Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
I już po rabatach. Koncern globalnie wprowadza podwyżki , czyli obniża rabaty.
T-Roc 1.0 Advance z Digital Cockpit , kolor Ravenna +elektryczny system zamykania pokrywy bagaznika +kamera + pakiet komfort,zimowy + jeszcze kilka dodatków - zamówiony 13.05.21, produkcja na 27 tydzień
Zauważ, że to nie były żadne rabaty tylko regulator ceny. Na konfiguratorach zagranicznych nie było żadnych rabatów tylko zmieniane były ceny poszczególnych elementów i każdorazowo zmieniano pozycje w konfiguratorach i tabelkach - dużo roboty ale klient wiedział co podrożało. Nasze sprytki, żeby oszczędzić sobie roboty wymyślili ten quasi rabat. Jednym kliknięciem, zmieniając rabat, dopasowują sobie cenę jak chcą. Mało tego, mogą się chwalić, że ceny to u nich nie zmieniają się tylko rabaty. A rabaty to ho, ho! Nawet po kilkanaście tysięcy! A więc dali sobie spory margines do manewru. Starczy im kilka lat. Chyba, że inflacja tak pogalopuje, że rabat będzie 0 i trzeba będzie zmieniać konfigurator.
Tak czy inaczej w moim przypadku różnica jest spora
Dokładnie w moim przypadku ,gdybym zamawiał teraz w tej konfiguracji którą wybrałem to kwota za T ROC -a porównywalna jest za auta większe a to już mało atrakcyjna oferta .
Ostatnio zmieniony 06 sie 2021, 22:27 przez ARTURRO, łącznie zmieniany 4 razy.
:Dodam jeszcze że brak jest zniżek na grupy zawodowe .
T-Roc 1.0 Advance z Digital Cockpit , kolor Ravenna +elektryczny system zamykania pokrywy bagaznika +kamera + pakiet komfort,zimowy + jeszcze kilka dodatków - zamówiony 13.05.21, produkcja na 27 tydzień
Podrzucam artykuł o sprzedaży i dostarczaniu nowych samochodów:
https://www.money.pl/gospodarka/nowe-sa ... 3712a.html
https://www.money.pl/gospodarka/nowe-sa ... 3712a.html
Opel Vectra B 1.8 116KM -> Audi A3 8P 2.0 FSI 150KM -> VW Golf 7,5 Variant 1.4 TSI 125KM -> VW T-Roc 1.5 TSI 150KM
Cześć,
Czy jeśli zamówiłem w maju T Roca z rabatem 16 000 zł a teraz rabat zmalał do 9 000 zł to mnie obowiązuje rabat z dnia zamówienia ?
Czy jeśli zamówiłem w maju T Roca z rabatem 16 000 zł a teraz rabat zmalał do 9 000 zł to mnie obowiązuje rabat z dnia zamówienia ?
Właśnie zrobiłem nową konfigurację i cena przy tych samych parametrach T-roca jest o 9990 zł wyższa od ceny z czerwca, kiedy go zamówiłem, nie mówiąc nawet o rabacie dla grup zawodowych.
Mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki przy odbiorze i zapłacę cenę zgodną z zamówieniem .
Mam nadzieję, że nie będzie niespodzianki przy odbiorze i zapłacę cenę zgodną z zamówieniem .
T-ROC 1.5 TSI DSG, wersja Premium + bajery, kolor Niebieski "Ravenna" metalik Czarny, zamówiony 30.06, odebrany 24.11.21.
Przed chwilą Sprzedawca odpisał mi że obowiązuje cena i rabat z dnia zamówienia
Dino,dzięki, za sprawdzenie, to zdecydowanie pozytywna informacja
T-ROC 1.5 TSI DSG, wersja Premium + bajery, kolor Niebieski "Ravenna" metalik Czarny, zamówiony 30.06, odebrany 24.11.21.