Komentarz twój świadczy o tym, żeś człek gminny i prymitywny a do tego niegramotny.
98 do 1,5 tsi
Re: 98 do 1,5 tsi
2.0 tsi, dsg, 4motion
Od kogo ja to słyszę ... Mam nadzieję, że to koniec wymiany poglądów moich ze Spinnerem.Spinner pisze: ↑13 kwie 2025, 20:52Komentarz twój świadczy o tym, żeś człek gminny i prymitywny a do tego niegramotny.
VW T-ROC 2022, 1.5 DPCA, DSG, 18", pełna konfiguracja
No jak ty ucho przykładałeś do silnika i stuków nie słyszałeś to ja się nie dziwię.JacK666 pisze: ↑11 kwie 2025, 21:37Ojej, no popatrz to chyba trafiłem na dwa silniki tsi odbiegające od normy bo oba na standardowym paliwie 95 mają o kilka procent mocy więcej niż to co napisała fabryka. I to oba te silniki pokazały takie wartości przy dużych przebiegach bo przy ok. 80 tys. km.Waldzior pisze: ↑11 kwie 2025, 19:31 Panowie żeby się przekonać co daje paliwo 98 wystarczy wpaść na hamownię , tam widać wszystko jak na dłoni , na paliwie 98 są mniejsze stuki , co za tym idzie mniejsze cofki zapłonu , dalej generowana jest dla przykładu moc seryjna , a na paliwie 95 mocy seryjnej nie ma , ale z drugiej strony to wolny kraj wlewajcie do baku co tylko chcecie.
I żadnych stuków w tych silniakch nie bylo słychać.
No ba, bo ja mam bardzo dobre i wyczulone ucho szczególnie do spalania stukowegoWaldzior pisze: ↑13 kwie 2025, 21:52No jak ty ucho przykładałeś do silnika i stuków nie słyszałeś to ja się nie dziwię.JacK666 pisze: ↑11 kwie 2025, 21:37Ojej, no popatrz to chyba trafiłem na dwa silniki tsi odbiegające od normy bo oba na standardowym paliwie 95 mają o kilka procent mocy więcej niż to co napisała fabryka. I to oba te silniki pokazały takie wartości przy dużych przebiegach bo przy ok. 80 tys. km.Waldzior pisze: ↑11 kwie 2025, 19:31 Panowie żeby się przekonać co daje paliwo 98 wystarczy wpaść na hamownię , tam widać wszystko jak na dłoni , na paliwie 98 są mniejsze stuki , co za tym idzie mniejsze cofki zapłonu , dalej generowana jest dla przykładu moc seryjna , a na paliwie 95 mocy seryjnej nie ma , ale z drugiej strony to wolny kraj wlewajcie do baku co tylko chcecie.
I żadnych stuków w tych silniakch nie bylo słychać.

Dlatego też jak sprzedaje samochód to zawsze w opisie dodaję: "Nic nie stuka, nic nie puka"
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
I znowu bredzisz. Jak możesz cokolwiek słyszeć skoro nic do ciebie nie mówiłem.
2.0 tsi, dsg, 4motion
-