Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Kate74@

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Kate74@ »

Renii pisze: 02 paź 2021, 20:05
Misha91 pisze: 02 paź 2021, 15:09 Jasne, dzięki za wszelkie info 👍🏼
Witam mój już płynie zamówiony w połowie kwietnia, odbiór miał być w lipcu. Też mam w papierach rok modelowy 2022 to nic nie oznacza.
W końcu koniec wyczekiwania, życzę wszystkim cierpliwości.
A mieliście info od dealera ze w transporcie jest ? U mnie inf niezmienione ze w produkcji ..najgorsze ze nikt nie potrafi odpowiedzieć kiedy będzie c,y to października,iernik czy listopad czy 2022 rok ...Tracę nadzieję...
Renii

Post autor: Renii »

Tak była informacja od sprzedawcy że wyprodukowany w 100% i gotowy do transportu.
Następnie info że płynie + dodatkowe szczegóły.
We wtorek statek będzie już w Emden , potem transport koleją do Poznania.
pinio124

Post autor: pinio124 »

Czyli od wrotku trzeba doliczyc jeszcze z 2 tygodnie. Tyle czekania i w końcu 😃
VW T-roc Premium, 1.5 tsi DSG + trochę dodatków z listy
Misha91

Post autor: Misha91 »

Ja się pocieszam, że nie tylko na samochody VW się czeka a na inne marki również
Kate74@

Post autor: Kate74@ »

A jest tu ktoś kto miał rozpoczętą produkcję 20 lipca .... I ma zakończoną?
Awatar użytkownika
ARTURRO

Post autor: ARTURRO »

Renii pisze: 03 paź 2021, 9:11 Tak była informacja od sprzedawcy że wyprodukowany w 100% i gotowy do transportu.
Następnie info że płynie + dodatkowe szczegóły.
We wtorek statek będzie już w Emden , potem transport koleją do Poznania.
pinio124 pisze: 03 paź 2021, 10:15 Czyli od wrotku trzeba doliczyc jeszcze z 2 tygodnie. Tyle czekania i w końcu 😃
Minimum 3 tygodnie , wiem o czym mówię ( piszę) , sam tyle czekałem.
W poniedziałek odbieram T REX,a :lol: :D :lol: :D :lol:
T-Roc 1.0 Advance z Digital Cockpit , kolor Ravenna +elektryczny system zamykania pokrywy bagaznika +kamera + pakiet komfort,zimowy + jeszcze kilka dodatków - zamówiony 13.05.21, produkcja na 27 tydzień :lol:
pinio124

Post autor: pinio124 »

Może być nawet za 3 tygodnie. Ważne że już bliżej niż dalej 😃
VW T-roc Premium, 1.5 tsi DSG + trochę dodatków z listy
kuba654

Post autor: kuba654 »

kuba654 pisze: 13 sie 2021, 12:51
kuba654 pisze: 07 lip 2021, 18:37 T-Roc 1.5 TSI DSG Premium + Pakiety: Drogowy, Komfort, Sport zamówiony w połowie czerwca, do odbioru niby przełom września i października. Z tego co czytam, to raczej nierealne :lol: Póki co w MyVolkswagen mam tylko wizualizację samochodu. Cierpliwie będę czekał, bo i tak jeżdżę T-Roc :P
Data odbioru na zamówieniu to 30 września. Obecnie na myVolksvagen dodane wyposażenie na niemieckiej stronie. Właśnie pisałem z dilerem i jak dobrze pójdzie to wtedy dopiero trafi do produkcji :o :lol: Jest zatwierdzony 38 tydzień produkcji (przedostatni tydzień września) i jeśli dalej pójdzie wszystko sprawnie, bez opóźnień (a pewnie nie :lol:), to powinien być do odbioru koniec października/początek listopada. Także czekam..

Plus taki, że mam gwarancję ceny. Obecnie w tej konfiguracji zapłaciłbym ok. 12-13 tys. więcej, bo wycofano upust dla grup zawodowych i upust za odkup starego auta oraz zmniejszono rabat z 16000 do 9000 zł.
Jutro już zaczyna się 40 tydzień i cisza. Wczoraj rozmawiałem z dilerem i w systemie ciągle wyświetla się zatwierdzony 38 tydzień więc mówił, że możliwe że zaczął się produkować, ale nie uaktualnili jeszcze danych w systemie. Czy jest to możliwe? Czy ktoś miał podobnie? Na myVolkswagen od poprzedniego postu nic się nie zmieniło.
T-Roc 1.5 TSI 150 KM DSG Premium + Sport + pakiety + dodatki. Zamówiony 17.06, 25.10 dopłynął do Emden, 15.11 informacja o zleceniu transportu z Poznania do Gdańska. Po małych niespodziewanych komplikacjach, odebrany 2 grudnia :D
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

kuba654 pisze: 03 paź 2021, 16:58
Jutro już zaczyna się 40 tydzień i cisza. Wczoraj rozmawiałem z dilerem i w systemie ciągle wyświetla się zatwierdzony 38 tydzień więc mówił, że możliwe że zaczął się produkować, ale nie uaktualnili jeszcze danych w systemie. Czy jest to możliwe? Czy ktoś miał podobnie? Na myVolkswagen od poprzedniego postu nic się nie zmieniło.
Mój był zatwierdzony do produkcji w 36 tygodniu i w tedy też wszedł. Dealer widzi status w produkcji. VINu brak, czyli nie wyprodukowany. Taki status był na pewno do ostatniego piątku, a że nie produkują to na pewno dalej taki jest.

W 37 produkowali.
38 tydzień nie był pełnym tygodniem produkcyjnym.
W 39 rozpoczął się postój. Do produkcji wrócą dopiero w środę tygodnia 40.

Na my volkswagen nic ci się nie zmieni dopóki nie nadadzą VINu.
kuba654

Post autor: kuba654 »

Ziomekatomek pisze: 03 paź 2021, 17:25
kuba654 pisze: 03 paź 2021, 16:58
Mój był zatwierdzony do produkcji w 36 tygodniu i w tedy też wszedł. Dealer widzi status w produkcji. VINu brak, czyli nie wyprodukowany. Taki status był na pewno do ostatniego piątku, a że nie produkują to na pewno dalej taki jest.

W 37 produkowali.
38 tydzień nie był pełnym tygodniem produkcyjnym.
W 39 rozpoczął się postój. Do produkcji wrócą dopiero w środę tygodnia 40.

Na my volkswagen nic ci się nie zmieni dopóki nie nadadzą VINu.
Dzięki, trochę rozjaśniłeś sytuację ;) A kiedy Ty zamawiałeś swojego?
T-Roc 1.5 TSI 150 KM DSG Premium + Sport + pakiety + dodatki. Zamówiony 17.06, 25.10 dopłynął do Emden, 15.11 informacja o zleceniu transportu z Poznania do Gdańska. Po małych niespodziewanych komplikacjach, odebrany 2 grudnia :D
ODPOWIEDZ