Awaryjny t ric
-
Re: Awaryjny t ric
Kupujcie z silnikiem 2.0, inny silnik, inne sprzęgło, inna skrzynia DSG= zero problemów, a jak jeszcze 4 Motion to już bajka.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
I inna cena znacznie wyższa
Odnośnie 2.0, 3 miesiace po gwarancji padła mechatronika DSG (prawdopodobnie uszkodzony czujnik położenia sprzegla, podobno były wadliwe). Usterka wystapila podczas podrozy na wakacje. Auto zholowane do autoryzowanego serwisu we Wrocławiu koszt naprawy trochę ponad 5k.
Uszkodzona mechatronike otrzymałem z powrotem ale nie wiem czy ja będę naprawiać, czeka na lepsze czasy.
Nie wiem ile kosztowałaby naprawa w niezależnym serwisie ale po wykonaniu kilku telefonów okazało się
że terminy są odległe i jeszcze są sezony urlopowe.
Serwis autoryzowany ogarnal temat w 2 tyg.
Uszkodzona mechatronike otrzymałem z powrotem ale nie wiem czy ja będę naprawiać, czeka na lepsze czasy.
Nie wiem ile kosztowałaby naprawa w niezależnym serwisie ale po wykonaniu kilku telefonów okazało się
że terminy są odległe i jeszcze są sezony urlopowe.
Serwis autoryzowany ogarnal temat w 2 tyg.
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Zgadzam się w pełni, ten napęd (2.0+DSG+4Motion) to jest to, co najlepsze w tym aucie...
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
Potwierdzam w 100%-centach. Jeżeli budżet się nie spina to olejcie wszystkie opcje dodatkowe, ozdobniki i koła na naleśnikach, standard i tak zawiera wszystko co potrzeba. No może + climatronik i koło zapasowe. Auto nie musi wyglądać "bogato" ale ważne żeby "bogato" jeździło i cię nie wku...
Cyt.: "Jak chronić się przed zjawiskiem LSPI?
Przede wszystkim należy zadbać o regularną wymianę oleju i nie stosować tych o skrajnie niskiej lepkości (np. 0W 20). Tak rzadki olej może przedostawać się do komory spalania."
Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/samochod ... gn=firefox
Przede wszystkim należy zadbać o regularną wymianę oleju i nie stosować tych o skrajnie niskiej lepkości (np. 0W 20). Tak rzadki olej może przedostawać się do komory spalania."
Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/samochod ... gn=firefox
Z tego co czytamy czy oglądamy w różnych programach motoryzacyjnych teraz kupując nowe auto każdy się w duchu "modli" aby nie trafić na "bubla" auta obecnie produkowane po kosztach z "marnych" materiałów robione chyba niedbale. Często oglądamy jak bardzo drogie auta 2,3 letnie mają same problemy i wędrują od serwisu do serwisu więc czego można wymagać od pospolitego t roca ?warto oglądać program na TVN-Turbo "Jeździć obserwować" włosy dęba stają po tym jakie awarie tam pokazują w luxusowych drogich młodych samochodach !!!.
-
A ja polecam program katastrofy w przestworzach na National Geographic, strach wsiadać do samolotu, co chwilę jakiś spada z nieba