Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Edyta

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Edyta »

Kup zimówki i dogadaj się z salonem żeby już na nich stał w dniu odbioru, albo umów sobie wizytę w wulkanizacji w Poznaniu zaraz po odbiorze (np. oponeo ma taką opcję z dostawą bezpośrednio do warsztatu).
Asureus

Post autor: Asureus »

Braders pisze: 07 gru 2022, 0:16 Wg mojego dealera mój czekał 2 miesiące na zakończenie montażu nadwozia. Potem pojawił się znów w myvolkswagen i teraz ma status wyprodukowany bez faktury. Czyli czeka na minimalne braki, flash softu, kontrolę jakości etc.
Szanowni oczekujący na auto, często pada tutaj sformułowanie o statusie w My Volkswagen, gdzie taki status auta jest widoczny? Ja, poza samym autem z nr VIN, nie widzę nigdzie żadnego statusu. Czy dobrze rozumiem, że tylko dealer ma taki podgląd?
andy1951

Post autor: andy1951 »

Tak dokładnie
andy1951

Post autor: andy1951 »

Może wśród tych 3500 t roc będzie ten mój po 7 miesiącach oczekiwania statek juz dopłynął
Braders

Post autor: Braders »

Asureus pisze: 09 gru 2022, 11:42
Braders pisze: 07 gru 2022, 0:16 Wg mojego dealera mój czekał 2 miesiące na zakończenie montażu nadwozia. Potem pojawił się znów w myvolkswagen i teraz ma status wyprodukowany bez faktury. Czyli czeka na minimalne braki, flash softu, kontrolę jakości etc.
Szanowni oczekujący na auto, często pada tutaj sformułowanie o statusie w My Volkswagen, gdzie taki status auta jest widoczny? Ja, poza samym autem z nr VIN, nie widzę nigdzie żadnego statusu. Czy dobrze rozumiem, że tylko dealer ma taki podgląd?
W Polsce w myVW jedynie możesz zgadywać po tym jak auto pojawia się i znika. Natomiast w innych krajach pojawia się więcej szczegółów. Status dostaniesz od dealera. Mój ponoć w transporcie ...
Co ciekawe jak byście zamówili ID to możecie znaleźć bardzo (bardzo) szczegółowe dane poprzez modyfikacji api call.
bazylosss

Post autor: bazylosss »

andy1951 pisze: 09 gru 2022, 13:06 Może wśród tych 3500 t roc będzie ten mój po 7 miesiącach oczekiwania statek juz dopłynął

Myślisz ze zabierają na raz 3500? Bo chyba statki chyba płyną tez do Hiszpani i tak ktoś pisał kiedyś ze dokładają Seta..??
Radio

Post autor: Radio »

Daro2 pisze: 08 gru 2022, 19:46 Zastanawiam się jak wrócę z Poznania na letnich oponach? Też macie takie dylematy?
Możesz zlecić dostarczenie pojazdu pod dom, nawet wszelkie papiery do podpisu przywiozą... oczywiście wiąże się to z dodatkowymi kosztami.
Możesz również już teraz zamówić opony zimowe z dostarczeniem do salonu w Poznaniu, a tam zmienią letnie na zimowe, możesz również poprosić salon aby auto przy odbiorze było na oponach zimowych.... opcji jest wiele.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Daro2

Post autor: Daro2 »

Radio pisze: 09 gru 2022, 18:04
Daro2 pisze: 08 gru 2022, 19:46 Zastanawiam się jak wrócę z Poznania na letnich oponach? Też macie takie dylematy?
Możesz zlecić dostarczenie pojazdu pod dom, nawet wszelkie papiery do podpisu przywiozą... oczywiście wiąże się to z dodatkowymi kosztami.
Możesz również już teraz zamówić opony zimowe z dostarczeniem do salonu w Poznaniu, a tam zmienią letnie na zimowe, możesz również poprosić salon aby auto przy odbiorze było na oponach zimowych.... opcji jest wiele.
Odpisze jeszcze o oponach może admin mnie nie zbanuje😉
Mam nowe zimowe teraz na Leonie, nie będę kupował nowych, poprostu szkoda mi kasy, jak dojadę do domu to przeloże, co do dostarczenia auto do domu to nie wiem czy byś tak zrobił? Wolę przed odbiorem auto pooglądać, pogadać ze sprzedawcą, ale mam już plan, przekonam się w Licheniu u kumpeli i rano ruszę na podbeskidzie.mam tylko nadzieję że auto już wylądowali ze statku😁
T-Roc R-Line 1.5 DSG Kolor: Ascot Gray, Kamera Cofania, Elektryczna klapa, Pakiet Black Style, IQ. LIGHT Reflektory LED Matrix, System Easy Open & Close z alarmem, Pakiet Komfort, Digital Cockpit Pro,
Braders

Post autor: Braders »

Jak w Licheniu to luzik. Dasz odpowiednią ofiarę i do wiosny na tech letnich możesz jeździć ....
Galux20

Post autor: Galux20 »

Ja jestem z okolic Lichenia.
Służę pomocą.
Twoje rozterki są zrozumiałe .
1.5 DSG 6,0 spalanie
ODPOWIEDZ