klocki hamulcowe
Re: klocki hamulcowe
Na szybie jest znaczek VW, wymiana prawdopodobnie u podwykonawcy (nie interesowało nie mnie to). O kalibrację też nie pytałem, ale nic nie widzę niepokojącego w działaniu samochodu - z resztą, po to zawiozłem do już sprawdzonego (5 lat tu jeżdżę) serwisu VW by mieć spokojną głowę. Poza tym, dla mnie samochód jest od użytkowania a nie rozczulania się i doktoryzowania .
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
Dokłanie tak Oddajesz samochód, ma być poprawnie zrobione, zgodnie z technologią producenta i ma działać.rob pisze: ↑19 lut 2024, 13:57 Na szybie jest znaczek VW, wymiana prawdopodobnie u podwykonawcy (nie interesowało nie mnie to). O kalibrację też nie pytałem, ale nic nie widzę niepokojącego w działaniu samochodu - z resztą, po to zawiozłem do już sprawdzonego (5 lat tu jeżdżę) serwisu VW by mieć spokojną głowę. Poza tym, dla mnie samochód jest od użytkowania a nie rozczulania się i doktoryzowania .
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Tak
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
-
Czy poleca ktoś jakiś warsztat (nie ASO) w Trójmieście, w którym mógłbym wymienić klocki?
Tarcze z tyłu wymieniane były przy 60 000 przebiegu, teraz jest 79 000 i niestety rano pojawiła się kontrolka "sprawdź klocki hamulcowe".
Tarcze z tyłu wymieniane były przy 60 000 przebiegu, teraz jest 79 000 i niestety rano pojawiła się kontrolka "sprawdź klocki hamulcowe".
Nie przesadzaj, klocki wymieni ci pierwszy lepszy mechanik o ile nie odważysz się zrobić tego samodzielnie.Krzysztof_460 pisze: ↑29 maja 2024, 12:56 Czy poleca ktoś jakiś warsztat (nie ASO) w Trójmieście, w którym mógłbym wymienić klocki?
Ja dzisiaj sprawdzałem u fachowca oponiarza jest z tyłu ok.3 mm nalatane 45tys/km mówi że do wymiany na jesień tarcze i klocki tył ! Przód OK ! Dziwisz się ze przy takich przebiegach ? tył szybko idzie jeżeli śmigasz dużo na ACC i od hamulca elektromechanicznego ! ponadto jakość części jakie teraz się używa w nowych samochodach tzw.badziewie wszystko po taniości po kosztach !!!.
Myślę że u mechanika za połowę tej kwoty obleci czyli ok.2000 zł a nawet ok.1500 zł da radę.Ceny w ASO graniczą z jakimś szaleństwem np.wymiana filtra kabinowego w ASO koszt 243 zł !!! gdzie filtr ok.50 zł czas wymiany 5 minut !!!.Sponsi_PL pisze: ↑01 lut 2024, 10:52 Hejka, jestem tu nowy : )
od miesiąca z używanym T-Rokiem z salonu ; )
Znajomek mówi, że klocki będą do wymiany... przejechane jakoś 40 tysięcy. Ile płaciliście za wymianę?
Mi za same przednie ASO zaśpiewało 1000zł z hakiem... trochę dużo?
I to chyba bez tarcz, tupet...
EDIT:
Dostałem jeszcze jedną wycenę : )
USŁUGA:
Wymiana klocków i tarcz przednich - 598,03 zł
Wymiana klocków i tarcz tylnych – 552,03 zł
Łączny koszt usługi: 1150,06 zł
MATERIAŁY:
Klocki i tarcze przód - 1 678,14 zł
Klocki i tarcze tył - 1 236,89 zł
Łączny koszt materiałów: 2915,03
Łączny koszt całkowity wizyty serwisowej (usługa + materiały): 4065,09 zł
Co o tym sądzicie? : )
Zrobiłem przegląd taki darmowy w ramach gwarancji i powiedzieli, że klocki i tarcze spoko, były podobno brudne, ale przy korzystaniu się oczyściły : )
Autko super, fajnie jeździ, w wakacje po Finlandii promami i w ogóle... MEGA mi się podoba to auto : )
Autko super, fajnie jeździ, w wakacje po Finlandii promami i w ogóle... MEGA mi się podoba to auto : )