Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
W moim przypadku, możliwość odsprzedaży starego auta była jednym z punktów pierwszej oferty cenowej jaką dostałem od dealera. Jak przy pierwszym spotkaniu w sprawie omówienia szczegółów odbioru wspomniałem, że nie będę odsprzedawał dotychczasowego auta bo jest za dobre i zostaje w rodzinie, to mi odpowiedział, że nie ma sprawy, bo te ten temat jest poruszany nijako pro forma, bo tak mają nakazane.
Przy sprzedaży Golfa nie miałem upustu na T-Roca. A teraz faktycznie cena odkupu obecnego T-Roca jest na umowie i osobno jest zapis o upuście 2 tys. zł od ceny nowego T-Roca ("Udzielony dodatkowy upust 2000 zł za odkup auta VW T-Roc za kwotę x zł").Oso_Elvis pisze: ↑04 lis 2021, 18:09To oczywiste, że muszą zarobić. To mechanizm był taki, że cena ustalona X , a od ceny nowego auta 2tys. dodatkowego rabatu za zostawienie auta?kuba654 pisze: ↑03 lis 2021, 17:512,5 roku temu zostawiałem w rozliczeniu Golfa VII (którego miałem 3 lata) i brałem T-Roca. Za cenę Golfa spłaciłem cały kredyt Easy Drive za niego (który był na 4 lata) i zostało jeszcze ponad 2 tysiące. Ale kilka dni później widziałem ogłoszenie z Golfem i kosztował ok. 8 tys. więcej, niż dostałem. Mógłbym pewnie sam sprzedać drożej, ale zależało mi na czasie. A poza tym przysługuje jeszcze zwrot niewykorzystanego ubezpieczenia kredytu oraz AC więc nie było w sumie aż tak wielkiej straty.Oso_Elvis pisze: ↑03 lis 2021, 14:03 Czy ktoś z czekających lub uszczęśliwionych już nowym autem skorzystał z opcji odsprzedaży do VW (Das WeltAuto) w rozliczeniu swojego starego auta? Jeśli tak, to czy zaproponowane cena była fair? Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami lub linkiem do wątku na innym forum jeśli ktoś zna takowy. Z góry dziękuję za cenne wskazówki!
Podobnie teraz będę zostawiał T-Roca w rozliczeniu, co powinno akurat wystarczyć na spłatę kredytu (tym razem po 2,5 roku). Pewnie też sprzedadzą drożej, ale chociaż dostanę 2 tys. rabatu na nowego T-Roca i wymienię "za darmo" 2,5 letni model Advance na nowy Premium przy tej samej racie (a cena końcowa po rabatach nawet prawie 5 tysięcy niższa niż obecne auto)
O ile się nie mylę to od początku sierpnia VW zrezygnował z udzielania upustu przy odkupie używanego samochodu.
T-Roc 1.5 TSI 150 KM DSG Premium + Sport + pakiety + dodatki. Zamówiony 17.06, 25.10 dopłynął do Emden, 15.11 informacja o zleceniu transportu z Poznania do Gdańska. Po małych niespodziewanych komplikacjach, odebrany 2 grudnia
U mnie w 2019 roku w praktyce wyglądało to tak, że gdy był T-Roc gotowy do sprzedaży, oddałem Golfa do samochodów używanych. Kwotę za Golfa wysłali w dużej części do banku (jako spłatę całkowitą mojego kredytu) a pozostałą kwotę do mnie na konto. Na około 3 dni dostałem samochód testowy. W tym czasie bank zaksięgował spłatę kredytu, ja złożyłem wniosek o nowy kredyt i jak wszystko było gotowe to zamieniłem testowy na mój nowy zarejestrowany samochód.Oso_Elvis pisze: ↑04 lis 2021, 18:13Mój handlowiec, jak go zapytałem o opcję odkupu starego VW, to bąknał coś typu "no pomożemy" ale nic nie wspomniał nawet o bonusach upustach, a jak chciałem coś dopytać, to zbył mnie, że wócimy do tematu przy odbiorze nowego auta. Problem w tym, że ja chciałbym odsprzedać stary i dopiero wziąc nowy, bo nie mam gdzie parkować obu. Czy oni są zobowiązani do odkupu starego auta, czy to jest dobra wola dealera?wjabl pisze: ↑03 lis 2021, 20:36Hej,kuba654 pisze: ↑03 lis 2021, 17:51
2,5 roku temu zostawiałem w rozliczeniu Golfa VII (którego miałem 3 lata) i brałem T-Roca. Za cenę Golfa spłaciłem cały kredyt Easy Drive za niego (który był na 4 lata) i zostało jeszcze ponad 2 tysiące. Ale kilka dni później widziałem ogłoszenie z Golfem i kosztował ok. 8 tys. więcej, niż dostałem. Mógłbym pewnie sam sprzedać drożej, ale zależało mi na czasie. A poza tym przysługuje jeszcze zwrot niewykorzystanego ubezpieczenia kredytu oraz AC więc nie było w sumie aż tak wielkiej straty.
