest już w Niemczech :D
T-ROC 1.5 TSI DSG, wersja Premium + bajery, kolor Niebieski "Ravenna" metalik Czarny, zamówiony 30.06, odebrany 24.11.21. :D
Sport fan

Post autor: Sport fan »

tmakler pisze: 02 lis 2021, 17:13
Sport fan pisze: 02 lis 2021, 17:05
Chyba ocena dealera trochę na wyrost, chociaż to możliwe, jednak ja bym był większym optymistą na podstawie mojego przykładu, zamawiałem 9 dni przed Tobą i T-roc jest już w Niemczech :D
No to w sumie super. to chyba trochę jak loteria :lol: . U mnie nie ma nawet vinu. Trochę już się nastawiłem na przyszły rok.
marcin255

Post autor: marcin255 »

Dziś rejestracja jurto jak dobrze pójdzie odbiór -5 miesięcy bez 5 dni ;)
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
wowa_ja

Post autor: wowa_ja »

Zależy czy statek odbierze następnego dnia po wyprodukowaniu czy się wyprodukuje, a statek odpłynął w tym dniu i trzeba tydzień czekać na kolejny. Jak widać z przykładu @marcin255 nawet w najbardziej ekspresowym tempie trzeba liczyć 3,5 tygodnia od produkcji, a realnie patrząc 5 tygodni. Też mam zatwierdzony 45 tydzień i liczę, że jeśli rzeczywiście wyprodukują w przyszłym tygodniu, to przy pomyślnych wiatrach odbiorę przed Świetami w grudniu. Patara płynie do Dublinu i prawdopodobnie w poniedziałek/wtorek będzie w Setubal. Jak się wyprodukuje w poniedziałek, to jedyna szansa, że nią popłynie, jeśli nie to czekać na powrót Parany.
wowa_ja

Post autor: wowa_ja »

*jest szansa
kuba654

Post autor: kuba654 »

Czy ktoś z forumowiczów czeka na odbiór T-Roca w Gdyni na Morskiej? Przed chwilą przejeżdżałem obok i właśnie ściągali z lawety w kolorze niebieskim. Ciekawe z której dostawy :D Bo ja zamawiałem w Gdańsku i jedyna informacja to o tym, że płynął Paraną. Nie dostałem info czym dalej jechał do Poznania.
T-Roc 1.5 TSI 150 KM DSG Premium + Sport + pakiety + dodatki. Zamówiony 17.06, 25.10 dopłynął do Emden, 15.11 informacja o zleceniu transportu z Poznania do Gdańska. Po małych niespodziewanych komplikacjach, odebrany 2 grudnia :D
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

wowa_ja pisze: 03 lis 2021, 11:35
Zależy czy statek odbierze następnego dnia po wyprodukowaniu czy się wyprodukuje, a statek odpłynął w tym dniu i trzeba tydzień czekać na kolejny. Jak widać z przykładu @marcin255 nawet w najbardziej ekspresowym tempie trzeba liczyć 3,5 tygodnia od produkcji, a realnie patrząc 5 tygodni. Też mam zatwierdzony 45 tydzień i liczę, że jeśli rzeczywiście wyprodukują w przyszłym tygodniu, to przy pomyślnych wiatrach odbiorę przed Świetami w grudniu. Patara płynie do Dublinu i prawdopodobnie w poniedziałek/wtorek będzie w Setubal. Jak się wyprodukuje w poniedziałek, to jedyna szansa, że nią popłynie, jeśli nie to czekać na powrót Parany.
W moim przypadku minęło 20 dni od "pojawienia się instrukcji", czyli ukończenia produkcji, do pojawienia się w salonie.
Potem formalności, przy dobrym układzie z urzędem powiatowym to są jakieś dwa dni i można jeździć.

Zamawiałem w 24 tygodniu, połowa czerwca. Samochód miał być dostarczony do 31 października. Wyrobili się na czas zgodnie z zamówieniem.
Oso_Elvis

Post autor: Oso_Elvis »

Czy ktoś z czekających lub uszczęśliwionych już nowym autem skorzystał z opcji odsprzedaży do VW (Das WeltAuto) w rozliczeniu swojego starego auta? Jeśli tak, to czy zaproponowane cena była fair? Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami lub linkiem do wątku na innym forum jeśli ktoś zna takowy. Z góry dziękuję za cenne wskazówki!
ODPOWIEDZ