Ze względu na ocieplanie się klimatu „zdrowszym” dla silnika jest oczywiście gęstszy olej, powiedziałbym nawet, że 5W30. Lanie wody typu 0W20 i owszem, zmniejsza zużycie paliwa i jest eco, ale „zwiększa” zużycie silnika i podzespołów.gregor36 pisze: ↑05 kwie 2022, 11:27na nasze warunki atmosferyczne lepszym rozwiązaniem jest 0w30 takie info w asa i taki olej zalanyWachacz pisze: ↑16 lut 2022, 22:33 Nie wiem jakiego masz t roca z którego roku ale od rocznika modelowego 2021 olej tylko 0W20 norma 508,00 olej kupisz na allegro w firmie AUTORUD Stalowa Wola Sp.zo.o w cenie 29 zł/L i filtr oleju za 38,99 zł.super niskie ceny to autoryzowany sklep VW pewne żródło.pozdrawoam.
Wymiana oleju po 1000 km?
Re: Wymiana oleju po 1000 km?
Masz oczywiście rację co do właściwości gęstrzego oleju myślę jednak że jak masz auto na gwarancji z rocznika 2021r to innego oleju jak 0w20 na przeglądzie nie zaleją ?.pozdrawiam.
Nie koniecznie, pytałem w Gdańsku czym zalać to powiedzieli, że 0w30 będzie Oki.
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Jeżeli auto na gwarancji od 2021r ty ich nie pytasz w ASO czym zalać bo zakeją ci wyłącznie 0w20 możesz mieć swój olej+ filtr takie mają zalecenia w Niemczech też.Jeżeli jesteś po okresie gwarancji auta to możesz ich pytać czym zalać i zaleją silnik czym chcesz na twoją odpowiedzialność tak to wygląda.pozdrawiam
Wachacz pisze: ↑07 kwie 2022, 21:52 Jeżeli auto na gwarancji od 2021r ty ich nie pytasz w ASO czym zalać bo zakeją ci wyłącznie 0w20 możesz mieć swój olej+ filtr takie mają zalecenia w Niemczech też.Jeżeli jesteś po okresie gwarancji auta to możesz ich pytać czym zalać i zaleją silnik czym chcesz na twoją odpowiedzialność tak to wygląda.pozdrawiam
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Pytanie do tych, co zamawiali oryginalny olej 0w20 z Autorud na allegro - dostaliście normalną fakturę, taką jak w stacjonarnym salonie VW na ten olej?
Pisze w ofercie "wystawiamy fakturę vat" I taką fakturę otrzymasz z olejem przy zakupie,kupowałem wymieniłem wszystko super OK !.
Cześć,
mam pytanie odnośnie oleju VW LL 0w20.
Znalazłem tabelę z omawianymi, kilku marek, olejami i ku mojemu zdziwieniu, ten „NASZ” olej nie ma przypisanych Norm API i ACEA, gdzie pozostałe mają te parametry. Ponadto zastanawia mnie, dlaczego ten „NASZ” olej, jest tak tani poza serwisem VW, w porównaniu do olejów każdej innej marki - oczywiście o tych samych parametrach tj. 508 i 0w20.
Jestem na etapie zmiany i się zastanawiam czy lepszym wyborem będzie olej innej marki - jakiej? Nie wiem jeszcze.
Mam też pytanie, czy koledzy zalewali swojego T roca 1,5 inną marką czy wręcz też 0w30. Dylemat wałkowany, ale w sumie nie ma konkretnych odpowiedzi.
Wydaje mi się, że cena za „dobry” NASZ olej u podawanego przedstawiciela VW, jest śmiesznie niska.
Moje autko z rocznika 2023, 1,5 tsi
Pozdrawiam
mam pytanie odnośnie oleju VW LL 0w20.
Znalazłem tabelę z omawianymi, kilku marek, olejami i ku mojemu zdziwieniu, ten „NASZ” olej nie ma przypisanych Norm API i ACEA, gdzie pozostałe mają te parametry. Ponadto zastanawia mnie, dlaczego ten „NASZ” olej, jest tak tani poza serwisem VW, w porównaniu do olejów każdej innej marki - oczywiście o tych samych parametrach tj. 508 i 0w20.
Jestem na etapie zmiany i się zastanawiam czy lepszym wyborem będzie olej innej marki - jakiej? Nie wiem jeszcze.
Mam też pytanie, czy koledzy zalewali swojego T roca 1,5 inną marką czy wręcz też 0w30. Dylemat wałkowany, ale w sumie nie ma konkretnych odpowiedzi.
Wydaje mi się, że cena za „dobry” NASZ olej u podawanego przedstawiciela VW, jest śmiesznie niska.
Moje autko z rocznika 2023, 1,5 tsi
Pozdrawiam
Kupowałem ostatnio olej VW 0w20 w Aurorud, to jest ASO i dają normalną fakturę taką jakbyś dostał na miejscu. Cena wydaje mi się adekwatna do przeciętnego oleju. Ja wyznaje zasadę, że lepiej przeciętny olej i częściej zmieniać, niż "superhyper" wypasiony w longlifie. Ja osobiście zmieniam olej co 10 tys.
Także jestem zwolennikiem częstych wymian, jednakże jeśli można lać olej o lepszych parametrach i nieznacznie drozszy, to chyba lepiej .