Podobnie teraz będę zostawiał T-Roca w rozliczeniu, co powinno akurat wystarczyć na spłatę kredytu (tym razem po 2,5 roku). Pewnie też sprzedadzą drożej, ale chociaż dostanę 2 tys. rabatu na nowego T-Roca i wymienię "za darmo" 2,5 letni model Advance na nowy Premium przy tej samej racie (a cena końcowa po rabatach nawet prawie 5 tysięcy niższa niż obecne auto)
ja odebrałem swojego T-Roca 15.01.2021 - rocznik 2020.
W rozliczeniu zostawiłem VW Polo. Salon zapytał mnie o cenę co mnie interesuje - zgodzili się na 500 zł mniej niż chciałem.
Bonus dodatkowy polegał na tym, że dostałem dodatkowy rabat 2000PLN na T-Roca w zamian za pozostawienie auta w rozliczeniu.
Ja bylem bardzo zadowolony.
Nie sprzedałbym polówki za zaproponowaną cenę plus bonus 2000.
Nie wiem, czy teraz są jakieś gratyfikację, za pozostawienie autka - trzeba pytać handlowców.
T-Roc 1.5 TSI 150 KM DSG Premium + Sport + pakiety + dodatki. Zamówiony 17.06, 25.10 dopłynął do Emden, 15.11 informacja o zleceniu transportu z Poznania do Gdańska. Po małych niespodziewanych komplikacjach, odebrany 2 grudnia
Kolejnym szczęśliwcom Parana wiezie autka
Hej, czy ktoś dostał informację, czy pociąg z Emden już ruszył? Ile faktycznie trwa transport pociągiem? Można go jakoś śledzić?
Na Dzien dzisiejszy nic niewiem czy transport wyruszył.Mimo że są tu forumowicze którzy mają znajomych placowych.marynarzy to do tej pory nikt się niewychlił że ma znajomego nastawniczego,maszynistę,kolejarza taki żart oczywiście.Jutro będę dzwonił do Dealera dam znać.
Cześć, miałem produkcję na 44 tydz. dzisiaj wskoczył vin i ksiązka. Zastanawia mnie opis - zamówiony 1,5 Advance - na stronie jest T-Roc Style 1.5 l TSI OPF - czeski film z tym vw...
W Niemczech mają inne nazwy poszczególnych wersji. Ja np. mam zamówiony Premium z pakietem Sport, a na myVolskwagen wyświetla T-Roc Sport 1.5 l TSI OPF.
-
Polskiego konsumenta trzeba dowartościować nazwą Premium, pomimo tego, że to wozidło koło premium nawet nie stało... W Niemczech nazywają to Sport, bo ma usportowione fotele i pare innych fikuśnych dodatków. Niemcy wiedzą czym jest premium i takie zagrywki tam nie działają.
Style zaś za bardzo się ze Skodą kojarzy polskiemu konsumentowi. Importer o tym wie, i dlatego jest Advance.