Spryskiwacze zamarznięty płyn awaria

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Awatar użytkownika
Norville

Re: Spryskiwacze zamarznięty płyn awaria

Post autor: Norville »

Póki nie ma wielkich mrozów wymieszanie z zimowym powinno wystarczyć, sam tak robię.
pshemus

Post autor: pshemus »

Można ewentualnie kupić koncentrat zimowego i dolać
janek221
Kontakt:

Post autor: janek221 »

Ja "wypsikałem" połowę letniego płynu przy ostatnich przejazdach i dolałem zimowego. Jeszcze nigdy nie mialem tak często tak czystej szyby
Jak nie T-Roc to wynajem zabytkowych samochodów. Czego chcieć więcej :)
Wachacz

Post autor: Wachacz »

Przemzan pisze: 05 gru 2023, 12:41 Cześć, nie wymieniłem płynu do spryskiwaczy na zimowy na czas i zamarzł. Próbowałem z 10-20 razy je włączyć, przepchać ale nic z tego. Teraz chyba nawet nie działają silniczki (tył i przód) bo nic nie słychać. Zamierzam wjechać trociem do garażu w Galerii Mokotów w Warszawie (tam chyba bedzie na plusie) zeby spróbować raz jeszcze. Może pójdzie.

Moje pytanie, czy mogłem jakoś popsuć układ spryskiwaczy i czy taką ewentualną naprawę mogę zrobić sam, czy u mechanika czy najlepiej w ASO?

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
Kolego proste rozwiązanie po co się bawić w wymianę płynu miałem kiedyś podobnie i od lat mam zalany tylko płyn zimowy dobrej marki SONAX I święty spokój na wieki nawet o tym nie myślę !!!
Piaer

Post autor: Piaer »

A czy dobrze pachnie? Bo to istotna wada płynów zimowych.
Wachacz

Post autor: Wachacz »

Piaer pisze: 16 gru 2024, 18:18 A czy dobrze pachnie? Bo to istotna wada płynów zimowych.
To płyn jeden z lepszych zimowych poczytaj opinię one wszystkie podobnie pachną jedne łagodniej inne intensywnie SONAX dla mnie OK łagodny do T roca 1,5 tsi wchodzi równo 3 L.
ODPOWIEDZ