Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Piszecie ze najkrótszy czas oczekiwania jest na 1.0 110 ja już tego nie rozumiem od 20 lipca w produkcji i stoi gdzieś na placu .
Przecież wszyscy którzy są w temacie, wiedzą że jest problem z półprzewodnikami.
Przecież fabryki z branży motoryzacyjnej mają u nas też przestoje, bo są powiązane z produkcją samochodów.
Wydaje mi się że nie ma znaczenia z jakim silnikiem.
Ja czekam 6 miesięcy, mimo że produkcją była zgodnie z planem ,zabrakło niektórych części.
Ale w końcu jest już w Niemczech
Wiem że są braki w półprzewodnikach itp ale nie rozumiem czemu nie którzy zamawiali później np wrzesień produkcja już maja w transporcie ?a u mnie nic nie wiadomo...;-((
Bo VW ma nas w d....? Produkcja musi iść na bieżąco, a jak coś zostanie to łaskawie uzupełnią i coś wypchną. Przecież i tak to się sprzeda, nawet jak ktoś zrezygnuje.
TR 1.5 Premium, manual, zamówienie połowa kwietnia, zatwierdzony 25 tydzień, podobno szczury go nie zjadły i został załadowany na statek
Nie sądzę że ci co zamawiali później już mają w transporcie. Moim zdaniem to przechwalanie się.
Też mi się nie chce wierzyć, że ktoś kto zamawiał we wrześniu ma już gotowy samochód w transporcie. Ja zamawiając w maju brałem pod uwagę, że samochód dostane listopad- grudzień nawet.
VW T-roc Premium, 1.5 tsi DSG + trochę dodatków z listy
Jak już pisałam, pracuję w branży gdzie mamy też problemy z elektroniką i to spadło niespodziewanie też mieliśmy przestoje ale pomału się ustabilizowało.
Więc podobnie jest z samochodami, kiedyś kłopoty muszą się skończyć. Większość z nas forumowiczów czeka długo jedni 4,5,6 miesięcy inni więcej. Ale ktoś jak pisze miesiąc to nie ten czas, bez przesady
Bzdura z tym zamówieniem z września i już transportowanym autem. Sprawa może dot. aut, z których ktoś zrezygnował. Np zamawiam dziś, diler mówi mamy takie auto w takiej konfiguracji i takiej, pasuje Panu? Pasuje i stąd krótkie terminy realizacji. Czas oczekiwania że względu na silnik? Nie wydaje mi się, tylko i wyłącznie półprzewodniki,
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Chodziło chyba o to, że produkcja zatwierdzona była na wrzesień i auto już w drodze a wyprodukowane w lipcu stoją i czekają na to, aż się ktoś nad nimi zlituje (albo sobie o nich przypomni).
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
Nawiązując do tematu zmian kierownic w RM2022, wczoraj pierwszy raz widziałem swojego T-Roca z tygodnia produkcji 35/36 ( zamówiony koniec maja początek czerwca).balon pisze: ↑11 wrz 2021, 16:34 Tutaj o tym pisałem.
viewtopic.php?p=8063#p8063
W skrócie jest ładniejsza i wygodniejsza. Mają ją obecnie Passaty B8, Golfy 8. W RM 2022 dostanie je Tcross..
Użytkowałem jedną i drugą.
Kierownica wygląda tak
t-roc 1.5 DSG Premium + Pakiety