Ja w marcu odebrałem nowego Passata z nowym panelem, wcześniej też miałem obecny model, ale z pokrętłami.michnik pisze: ↑05 wrz 2021, 21:29Jezu, mam nadzieję, że jeszcze nie zdążą wprowadzić tego debilnego i niebezpiecznego (bo zmuszającego do oderwania wzroku od jezdni) dotykowego panelu klimatyzacji.
Pokrętło obsługuję intuicyjnie bez zastanawiania się co się tam wybierze. W dotykowym nigdy, zawsze trzeba spojrzeć.
Szczerze nie znoszę tej tabletowej manii.
To jest skrajnie niebezpiecznie.
I po prostu niewygodne.
Obiektywnie to pokrętła są bardziej intuicyjne, ale ten panel po kilku jazdach też jest ok. Nie trzeba klikać można też przesunąć w prawo, bądź lewo palcem i wtedy szybciej się zmienia temp. Coś jak kręcenie pokrętłem. To nie jest sterowanie klimą na ekranie jak w najnowszych modelach objętych tabletomanią.
Natomiast kierownica w obecnym Pasku (taka jak będzie w Tcross RM 22), dużo lepsza i wygodniejsza niż poprzednia (taka jak obecnie w Troc).
Ogólnie jak panel jest mi obojętny, to zmianę kierownicy mocno bym sobie życzył, po użytkowaniu jednej i drugiej. Tak w ogóle to wzięliśmy pakiet sport, tam jest bardzo fajna kierownica, ale nie może być podgrzewana. Żona chciała grzaną, więc będzie standardowa. Liczę jedynie, że nowy model.