Błąd lewego przedniego kierunkowskazu

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Gomul89

Re: Błąd lewego przedniego kierunkowskazu

Post autor: Gomul89 »

W ramach statystyki potwierdzam wystąpienie i usunięcie błędu lewego reflektora. Reflektor Led Basic z rocznika 2024. Przesłałem zdjęcie i sami wymienili moduł.
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

Chyba będzie "akcja" serwisowa, bo moje auto też to dopadło. Lewy kierunkowskaz w przedniej lampie wywala błąd i nie działa. Termin naprawy w serwisie za 10 dni !!! Jak do tej pory jeździć po mieście?
Gomul89

Po zgaszeniu i odpaleniu auta błąd znika i działa reflektor. Czas oczekiwania masz dobry bo mi chcieli dać za 1, 5 miesiąca. Ja mam jeszcze padnięty sterownik multimediów i z tego względu czekałem krócej bo 2 tygodnie.
Awatar użytkownika
Y@rek

W moim coś uwaliło się na amen, bo po zgaszeniu i odpaleniu auta błąd niestety nie znika :( .
Gomul89

Y@rek pisze: 16 sty 2025, 16:12 W moim coś uwaliło się na amen, bo po zgaszeniu i odpaleniu auta błąd niestety nie znika :( .
Jeżeli ci reflektor nie działa a masz auto na gwarancji to zadzwoń i zgłoś awarię. Nie możesz kontynuować jazdy niesprawnym samochodem, niech przyjedzie laweta i dadzą ci zastępczy samochód. Ja miałem sporadycznie błąd a bez radia jeździć mogę.
Awatar użytkownika
Y@rek

Moduł lewego kierunkowskazu wymieniony, w kolejce za mną czekał następny samochód z tym samym problemem. Jak to mówią w TV w pewnej reklamie "Przypadek?, nie sądzę".
Gomul89

Dodam jeszcze, że do wymiany nie ściągali zderzaka ani nie wyjmowali reflektora.
Gadzina025

Post autor: Gadzina025 »

No i w t crossie to samo najpierw błąd lewego ale po ponownym odpaleniu już błędu nie było najwyżej na aplikacji widniała informacja o błędzie i dzisiaj za to prawy kierunek tylko że objawy chwilowo były takie ze szybciej mrugał ale po uruchomieniu brak błędu ale za to już w aplikacji od dwóch dni wisi i nie znika.
Awatar użytkownika
Y@rek

Fabryka "wie", że jest jakiś błąd konstrukcyjny i dalej upycha te moduły do nowych aut? Co będzie po terminie gwarancji, skoro usterka wiadomo że wystąpi, tylko kwestia czasu. Czy ktoś wie co to za część - domyślam się, że nie lampa. W komputerze mojego VW pojawił się z powodu usterki komunikat o zwarciu w module kierunkowskazu.
Gomul89

Moduł odpowiedzialny za kierunkowskaz oraz światła dzienne.
2GA941479 Lewa strona
2GA941479A Prawa strona
ODPOWIEDZ