1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu
Re: 1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu
Diler w Bielsku-Białej powiedział, że nie mają na to rozwiązania. TPI 2048749/5 czuję, że za niedługo padnie mi sprzęgło od tego szarpania. Dramat.
-
Czemu? Nie mają kasy, żeby kupować cały nieschodzący złom na plac?Zbychersky pisze: ↑30 lip 2019, 11:55 Dealer w Bielsku to nieporozumienie. Zresztą VW odbiera im właśnie licencje
-
Z tego co mnie doszły słuchy to po prostu kiepska obsługa i licencja zostanie przejęta przez innego dealera z Bielska
Gdyby jakość obsługi o tym decydowała to połowa ASO VW już dawno przestałaby istnieć, z Porsche Krańcowa Poznań na czele.Zbychersky pisze: ↑30 lip 2019, 12:27 Z tego co mnie doszły słuchy to po prostu kiepska obsługa i licencja zostanie przejęta przez innego dealera z Bielska
Wątpię, żeby w przypadku tego koncernu "kiepska obsługa" była jedyną przyczyną odebrania licencji.Zbychersky pisze: ↑30 lip 2019, 12:27 Z tego co mnie doszły słuchy to po prostu kiepska obsługa i licencja zostanie przejęta przez innego dealera z Bielska
-
Pewnie zawazyly tez inne czynniki, ja znam ten jeden
Na forum Kodiaq'a ktoś wysłał pytanie do Zachara, żeby odpytał VW:
https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewto ... =40#p24728
"Pojedyncze" - w języku dyplomacji, znaczy to, że zawaliły ich zgłoszeniaZłożyłem oficjalne zapytanie do vw
Ich odpowiedź:
Odnotowaliśmy pojedyncze zgłoszenia dotyczące tej kwestii, wyłącznie w autach wyposażonych w silnik 1.5 TSI i manualną skrzynię biegów. Silnik lekko szarpie podczas bardzo delikatnego naciskania na pedał przyspieszenia lub podczas zwalniania w trybie hamowania silnikiem, występuje też w fazie rozgrzewania (temp. płynu chłodzącego < ok. 70°C) podczas przełączania od 1 do 3 biegu. Producent poinformował nas, że przyczyną tej dysfunkcji jest oprogramowanie sterownika silnika, które wymaga optymalizacji. Obecnie trwają intensywne prace nad opracowaniem i wdrożeniem nowego oprogramowania.
Pozdrawiam
Zachar
-
Też do niego pisałem, dostałem tylko krótką odpowiedź że wie o tym a VW robi nowy soft...Tiggy pisze: ↑30 lip 2019, 13:27 Na forum Kodiaq'a ktoś wysłał pytanie do Zachara, żeby odpytał VW:
"Pojedyncze" - w języku dyplomacji, znaczy to, że zawaliły ich zgłoszeniaZłożyłem oficjalne zapytanie do vw
Ich odpowiedź:
Odnotowaliśmy pojedyncze zgłoszenia dotyczące tej kwestii, wyłącznie w autach wyposażonych w silnik 1.5 TSI i manualną skrzynię biegów. Silnik lekko szarpie podczas bardzo delikatnego naciskania na pedał przyspieszenia lub podczas zwalniania w trybie hamowania silnikiem, występuje też w fazie rozgrzewania (temp. płynu chłodzącego < ok. 70°C) podczas przełączania od 1 do 3 biegu. Producent poinformował nas, że przyczyną tej dysfunkcji jest oprogramowanie sterownika silnika, które wymaga optymalizacji. Obecnie trwają intensywne prace nad opracowaniem i wdrożeniem nowego oprogramowania.
Pozdrawiam
Zachar
Jeśli to wina softu to tu mi kaktus wyrośnie.
Gdyby chodziło tylko o soft, to problem zostałby już dawno rozwiązany, a tu mija już około półtora roku jak zaczęły pojawiać się sygnały i nic.
Gdyby chodziło tylko o soft, to problem zostałby już dawno rozwiązany, a tu mija już około półtora roku jak zaczęły pojawiać się sygnały i nic.