Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
paulr

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: paulr »

Sprzedawca nie musi mowic wszystkiego. A raczej malo realne by vw produkowal auta tak sobie. Raczej ktos je zamowil czy to klient czy salon. A w co bardziej chyba prawdopodobne to ktos w vw poszedl po rozum i moze w jakis sposob kontaktują sie z klientami najdluzej czekajacymi proponując zblizoną specyfikacje. A wydaje mi sie ze jednak duzo ludzi w nerach za takie przekladanie terminu rezygnuje z zamowienia. Zostawialem dzis auto na akcje serwisową i jak dla mnie dosc duzy salon nie ma na "plac" ani jednego. Wiec widac ze schodzi chyba wszystko.
Krysztof

Post autor: Krysztof »

Nie są to samochody z rezygnacji.Proponowano mi wybór koloru i konfiguracji, pod warunkiem że będzie to tylko i wyłącznie wersja 2.0 benzyna. I odbiór praktycznie w ciągu miesiąca koniec lutego.Zaznaczam że pracownik nie miał pojęcia że oczekuję na auto zamówione w innym salonie.Mój tel.miał z uwagi iż szukałem auto które istnieje a nie wirtualne.
btr

Post autor: btr »

Krysztof pisze: 30 sty 2019, 11:20Nie są to samochody z rezygnacji.Proponowano mi wybór koloru i konfiguracji, pod warunkiem że będzie to tylko i wyłącznie wersja 2.0 benzyna.
Już kiedyś pisałem. Dealerzy mają auta zakolejkowane do produkcji i praktycznie do ostatniej chwili można zmieniać specyfikację.
Krysztof

Post autor: Krysztof »

Według moich informacji przy zmianie konfiguracji nie są w stanie podać terminu odbioru samochodu.Każdy dealer twierdzi inaczej.To jak to jest nowy klient dostanie samochód po miesiącu a stary po 10 .?..Jak myślisz czy z uwagi na opóźnienia są wstanie produkować zaległości i nowe?.Równolegle.Myśląc logicznie te do oddania niby z nowej produkcji w lutym proponowaliby oczekującym tak mi się wydaje.
joand

Post autor: joand »

Ja tego nie rozumiem, niby u mnie 12ty tydzień produkcji, dzisiaj się jeszcze dowiadywałam. Zamówiłam w grudniu .... a Wy tutaj dlugo czekacie wszyscy :O
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. :arrow: 10 tydz. :arrow: 12 tydz. :arrow: 13 tydz. :arrow: 15 tydz. :shock: :shock:
Ethel

Post autor: Ethel »

W Twojej wypowiedzi kluczowe wydaje się słowo "niby" przed 12 tygodniem :)
joand

Post autor: joand »

A kiedy termin produkcji jest nie do ruszenia?🙈
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. :arrow: 10 tydz. :arrow: 12 tydz. :arrow: 13 tydz. :arrow: 15 tydz. :shock: :shock:
naila

Post autor: naila »

joand pisze: 01 lut 2019, 19:23 A kiedy termin produkcji jest nie do ruszenia?🙈
Mi powiedzieli ze ok. miesiac przed jest zatwierdzany. Zobaczymy, bo 2 tyg temu dzwonili z taka informacja ze jest juz zatwierdzony na 7 tydzien. Wczoraj rozmawialam z dealerem to powiedzieli ze zwykle 3 tyg sie czeka na transport, wiec za 1,5 miesiaca najdalej powinnam odebrac autko :-)
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Odbior rzeczywisty 03.18 moze
wrobson

Post autor: wrobson »

Hmm mój 1.5 tsi R-line manual zamówiony w 11.2018 wczoraj telefon produkcja na 8 tydzień roku. Planowany odbiór maj 2019
paulr

Post autor: paulr »

Strasznie dlugo miedzy 8 tygodniem a majem
ODPOWIEDZ