Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Sylik

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Sylik »

Wczoraj odebrałem swojego - zadowolony :D ale nurtuje mnie kwestia tego dotarcia i wymiany pierwszego oleju - w salonie mowa ze mam sie zgłosić jak pojawi sie komunikat na ekranie ze zbliza sie wymiana - według komputera bedzie to za 30 000 - uwazam ze to zdecydowanie za duzo - wykupiony pakiet przeglądów mam i teraz pytanie - czy jak zgłosze się po np. 10 000 na wymiane to mnie przyjmą? czy bedzie z tym problem ? Ponoć nie trzeba juz docierać nowych aut ...
baxior
Kontakt:

Post autor: baxior »

Sylik pisze: 25 lis 2021, 8:51 Wczoraj odebrałem swojego - zadowolony :D ale nurtuje mnie kwestia tego dotarcia i wymiany pierwszego oleju - w salonie mowa ze mam sie zgłosić jak pojawi sie komunikat na ekranie ze zbliza sie wymiana - według komputera bedzie to za 30 000 - uwazam ze to zdecydowanie za duzo - wykupiony pakiet przeglądów mam i teraz pytanie - czy jak zgłosze się po np. 10 000 na wymiane to mnie przyjmą? czy bedzie z tym problem ? Ponoć nie trzeba juz docierać nowych aut ...
Wcześniejszą wymiana nie jest objęta pakietem. Skoro w instrukcji jest napisane o obrotach przy 1 tyś i drugim to chyba nie do końca dotarte, a przynajmniej w nowym silniku musi się wszystko dobrze ułożyć.
Temat już wałkowany na wszystkie sposoby, poczytaj tutaj:
viewtopic.php?f=2&t=557
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami😉
Maj 2021
extreme84

Post autor: extreme84 »

Sylik pisze: 25 lis 2021, 8:51 Wczoraj odebrałem swojego - zadowolony :D ale nurtuje mnie kwestia tego dotarcia i wymiany pierwszego oleju - w salonie mowa ze mam sie zgłosić jak pojawi sie komunikat na ekranie ze zbliza sie wymiana - według komputera bedzie to za 30 000 - uwazam ze to zdecydowanie za duzo - wykupiony pakiet przeglądów mam i teraz pytanie - czy jak zgłosze się po np. 10 000 na wymiane to mnie przyjmą? czy bedzie z tym problem ? Ponoć nie trzeba juz docierać nowych aut ...
Temat już przepracowany. Jeśli auto jest Twoje, wymień po 2000km na swój koszt (ceny w temacie powyzej), bo to na pewno nie zaszkodzi. Jeśli zwracasz je za 2-4 lata olej ten olej, zgodnie z zalecenem salonu.. :-)
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Agajack

Post autor: Agajack »

To czas abym i ja się pochwalił dziś odebrany zamówiony 27.04.21 wyprodukowany 27 tydzień.Wszystkim którzy oczekują jeszcze odrobinę cierpliwość i a tym co już odebrali szerokości,mega radości wynikającej z bezawaryjnosci,małego spalania bezpiecznego użytkowania pozdrawiam😀😀😀😀
Pozor92

Post autor: Pozor92 »

Cześć.
Właśnie odebrałem swojego troca. Mam pytanie bo nie mam możliwości włączenia aktywnego asystenta lini który powinien być w standardzie w pakiecie drogowym. Też macie taki problem ?
28 tydzień produkcji - Emdem 01.11.2021
Kumeika

Post autor: Kumeika »

O jaka tu cisza nastała :)
Patara właśnie wpływa do Emden. Myślicie, że są szanse na odbiór aut jeszcze w tym roku?
baxior
Kontakt:

Post autor: baxior »

W sam raz będzie pod 🌲 😉
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami😉
Maj 2021
Ufek

Post autor: Ufek »

Jak nie spadnie z bocznicy kolejowej, jak się nie spali na lawecie, jak w salonie nie porysują ... Będzie przed Świętami!

Patrzę właśnie, że PATARA wpływa - też mam tam autko. Opony na śnieżek kupione, felgi pod zimówki też tylko na auto czekam. :-)
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Wachacz

Post autor: Wachacz »

Będziesz zadowolony ja takiego samego t roca 1,5 tsi Ptemium manual na kołach 17 Michelin kolor biały Pure specjalny odebrałem 19.05.produkcja Portugalia czekałem niecały miesiąc super szybko fajnie trafiłem auto praktycznie z fabryki spakowane do Polski.Obecnie nalatane ok.9 tys.km zero problemów założone zimówki 17 Nokian na alufelgi kupione okazyjnie na allegro za jedynie 900 zł olej 0w20 i filtr wymieniony przy 5 tys.km i śmigam życzę tego samego aby fajne autko super jezdziło.
Primadonna

Post autor: Primadonna »

Chyba zostałam tu sama:( Zamówienie z marca, a do dziś nikt nie wie,a zwłaszcza ja, kiedy mi wyprodukują auto... stoi od 12 lipca " beż faktury". Wciąż nieskończone. Rozmawiałam dziś z kierowniczkiem i nie wie, kiedy mi samochód skończą...I dostarczą. Szkoda, że tego nie wiedziałam w marcu. I powiedział, że kłamiecie ! Wg niego co najwyżej odbieracie auta z produkcji zatwierdzonej w sierpniu, a nie zamówionej w sierpniu... Każda firma realizowałaby zamówienia zgodnie z wpływem, ale nie VW! Czuję się, jak u Barei... Parafrazując, nie mamy pani auta , i co nam pani zrobi. Zazdroszczę Wam, i przestrzegam... nie ufajcie im... Jestem rozgoryczona!!!:(
ODPOWIEDZ