Nie chcę Ci podnosić ciśnienia, nie taki jest mój zamiar ale ...... hmmmmm ....Daro2 pisze: ↑25 sty 2023, 9:55Dlaczego piszesz że stoją w porcie niekompletne? W porcie czekają już na transport, niekompletne stoją na parkingu przy fabryce, nikt nie przewozi nie skończonego auta do portu z fabryki, przecież to daleko jest, przynajmniej tak mi się wydajemorfeusz747 pisze: ↑25 sty 2023, 9:30Dokładnie, gotowe auta stoją w porcie, bo są zastawione przez inne egzemplarze czasem niekompletne. A najlepsze jest to, że było już tak przed Covidem.
może auto stoi jednak na parkingu przy fabryce i na "coś" czeka, natomiast, żeby był jakiś tam ruch w interesie diler dostał info z fabry , że auto już jest na parkingu w porcie i oczekuje na ??????? No właśnie czy faktycznie tam oczekuje, przecież to absolutny brak logiki.
Normalnie auto czeka na dotarcie na miejsce, na sprzedaż, klient czeka po dotarciu na miejsce auta na kupno, gdy to się stanie to robiony jest biznes kupno-sprzedaż, jest kasa, jest zarobek itd. i się kręci.
A tu się nie kręci bo, no właśnie co ????
Jestem w stanie zrozumieć moją sytuacją, auto nie produkowane bo "czegoś" tam nie ma, lub inna sytuacja auto po wyprodukowaniu jest nie kompletne i czeka na "coś", ale nie zrozumiem, że auto wyprodukowane, kompletne, przesunięte do portu czeka na załadunek i czeka i czeka ..... hmmmmm ...
Ciekawe czy w innych krajach np. Niemcy, Dania, Szwecja, lub Czechy, Słowacja, Litwa też czekają w podobnych przypadkach jak Polacy, czy są tu lepsi i gorsi tzn. klienci w danym kraju z priorytetem i inni (nie mam tu wiedzy, trzeba by poszperać po necie).
Kto by pomyślał, że wróci komuna, wtedy to się czekało na auta
Życzę jak najszybszego odebrania auta, życzę cierpliwości.