kuba654 pisze: ↑07 lip 2021, 18:37
T-Roc 1.5 TSI DSG Premium + Pakiety: Drogowy, Komfort, Sport zamówiony w połowie czerwca, do odbioru niby przełom września i października. Z tego co czytam, to raczej nierealne Póki co w MyVolkswagen mam tylko wizualizację samochodu. Cierpliwie będę czekał, bo i tak jeżdżę T-Roc
Data odbioru na zamówieniu to 30 września. Obecnie na myVolksvagen dodane wyposażenie na niemieckiej stronie. Właśnie pisałem z dilerem i jak dobrze pójdzie to wtedy dopiero trafi do produkcji Jest zatwierdzony 38 tydzień produkcji (przedostatni tydzień września) i jeśli dalej pójdzie wszystko sprawnie, bez opóźnień (a pewnie nie ), to powinien być do odbioru koniec października/początek listopada. Także czekam..
Plus taki, że mam gwarancję ceny. Obecnie w tej konfiguracji zapłaciłbym ok. 12-13 tys. więcej, bo wycofano upust dla grup zawodowych i upust za odkup starego auta oraz zmniejszono rabat z 16000 do 9000 zł.
Jutro już zaczyna się 40 tydzień i cisza. Wczoraj rozmawiałem z dilerem i w systemie ciągle wyświetla się zatwierdzony 38 tydzień więc mówił, że możliwe że zaczął się produkować, ale nie uaktualnili jeszcze danych w systemie. Czy jest to możliwe? Czy ktoś miał podobnie? Na myVolkswagen od poprzedniego postu nic się nie zmieniło.
U mnie ten sam pakiet + szklany dach, zamówiony tez w połowie czerwca, odbiór miał być w połowie września, też na 38 tydz. zatwierdzili produkcje ... a ze teraz przestój fabryki to aby mieć nadzieje ze nie ogłoszą zaraz kolejnej przerwy
A co do kontaktów z dealerem to .. w sumie oni moga jedynie sprawdzić raport czy dany samochód sie wyprodukował lub tak jak wiekszośc z nas co pare dni odświezyć vw.de i sprawdzać czy jest vin ;p im też sie mocno po dupach dostaje
Misha91 pisze: ↑04 paź 2021, 11:13
Ja się zastanawiam czy czekać czy brać coś innego ale pewnie wszędzie są przestoje
Z tego co wiem Japończycy i Koreańczycy produkują raczej na bieżąco. Reszta lezy i kwiczy, ew. Francuzi zabrali auta przewidziane dla PL i posłali na zachód.
Gdyby mi się spieszyło to wziąłbym coś innego. A skoro już tyle czekam to miesiąc czy dwa nie robi różnicy, choć zona odgraża się ze to ostatni VW.
TR 1.5 Premium, manual, zamówienie połowa kwietnia, zatwierdzony 25 tydzień, podobno szczury go nie zjadły i został załadowany na statek
Kto wie ile trzeba czekać na produkcję auta zamówionego dzisiaj? W szczególności interesuje mnie czas oczekiwania na 2.0 TSI 190KM. Ile procent od cennika można urwać u dilera?
Z tego co było widać przez ostatnie kilka miesięcy, najkrótszy czas oczekiwania był i jest na silniki 1.0, następne w kolejności są 1.5 tsi. Ktoś z forum z tego co widziałem czekał bardzo długo na 2.0 tsi ( lub nadal czeka) Także radziłbym uzbroić się w masę cierpliwości. Na chwilę obecną salony nie przewidują zniżek niestety.
VW T-roc Premium, 1.5 tsi DSG + trochę dodatków z listy