No i jakie, kolego, były dalsze twoje kroki, w związku z taką odpowiedzią? Czy zwróciłeś się do producenta samochodu ze swoimi pytaniami?
98 do 1,5 tsi
Re: 98 do 1,5 tsi
Odpowiedź ASO jest chyba jasna i logiczna ja zalewam 95 olej 0W20 i ciśnienie w oponach 2,5 bara każdy może postępować jak uważa jego auto,pieniądze i ewentualne problemy ?.
Co do benzyny to producent w instrukcji napisał wyraźnie: LO 95 i wyżej
Co do oleju róznież jasno zaleca: 0W20
Co do ciśnienia w oponach to już tutaj bym lekko polemizował bo na ogół są widełki i szczególnie z tyłu mogą być całkiem spore bo zależy to od obciążenia samochodu.
Co więcej poszczególne firmy produkujace opony mają swoje tabele z ciśnieniem, które róznią się czasami o 0,2 - 0,5 bara w zależnosci od średnicy i profilu opony.
Więc Twoje 2,5 bara jest być może uniwersalne ale niekoniecznie optymalne dla konkretnej marki, średnicy felgi, nośności i profilu opony.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Kolego, jeżeli nie wyczułeś to wyjaśniam: "To był sarkazm".Wachacz pisze: ↑07 lut 2025, 20:44Odpowiedź ASO jest chyba jasna i logiczna ja zalewam 95 olej 0W20 i ciśnienie w oponach 2,5 bara każdy może postępować jak uważa jego auto,pieniądze i ewentualne problemy ?.
Moje 2,5 bara jest dedykowane na wklejce na słupku do tych opon jakie były fabrycznie na moim T rocu czyli 215-55-R17 osobiście uważam że auto ciut za twarde na 2 osoby ?.JacK666 pisze: ↑07 lut 2025, 21:49Co do benzyny to producent w instrukcji napisał wyraźnie: LO 95 i wyżej
Co do oleju róznież jasno zaleca: 0W20
Co do ciśnienia w oponach to już tutaj bym lekko polemizował bo na ogół są widełki i szczególnie z tyłu mogą być całkiem spore bo zależy to od obciążenia samochodu.
Co więcej poszczególne firmy produkujace opony mają swoje tabele z ciśnieniem, które róznią się czasami o 0,2 - 0,5 bara w zależnosci od średnicy i profilu opony.
Więc Twoje 2,5 bara jest być może uniwersalne ale niekoniecznie optymalne dla konkretnej marki, średnicy felgi, nośności i profilu opony.