Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
balon

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: balon »

michnik pisze: 05 wrz 2021, 21:29
balon pisze: 05 wrz 2021, 21:11 Czy ktoś odebrał już Troca RM 2022? Nie zmienili jak w Tcross panelu klimatyzacji (mają już takie Tiguany i Passaty)? No i kierownica. W tcross jest taka sama jak w Pasku, Golfie 8 czy Tuguanie. Nie będą chcieli unifikować?

Foto T cross z nowym panelem
Jezu, mam nadzieję, że jeszcze nie zdążą wprowadzić tego debilnego i niebezpiecznego (bo zmuszającego do oderwania wzroku od jezdni) dotykowego panelu klimatyzacji.
Pokrętło obsługuję intuicyjnie bez zastanawiania się co się tam wybierze. W dotykowym nigdy, zawsze trzeba spojrzeć.
Szczerze nie znoszę tej tabletowej manii.
To jest skrajnie niebezpiecznie.
I po prostu niewygodne.
Ja w marcu odebrałem nowego Passata z nowym panelem, wcześniej też miałem obecny model, ale z pokrętłami.

Obiektywnie to pokrętła są bardziej intuicyjne, ale ten panel po kilku jazdach też jest ok. Nie trzeba klikać można też przesunąć w prawo, bądź lewo palcem i wtedy szybciej się zmienia temp. Coś jak kręcenie pokrętłem. To nie jest sterowanie klimą na ekranie jak w najnowszych modelach objętych tabletomanią.

Natomiast kierownica w obecnym Pasku (taka jak będzie w Tcross RM 22), dużo lepsza i wygodniejsza niż poprzednia (taka jak obecnie w Troc).

Ogólnie jak panel jest mi obojętny, to zmianę kierownicy mocno bym sobie życzył, po użytkowaniu jednej i drugiej. Tak w ogóle to wzięliśmy pakiet sport, tam jest bardzo fajna kierownica, ale nie może być podgrzewana. Żona chciała grzaną, więc będzie standardowa. Liczę jedynie, że nowy model.
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
anon.

Post autor: anon. »

balon pisze: 05 wrz 2021, 21:11 Czy ktoś odebrał już Troca RM 2022? Nie zmienili jak w Tcross panelu klimatyzacji (mają już takie Tiguany i Passaty)? No i kierownica. W tcross jest taka sama jak w Pasku, Golfie 8 czy Tuguanie. Nie będą chcieli unifikować?

Foto T cross z nowym panelem
Ja odebrałem i jak na razie zmian nie zauważam. Boczki mięciutkie a ten plastik na górze moim wrażeniem już się tak nie świeci. Panel z klasycznym pokrętłami. S&S dalej się włącza za każdym uruchomieniem silnika
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
balon

Post autor: balon »

Szkoda tej kierownicy :/
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
Pozor92

Post autor: Pozor92 »

Dzisiaj wg prasy Portugalskiej fabryka zaczęła pracować. Zobaczymy czy w końcu cos ruszy...
28 tydzień produkcji - Emdem 01.11.2021
mskrapi1980

Post autor: mskrapi1980 »

balon pisze: 06 wrz 2021, 10:12 Szkoda tej kierownicy :/
Może by tak udało sie wymienić kierownicę tą nowego typu. Pytanie czy sama wymiana kierownicy i poduszki wystarczy.....
1.5 DSG + pakiety
Kate74@

Post autor: Kate74@ »

Pozor92 pisze: 06 wrz 2021, 10:23 Dzisiaj wg prasy Portugalskiej fabryka zaczęła pracować. Zobaczymy czy w końcu cos ruszy...

A gdzie wyczytałeś że dopiero dzis rusza?Mam nadzieję,że coś się ruszy ..... jestem bez auta masakra ...A miało być szybko :? :(
Pozor92

Post autor: Pozor92 »

Kate74@ pisze: 06 wrz 2021, 11:04
Pozor92 pisze: 06 wrz 2021, 10:23 Dzisiaj wg prasy Portugalskiej fabryka zaczęła pracować. Zobaczymy czy w końcu cos ruszy...

A gdzie wyczytałeś że dopiero dzis rusza?Mam nadzieję,że coś się ruszy ..... jestem bez auta masakra ...A miało być szybko :? :(
https://www.tsf.pt/portugal/economia/au ... 92516.html
28 tydzień produkcji - Emdem 01.11.2021
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

Kate74@ pisze: 06 wrz 2021, 11:04

Ruszyły blacharnia, lakiernia i linia montażowa. Natomiast nie ma informacji, że nie będzie już produkcji na plac i doposażania jak pojawią się komponenty.

Więc nie wiadomo czy samochody będą zjeżdżać w całości czy dalej tak jak od 25 do 30 tygodnia, że kto miał fart to mu zrobili i wysłali do Polski, a kto nie, to mu dalej stoi na fabrycznym parkingu.
pbs

Post autor: pbs »

Kulawe tłumaczenie przez Googla ale widomo o co chodzi z podanego linka ;)
Autoeuropa wznawia produkcję, ale nadal nie ma części z powodu covid-19
Pandemia Covid-19 utrudniła dotarcie komponentów z krajów azjatyckich, niezbędnych do produkcji samochodów.
Fabryka samochodów Autoeuropa w Palmela wznawia produkcję w poniedziałek, pomimo trudności azjatyckich dostawców półprzewodników, w obliczu środków powstrzymujących z powodu Covid-19, powiedział koordynator Komisji Robotniczej.

Według Fausto Dionísio, firma potwierdziła rozpoczęcie działalności w sekcjach karoserii i malowania, o godzinie 0:00, a rozpoczęcie montażu samochodów od 7:00 rano w poniedziałek".

Wznowienie działalności w fabryce Volkswagena zostało ogłoszone w zeszłym tygodniu przez oficjalne źródło firmy.

To samo źródło powiedziało, że Autoeuropa ucieknie się do "programu wspierania działalności gospodarczej, zapewniającego wypłatę wynagrodzenia" i że "uzupełnienie zostanie przyznane jako gwarancja indywidualnego dochodu każdego pracownika firmy".

Może coś się w końcu ruszy :)
pbs

Post autor: pbs »

Ciekawe czy będą aktualizować codziennie czy raz w tygodniu
ODPOWIEDZ