Opinia o aucie

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Spinner

Re: Opinia o aucie

Post autor: Spinner »

Co szkodziło lepiej zabezpieczyć t-rck'i antykorozyjnie tak by w ocenach zasłużył na 4 gwiazdki tak jak Golf czy Tiguan? 3 albo 2 gwiazdki, które dostaje u różnych oceniających to mocna rekomendacja do zrobienia dodatkowego zabezpieczenia.
Wachacz

Post autor: Wachacz »

Mając t roca widzimy jak niemiecka solidność,jakość wykonania,materiały poszły w oszczędności czyli cięcia kosztów.Autko ogólnie fajne dobrze wyposażone we wszelkie systemy,takie inne ale "czuć malizną" i lekką tandetą takie seryjne autko codziennego użytku,myślę że za tak sporą kasę za auto tej klasy to niemiecka przesada. Ciekawe ile auto wytrzyma beż awarii,t roc jest na rynku od 2016r to trochę mało na ocenę.W moim t rocu przy 5 tys.km pierwszy tłumik w połowie od str.wylotu żółty jakby przegrzany pracownik ASO twierdzi że "one"tak mają,jeździmy dalej i wyciągamy wnioski zobaczymy co w "praniu będzie wychodzić.
Ufek

Post autor: Ufek »

Wachacz pisze: 28 lis 2021, 17:07 ....W moim t rocu przy 5 tys.km pierwszy tłumik w połowie od str.wylotu żółty jakby przegrzany pracownik ASO twierdzi że "one"tak mają,jeździmy dalej i wyciągamy wnioski zobaczymy co w "praniu będzie wychodzić.
Spokojnie. W 2008 jesienią kupiłem Hyundaia. Na wiosnę spojrzałem pod spód i włosy dęba stanęły! Cały wydech rudy na maxa! I co? Do dziś wisi ten fabryczny i ma się dobrze.
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Wachacz

Post autor: Wachacz »

Piszę o tym częściowo przegrzanym rudym tłumiku bo w nowym aucie z 5 tys.km przebiegu nigdy bym się nie spodziewał takiego widoku pewnie materiał tłumika szajsowaty.Teraz mam nalatane prawie 8900 km wjadę na kanał i zobaczę jak to teraz wygląda ale to nie jest miły widok.Ciekawe czy.macie podobne oznaki przegrzania tłumika jeżeli ktoś zaglądał pod auto niech napisze.
NowyX

Post autor: NowyX »

Cześć! Pobudka! Refleksyjka niewielka. Najfajniejszy dzień to taki kiedy sprzedałeś już ,,starego" a oto już zasiadasz za sterami ,,nowego", długo wyczekiwanego, pachnącego świeżością i nowymi patentami. I nagle już nie pamiętasz jak kilka miesięcy przed odbiorem wczytywałeś się w instrukcję, wszelkie opcje i konfiguracje ,zdjęcia i info na forum w internecie na temat tego swojego wyczekiwanego vw ? A porusz sobie szare komórki i przypomnij ile przygód było z poprzednim autkiem. Zwłaszcza gdy było ich więcej niż jedno. Kurka! Ciesz się teraz i nie marudź! Ciesz się, że go wreszcie (takie czasy) masz. Jak yu już napisałem kiedyś wcześniej : chcesz perpetum mobile? Zrób to sam!
Szerokości!
Pozdrówka!
Ufek

Post autor: Ufek »

NowyX pisze: 29 lis 2021, 18:40 Cześć! Pobudka! Refleksyjka niewielka. Najfajniejszy dzień to taki kiedy sprzedałeś już ,,starego" a oto już zasiadasz za sterami ,,nowego", długo wyczekiwanego, pachnącego świeżością i nowymi patentami .... Ciesz się, że go wreszcie (takie czasy) masz. Jak yu już napisałem kiedyś wcześniej : chcesz perpetum mobile? Zrób to sam!
Szerokości!
Pozdrówka!
No i zamknąłeś forum. :lol:
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
NowyX

[/quote]
No i zamknąłeś forum. :lol:
[/quote]
:) Oj tam, oj tam. Nie w tym rzecz. To tylko mój pogląd w tym temacie.
Czytam tu każdy wątek na temat t-rocka i ta wiedza (oprócz własnych spostrzeżeń) się przydaje.
Bo swoją drogą oczywiście przy okazji też zerknę swojemu ,,pod ogon" i sprawdzę czy mu się już coś nie przegrzewa. ;)
Pozdrawiam!
Robkoz

Post autor: Robkoz »

Kupując nowe auto za ponad 100tys. zł, każdy nabywca ma nadzieję, że jego nowa fura będzie naj. Ale co wtedy gdy okaże się, że ów nowy cudny samochodzik okaże się strupem z rzężącą skrzynią biegów i stukającym zawieszeniem? W tym momencie wolałbym jednak moją starą 5 letnią Astrę J, wartą dwadzieścia kilka tysięcy. Przynajmniej jazda przez progi i nierówności jezdni była przyjemnością a nie wnerwianiem się stukami. Nie wspomnę o dziadowskiej skrzyni. Żeby nie było, to w ASO byłem kilka razy i oczywiście TTKM.
T-roc
Trisept

Post autor: Trisept »

Robkoz możesz dokładniej z tą skrzynią i stukaniem zawiechy? silnik 1,0 TSI?
NowyX

Cześć! Dlaczego lubię go coraz bardziej?
Dziś dzionek w trasie kilkaset km. Najpierw w warunkach zimowych,później zimowo jesienych. Głównie ekspresówki i trochę po terenie zabudowanym. Średnia przebiegu ok. 70 km/h (nie szalałem bo warunki do jazdy średnie) i spalanie ok.6,4 l/100 km. Fajnie!
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