Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Zawsze może być gorzej
https://autokult.pl/42343,wrastajace-bm ... e-nagranie
Co do liczników i zmian w modelu 2022 pytalem sprzedawcy - standardowo VW nie raczył im dostarczyć jakikolwiek informacji jedynie wspomniał, że w wizualizacji ma zegary analogowe... Jak się czegoś dowie to ma dac znać ale wspominał, że ciężko się cokolwiek szczegółowego dowiedzieć.
https://autokult.pl/42343,wrastajace-bm ... e-nagranie
Co do liczników i zmian w modelu 2022 pytalem sprzedawcy - standardowo VW nie raczył im dostarczyć jakikolwiek informacji jedynie wspomniał, że w wizualizacji ma zegary analogowe... Jak się czegoś dowie to ma dac znać ale wspominał, że ciężko się cokolwiek szczegółowego dowiedzieć.
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
Czesc wszystkim pierwszy post
Zamówiony w chyba 04.06 mial wejsci do produkcji 35 tydzien niby wszedl w 36, we wtorek. Dzisiaj dostalem info ze juz wyprodukowany. Nawet VIN juz mam choc nie wiem czy to jakis sukces. Cos czuje ze taka szybka produkcja to na plac.
Zamówiony w chyba 04.06 mial wejsci do produkcji 35 tydzien niby wszedl w 36, we wtorek. Dzisiaj dostalem info ze juz wyprodukowany. Nawet VIN juz mam choc nie wiem czy to jakis sukces. Cos czuje ze taka szybka produkcja to na plac.
t-roc 1.5 DSG Premium + Pakiety
-
HEj. Ładnie zaczynasz pierwszym postem od wkurzania tych co czekają Wpisz VIN w myvoklwagen.de to będziesz widział czy masz obrazek i instrukcję obsługi. Jeśli będzie, to znaczy że masz kompletny samochód.
1.5 DSG + pakiety
Ja wiem, czy szybka, w miarę "normalnie" (jeżeli jeszcze można użyć tego słowa, na określenie tego, co się dziś dzieje na rynku samochodów i nie tylko). Ja zamówiłem tydzień wcześniej, też mam potwierdzony obecny tydzień produkcji i nadzieję na szczęśliwy koniec, natomiast nie wiem na razie czy faktycznie auto jest wyprodukowane, w przyszłym tygodniu podjadę do dealera.
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. )
-
Bardzo szybko jak na obecne czasy. Ja czekam od końca kwietnia a są tu osoby czekające od marca....Raksu pisze: ↑10 wrz 2021, 13:24 Ja wiem, czy szybka, w miarę "normalnie" (jeżeli jeszcze można użyć tego słowa, na określenie tego, co się dziś dzieje na rynku samochodów i nie tylko). Ja zamówiłem tydzień wcześniej, też mam potwierdzony obecny tydzień produkcji i nadzieję na szczęśliwy koniec, natomiast nie wiem na razie czy faktycznie auto jest wyprodukowane, w przyszłym tygodniu podjadę do dealera.
1.5 DSG + pakiety
Cześć. Finalnie nie wybrałem T-Roca, ale regularnie zaglądam na forum (również forum Octavii i Tiguana) żeby patrzeć co sie dzieje w produkcji VW. Zaczynam sie zastanawiać czy VW nie nadaje wyższego priorytetu dla nowych zamówień bo wychodzą z założenia, że osoby czekające tak długo zapewne zrezygnują lub zrezygnowały albo będą oczekiwali rabatów.
Logistycznie i biznesowo (aczkolwiek nie wizerunkowo) rzecz biorąc większy sens ma bieżąca produkcją + kończenie aut z placu przez kilku oddelegowanych pracowników niż kończenie wszystkie z placu i dopiero wtedy rozpoczęcie produkcji czyt. produkcja wg spływu zamówień.
Logistycznie i biznesowo (aczkolwiek nie wizerunkowo) rzecz biorąc większy sens ma bieżąca produkcją + kończenie aut z placu przez kilku oddelegowanych pracowników niż kończenie wszystkie z placu i dopiero wtedy rozpoczęcie produkcji czyt. produkcja wg spływu zamówień.
To chyba nawet nie o to chodzi, po prostu zamówienia z marca i kwietnia, które nie zeszły, to niestety miały też pecha, że wpadły w "dziurę półprzewodnikową" a następnie jeszcze dostali bonusowo po dupie w związku z przerwą wakacyjną w fabryce i tyle. Jeżeli teraz już nic nieoczekiwanego się nie wydarzy, to produkcja prędzej czy później wróci pewnie do "normy".
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. )
Ja zamówiłem 09.06 i nie mam vin
Ja tez brak vin
T-ROC AO Premium 1.5 TSI DSG Lakier Czerwony Flash ,Pakiety: Zimowy, Drogowy, Sport, Elektrycznie otwierany bagażnik, Keyless, Panoramiczny dach, Kamera cofania . Zamówienie 4.06.2021, Wyprodukowany tydzień 41, Dostarczony do PL (Poznań) 15.11.2021
Jest i instrukcja i wizualizacja Ale instrukcja pokazuje rok modelowy 2021 natomiast w VIN mam już N na pozycji 10 czyli rok modelowy 2022? Ktoś coś takiego miał?mskrapi1980 pisze: ↑10 wrz 2021, 13:23HEj. Ładnie zaczynasz pierwszym postem od wkurzania tych co czekają Wpisz VIN w myvoklwagen.de to będziesz widział czy masz obrazek i instrukcję obsługi. Jeśli będzie, to znaczy że masz kompletny samochód.
- Załączniki
-
- t-roc.jpg (112.5 KiB) Przejrzano 2957 razy
t-roc 1.5 DSG Premium + Pakiety